Czy te owoce to na berberysie Erecta? Z moich jeden tylko ma, ale to jeszcze małe sadzonki, dobrze, że w ogóle...
Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
No, u Ciebie to dopiero piękne kolorki! 
Czy te owoce to na berberysie Erecta? Z moich jeden tylko ma, ale to jeszcze małe sadzonki, dobrze, że w ogóle...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twój świat z bliska równie piękny, jak i z perspektywy
...no i tak Wam zazdroszczę tego spotkania, aż mnie skręca
...no i tak Wam zazdroszczę tego spotkania, aż mnie skręca
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Dzięki za podpisanie Forumek 
Gosiu, do usług 
Ewcia, szkoda, że nie mogłaś przyjechać!
Su, wstawiłam kilka ujęć berberysów Erecta i na ostatnim są jego owoce... nie przejmuj się, że jeszcze w tym roku u Ciebie nie będzie ich dużo (chociaż kto wie, obserwuj
) - Erecty obradzają obficie i ptaki całą zimę mają pożywienie 
Luki, bardzo dziękuję w imieniu róż i nie tylko
Wiolu, dziękuję za pierwsze odwiedziny i słowa uznania! Ogród jest faktycznie jeszcze młody, ale rośliny dobrze rosną, więc z sezonu na sezon bardziej zarasta
Justi, Dominiś, doprowadzicie tymi pochwałami do tego, że D. obrośnie w piórka i na forumowe spotkania zacznie jeździć beze mnie ;-))))
Trawy, które kupiłam to turzyce: zielonkawe Prairie Fire oraz preriowe Milk Chocolate
Dominiś chyba je odziedziczyła od Ciebie, Justi?
Bożenko, czytałam o różanej liście wiosennej - wybrałaś dobre odmiany... Cieszę się, że zaczniesz z nimi przygodę - oczarują Cię, a ogród masz tak duży, że można naprawdę zaszaleć
Marysiu, uwielbiam robić zdjęcia i cieszę się, że moje spojrzenie na świat przypada Ci do gustu
Duczku, bardzo dziękuję - staram się!
Dorotko, trawy dopiero ustawiłam, sadzić będę jutro/pojutrze... Turzyce całkowicie skradły moje serce - marzy mi się typowo preriowa rabata, ale nowej nie założę, raczej ;-))
Kalina, której liście tak pięknie się przebarwiają, to japońska Mariesii... Jest bardzo malownicza przez cały sezon, począwszy od wiosennych pięknych śnieżnobiałych kwiatów ułożonych poziomo, do kolorowej ognistej barwy liści jesienią. Polecam
Co do kamiennych ozdób, to już odpuściłam... Także sądzę, że wstrzemięźliwość w dekoracjach ma sens w przypadku mojego ogrodu.
Ewcia, szkoda, że nie mogłaś przyjechać!
Su, wstawiłam kilka ujęć berberysów Erecta i na ostatnim są jego owoce... nie przejmuj się, że jeszcze w tym roku u Ciebie nie będzie ich dużo (chociaż kto wie, obserwuj
Luki, bardzo dziękuję w imieniu róż i nie tylko
Wiolu, dziękuję za pierwsze odwiedziny i słowa uznania! Ogród jest faktycznie jeszcze młody, ale rośliny dobrze rosną, więc z sezonu na sezon bardziej zarasta
Justi, Dominiś, doprowadzicie tymi pochwałami do tego, że D. obrośnie w piórka i na forumowe spotkania zacznie jeździć beze mnie ;-))))
Trawy, które kupiłam to turzyce: zielonkawe Prairie Fire oraz preriowe Milk Chocolate
Bożenko, czytałam o różanej liście wiosennej - wybrałaś dobre odmiany... Cieszę się, że zaczniesz z nimi przygodę - oczarują Cię, a ogród masz tak duży, że można naprawdę zaszaleć
Marysiu, uwielbiam robić zdjęcia i cieszę się, że moje spojrzenie na świat przypada Ci do gustu
Duczku, bardzo dziękuję - staram się!
Dorotko, trawy dopiero ustawiłam, sadzić będę jutro/pojutrze... Turzyce całkowicie skradły moje serce - marzy mi się typowo preriowa rabata, ale nowej nie założę, raczej ;-))
Kalina, której liście tak pięknie się przebarwiają, to japońska Mariesii... Jest bardzo malownicza przez cały sezon, począwszy od wiosennych pięknych śnieżnobiałych kwiatów ułożonych poziomo, do kolorowej ognistej barwy liści jesienią. Polecam
Co do kamiennych ozdób, to już odpuściłam... Także sądzę, że wstrzemięźliwość w dekoracjach ma sens w przypadku mojego ogrodu.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moja Mariesii jeszcze zielona albo nie zauwazylam, ze sie przebarwiac zaczela - musze jutro spojrzec
Zdjecia jak zwylke ciagnal oko - lubie takie ladne z zastosowaniem kwiatuszka 
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Zaraz, to jakie ja trawki w końcu mam?
Bo mi się zdawało, że to turzyce Buchachacha
a to jakieś inne? Jola też pewnie chciałaby wiedzieć 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, u mnie berberysy tez juz zaczynają sie przebarwiać. Ale nie będe tego komentowała
Pokazałś piórka miskanta. Kto zacz? Chyba wasnie takiego sobie kupiłam. Oczywiście nie zapisałam nazwy.
Pokazałś piórka miskanta. Kto zacz? Chyba wasnie takiego sobie kupiłam. Oczywiście nie zapisałam nazwy.
Gosiu, nie jesteś zadowolona z barw uzyskanych w procesie przebarwiania czy też nie jesteś na to jeszcze przygotowana? ;-)
Miskant, o który pytasz, to Silberfeder. Lubię go, bardzo.
Jula, bo kwiatuszek jest cool, jak wiesz
Daj znać czy Mariesii ruszyła ;-)
Dominiś, nic nie rozumiem i idę spać
No tak, masz chyba turzyce, o nich właśnie piszę ;-)
Miskant, o który pytasz, to Silberfeder. Lubię go, bardzo.
Jula, bo kwiatuszek jest cool, jak wiesz
Dominiś, nic nie rozumiem i idę spać
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Agnieszko jeszcze raz dziękuję za odwiedziny. Muszę przyznać że tworzycie z mężem zgraną i bardzo fajną parę.
Mam lekki niedosyt bo nie nagadałam się z Wami, ale mam nadzieję, że jeszcze nie raz nadarzy się okazja by dłużej podyskutować.
Ja dziś wyciągnęłam m do Nowego Dworu. Widziałam, pięknego psa z dredami ale na karteczce z ceną były same gwiazdki. Chyba ilość cyferek się nie zmieściła
. A sądząc po rozmiarze drzewka, że to już czterocyfrówka
Mam lekki niedosyt bo nie nagadałam się z Wami, ale mam nadzieję, że jeszcze nie raz nadarzy się okazja by dłużej podyskutować.
Ja dziś wyciągnęłam m do Nowego Dworu. Widziałam, pięknego psa z dredami ale na karteczce z ceną były same gwiazdki. Chyba ilość cyferek się nie zmieściła
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Aguś, gratuluję spotkania w Skierniewicach i tego forumkowego również. Czy to nie fajnie, że przez internet można poznać tak wiele fantastycznych osób?
Ja w niedzielę spotkałam się z dziewczynami i przekazałam berberysy i pęcherznicę. Trafiły w dobre ręce.
Życzę miłego dnia
Ja w niedzielę spotkałam się z dziewczynami i przekazałam berberysy i pęcherznicę. Trafiły w dobre ręce.
Życzę miłego dnia
Aguś, czy te trawy na zdjęciach to te nowe nabytki? Super wyglądają w grupie. Miłego dnia. 
Dzień dobry, Beatko
Ależ mamy dziś piękny poranek w Warszawie, prawda? Ja niestety dwa dni spędzę w sali konferencyjnej i nie skorzystam, ale sama świadomość słonecznej aury jest budująca. Tak, te trawy na zdjęciach to turzyce, które z D. targaliśmy przez całe Skierniewice
posadzę je w grupach po 5 szt. wokół Fothergilli, tawuł Goldflame i ... nie pamiętam ;-) Udanego dnia!
Kasieńko, cieszę się ogromnie, że pęcherznice i berberysy trafiły do Ciebie, a nawet dalej ;-) niech zdrowo rosną
Zajrzę zaraz do Ciebie, bo nie wiem, z którymi forumkami się spotykałaś... ja spędziłam super sobotę, z fantastycznymi ludźmi... większość co prawda już znałam, ale i tak cudowne jest to, że rozmawiamy, jakbyśmy się znali od lat. Dobrego poniedziałku!
Moniko, zaskoczyłaś mnie tą ceną na psa z dredami - to musiał być jakiś ogromny egzemplarz, skoro aż tyle kosztował... popatrzę wiosną w Kordusie, oni mają bardzo przyzwoite ceny na duże rośliny - dam Ci znać. Żałuję, że w tym roku ani wiosną ani teraz nie byłam w Nowym Dworze, ale na pewno wybiorę się na majowy kiermasz... może pojedziemy razem?
Dziękuję raz jeszcze za super spotkanie... jesteś fajną, ciepłą dziewczyną, z którą można konie kraść
Miłego!
Kasieńko, cieszę się ogromnie, że pęcherznice i berberysy trafiły do Ciebie, a nawet dalej ;-) niech zdrowo rosną
Moniko, zaskoczyłaś mnie tą ceną na psa z dredami - to musiał być jakiś ogromny egzemplarz, skoro aż tyle kosztował... popatrzę wiosną w Kordusie, oni mają bardzo przyzwoite ceny na duże rośliny - dam Ci znać. Żałuję, że w tym roku ani wiosną ani teraz nie byłam w Nowym Dworze, ale na pewno wybiorę się na majowy kiermasz... może pojedziemy razem?
Dziękuję raz jeszcze za super spotkanie... jesteś fajną, ciepłą dziewczyną, z którą można konie kraść
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Aguś, bardzo miło było Cię znów spotkać oraz Twojego sympatycznego D.
Mam jednak uczucie że było stanowczo za mało czasu i jakoś brak mi indywidualnej rozmowy. Czas tak szybko minął a Wy się stanowczo za wcześnie zebraliście.
Ogromne buziaki za poziomkę, teraz główkuję gdzie ją posadzić żeby miała przestrzeń i słonko. Nie kojarzę gdzie u Ciebie rosła i jakie powinna mieć warunki. Ona się płoży czy raczej pnie i musi mieć podporę?
Pozwoliłam sobie przytulić również dąbrówkę rozłogową bo właśnie taką ostatnio poznałam u Szmita i zachwycił mnie jej kolor. Miałam nadzieję że nikt inny nie będzie miał na nią chrapki
Pamiętasz może odmianę? bo liście ma odrobinę inne. Moja ma wąskie, choć kololek ten sam.
Od Justi dostałam też sadzoneczki trawek Milk Chocolate takich jak sobie kupiłaś. Mam nadzieję że szybko się rozrosną w takie piękne kępy jak te Twoje.
Mam jednak uczucie że było stanowczo za mało czasu i jakoś brak mi indywidualnej rozmowy. Czas tak szybko minął a Wy się stanowczo za wcześnie zebraliście.
Ogromne buziaki za poziomkę, teraz główkuję gdzie ją posadzić żeby miała przestrzeń i słonko. Nie kojarzę gdzie u Ciebie rosła i jakie powinna mieć warunki. Ona się płoży czy raczej pnie i musi mieć podporę?
Pozwoliłam sobie przytulić również dąbrówkę rozłogową bo właśnie taką ostatnio poznałam u Szmita i zachwycił mnie jej kolor. Miałam nadzieję że nikt inny nie będzie miał na nią chrapki
Od Justi dostałam też sadzoneczki trawek Milk Chocolate takich jak sobie kupiłaś. Mam nadzieję że szybko się rozrosną w takie piękne kępy jak te Twoje.
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Ja jak zwykle opóźniona z czytaniem wątku...
Bardzo zazdroszczę Wam spotkania, muszę chyba się bardziej postarać i od przyszłego sezonu zrobić się bardziej towarzyska, zwłaszcza, że zabieracie meżów na spotkania (ja jestem od swojego uzależniona jako od kierowcy). Też przerabiam etap kamiennych ozdób Chronosa i kiedys pewnie kupię sobie kamienne źródełko, reszta ozdób nie zmieści się w moim ogrodzie i to nie mój styl. Ale co chorowałam, to chorowałam.
Bardzo podobają mi się turzyce, wiosną będę się podpytywać jak z zimowaniem traw, bo po doświadczeniach z rozplenicą trochę się zniechęciłam.
Bardzo zazdroszczę Wam spotkania, muszę chyba się bardziej postarać i od przyszłego sezonu zrobić się bardziej towarzyska, zwłaszcza, że zabieracie meżów na spotkania (ja jestem od swojego uzależniona jako od kierowcy). Też przerabiam etap kamiennych ozdób Chronosa i kiedys pewnie kupię sobie kamienne źródełko, reszta ozdób nie zmieści się w moim ogrodzie i to nie mój styl. Ale co chorowałam, to chorowałam.
Bardzo podobają mi się turzyce, wiosną będę się podpytywać jak z zimowaniem traw, bo po doświadczeniach z rozplenicą trochę się zniechęciłam.
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Aguś, dziękuję za berberyski, wczoraj na spotkanku dotarły i do mnie
Podzieliłyśmy się z dziewczynami bo szkoda sadzonek