Papryka do gruntu. Część 2
Re: Papryka do gruntu. Część 2
No i złotej karty też

No, trzeba mieć trochę do powiedzenia, żeby w ciągu 7 miesięcy " naprodukować" 1000 postów
Należy Ci się uznanie
Należy Ci się uznanie
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znaczy, że gaduła jestem?
( zdaje się, że do zobaczenia w zsypie
)
( zdaje się, że do zobaczenia w zsypie
Pozdrawiam, Dorota
A ja w tym roku kupiłam sadzonki zielonej na targu... i do tej pory sadzonki mają kwiaty i ani śladu owocu. Chyba w grudniu będą zbiory. 
- grosik
- 200p

- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cantati papryczki piękne. Interesuje mnie ta długaśna chuda, ciemno czerowna - jaka to odmiana?
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- Krystyna551
- 200p

- Od: 6 lip 2011, o 10:54
- cantati

Dzięki Dziewczyny
Grosik, ta ciemno czerwona to ostra z nasion ze sklepowej papryczki, była podpisana jako "Peperoni czerwone". Długość ok. 10-12cm, średnica u góry 2-3cm. A ta najcieńsza chudzinka to Cayenna. Nasionka z obu wydłubałam, dam na akcję jeśli chcesz poeksperymentować
Grosik, ta ciemno czerwona to ostra z nasion ze sklepowej papryczki, była podpisana jako "Peperoni czerwone". Długość ok. 10-12cm, średnica u góry 2-3cm. A ta najcieńsza chudzinka to Cayenna. Nasionka z obu wydłubałam, dam na akcję jeśli chcesz poeksperymentować
Pozdrawiam, Dorota
- grosik
- 200p

- Od: 30 sty 2012, o 16:56
cantati bardzo chętnie. Ja z ostrych wysiałam jeden rodzaj (też sklepowe ;) Pięknie obrodziły ale mam tylko 1 krzaczek bo resztę rozdałam w fazie rozsady....buuuu - a kocham ostre papryczki 
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
- termic88
- 500p

- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Ja się jedynie mogę pochwalić miernotą z gruntu którą posiadam :d

Są to Marta Polka, i Słodki Banan ( myśłałam że będzie żółty..) Mam jeszcze niesfotografowaną Rokitę, i Aji Lemon Drop w tunelu - ślicznie kanarkowo żółta ostra
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- cantati

Grosik, ja też ostrych niewiele sadziłam, po 1 - 2 krzaczki z odmiany, ale w przyszłym sezonie sobie nadrobimy
Tereniu, jaką miernotą??? Super masz papryczki!!!
Mam pytanko co do Sweet Banana - z tego co pamiętam, miałyśmy z jednego źródła nasiona, czy Twoja jest faktycznie słodka? Jeśli nie próbowałaś jeszcze, to zrób to ostrożnie, bo ja swoją spróbowałam i potem pół godziny jęzor w maślance moczyłam
Jest piekielnie ostra, a miała być słodka... Chyba więc moja to nie Sweet Banana
Pisałam do Pomidorlandii z zapytaniem co to może być za odmiana, ale jeszcze się nie doczekałam odpowiedzi 
Tereniu, jaką miernotą??? Super masz papryczki!!!
Mam pytanko co do Sweet Banana - z tego co pamiętam, miałyśmy z jednego źródła nasiona, czy Twoja jest faktycznie słodka? Jeśli nie próbowałaś jeszcze, to zrób to ostrożnie, bo ja swoją spróbowałam i potem pół godziny jęzor w maślance moczyłam
Pozdrawiam, Dorota
- Mariola O
- 100p

- Od: 25 sie 2011, o 07:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z ofiarowanych sadzonek papryki czerwonej 2 urosło mi żółte :
Na zdjęciu: na górze z pierwszego krzaka i na dole z drugiego krzaka (ostrzej zakończone). Średnica ok 6cm.

Czy kojarzycie takkie owoce, jaka to może byc odmiana, czy pierwszy i drugi krzak to może byc ta sama odmiana.
Na zdjęciu: na górze z pierwszego krzaka i na dole z drugiego krzaka (ostrzej zakończone). Średnica ok 6cm.

Czy kojarzycie takkie owoce, jaka to może byc odmiana, czy pierwszy i drugi krzak to może byc ta sama odmiana.
Mój zielony dom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46962" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- termic88
- 500p

- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Heh
Mariola O Z tej perspektywy to wyglądają jak żółte pomidorki, ale ja jestem zboczona na tym punkcie 
Dorotko, no myślisz że się nie bałam? Jeszcze robiłam z tą papryczką pizze.. modliłam się żeby mi tylko języka nie wypaliło
Ale jest pyszna! Pachnąca, słodka, tylko myślałam że jak słodki banan to żółta będzie
Ale to drobiazg

Dorotko, no myślisz że się nie bałam? Jeszcze robiłam z tą papryczką pizze.. modliłam się żeby mi tylko języka nie wypaliło
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- cantati

To znaczy, że ja zamiast Sweet Banana mam jakiegoś odmieńca
Moje też się ostatecznie wybarwiły na czerwono, ale są ostre jak...
Na tym się niespodzianki nie skończyły, bo wśród Sweet Pickle wyrosło mi coś na kształt Jalapeno, myślałam, że będzie ostre a okazało się być super słodkie
Chyba późna pora domawiania nasion wpłynęła na ich jakość i dostał mi się mix pt. "oddamy ci wszystko co mamy"
Moje też się ostatecznie wybarwiły na czerwono, ale są ostre jak...
Na tym się niespodzianki nie skończyły, bo wśród Sweet Pickle wyrosło mi coś na kształt Jalapeno, myślałam, że będzie ostre a okazało się być super słodkie
Chyba późna pora domawiania nasion wpłynęła na ich jakość i dostał mi się mix pt. "oddamy ci wszystko co mamy"
Pozdrawiam, Dorota
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Możecie mi powiedzieć ,która z ostrych papryczek (mała,czerwona , chudzinka i lekko pomarszczona) rośnie do góry ? Jeden krzaczek tylko mam i na dodatek kubki z podpisami mi gdzieś wymiotło...
Co do akcyjnych ostrych - radzę uważać na Dzwonek ... gryz papryczki bez nasion pokonał pół mojej rodziny ...a pół jednej pokonało rodowitego Boliwijczyka
Ja sama po spróbowaniu myślałam,że padnę bo nei wiem czemu ale wydawało mi się i nawet mam tak w zapiskach ,że jest średnio ostra.
Co do akcyjnych ostrych - radzę uważać na Dzwonek ... gryz papryczki bez nasion pokonał pół mojej rodziny ...a pół jednej pokonało rodowitego Boliwijczyka