Ptaszki zasiadły na ławeczce - fotki dla Kasi/Robaczka

Nowe zakupy pnączy
Clematis Prince Charles i White Prince Charles

Little Artist

Lemon Dream

Dzięki, Kasiu. Figurka jakoś tak chyba 2 lata temu trafiła do mojego ogrodu i została. Zmienia tylko co roku miejsce. Nie przepadam za figurkami ogrodowymi, ale ta pasuje do mojego ogrodu, może zostaćrobaczek_Poznan pisze:Monia, ptaszki wyglądają cudnieI ta donica trzymana przez jakiegoś amorka, pięknie się komponuje!
Bardzo ładne clemki wybrałaś, moje ulubione kolorki, a najbardziej mi się podobają fikuśne dzbaneczkowe kształty![]()
Co dzisiaj robiłaś w ogrodzie? Czytam, że przesadzasz roślinki..ale chyba na róże jeszcze za wcześnie?

Sasanka18 pisze:Moniu![]()
przespacerowałam dwa razy po Twoim ogrodzie i mogłabym chodzić jeszcze ,tyle jest w nim róż -uwielbiam to![]()
Z moją lokalizacją, to trafiłaś niemalże w sam środek , jak będziesz w przyszłości to sobie wszystko powspominasz , blisko jestem tej ulicy Bzów, teraz wszystko się zmieniło, ścieżki rowerowe od strony zachodniej są ,aż do samego morza.
Widziałam u Ciebie cisy możesz mi powiedzieć jaka to odmiana ,bo robimy ogród u syna i coś takiego chcemy zrobić ,czy to jest odmiana Wojteki gdzie kupiłaś taką piękna ławeczkę/jeżeli to nie tajemnica/
teraz lecę lulu ale odnośnie róż, to jeszcze wrócę z zapytaniami i będę chętnie wpadać - Maria

O, to tak jak ja. Ostatnio zupełnie brak mi czasu na forum i pisanie, wklejanie fotek, których sporo się nazbierało. Różyczki też zamówiłam, całkiem sporo. Mam nadzieję, że dobrze przezimują.majka411 pisze:Moniczko, jak piszesz, że jesień się zbliża, to mnie od razu robi się bardzo smutno
.
Kolejna długa zima i oczekiwanie czy nam róże dadzą radę zimą.
Mam mało czasu na forum, bo zbyt dużo prac zaplanowałam w tym sezonie.
Praktycznie mam dwa domy i w każdym trzeba zawsze coś zrobić, o ogrodzie nie wspomnę.
Tylko różanki nie zaniedbuję.
Zamówiłam różyczki, a teraz się zastanawiam gdzie którą wsadzićJak ja to lubię....
![]()

AniaDS pisze:Piękne te ptaszki

Dzięki, Aguniaaguniada pisze:Moniko, ptaszki przeurocze, ale ławeczka w stylu angielskim... taka właśnie jest moim marzeniem

KaRo pisze:Przepiękne te ptaszki Moniko.![]()
U Ciebie irys kwitnie a u mnie fiołki wonne i to kilka.
Ciesze się ale marna to pociecha bo jesień u drzwilecą już liście orzecha,grujecznika, gruszy i jabłoni.
Nie znoszę myśli o jesieni choć sama porę z jej kolorami bardzo lubię do pewnego czasu...
Róże muszę uzupełnić po zimie ale generalnie cały ogród,wszystkie nasadzenia dostały u mnie w kość jak nigdy dotąd.
Ty ciągle zapracowana jesteś,nie odpuszczasz chwastom?
Ja w tym roku pasuję,walkę podejmę dopiero wiosną.
Kiedy pierwsze jesienne dostawy będziesz sadzić?

Maddy77 pisze:Moniu piękne te ptaszki, aż sama bym miała ochotę przysiąść na tej ławeczce![]()
Zakupy bardzo fajne