Izo, udanego wypoczynku
Pazerna (tylko na zielone)-to moje drugie imię (ale Tobie tego nie muszę mówić ).
Kłosowca zapomnianego 2 badylki odkryłam podczas porządków na 'ognistej'. Dostał światło i przestrzeń - mam nadzieję, że będzie chciał być ekspansywny.
Jestem bawiłam się dobrze, zgodnie z zaleceniem
Wróciłam wieczorem więc zaraz lecę zrobić obchód! Z okna wygląda pięknie [oprócz kretów] i kolorowo.
Trawka skoszona Chwilę mnie nie było a tu jprzed domem czeka na mnie asfalt! Normalny człowiek by się cieszył ale ja nie to już nie jest moja wiocha
Na wyjeździe miałam straszny sen Śniło mi się że był przymrozek...ale by mi było łyso po powrocie Ale wszystko było ok. Jeszcze jest kolorowo. Martwią mnie chryzantemy bo kilka nowych zeszłorocznych ma małe pąki i boję się że nie zakwitną. Z Krzywaczki mam Geishę , derenia kanadyjskiego 2 oczary, i jakieś małe dwa krzaczki jakby płożące mini brzozy. Niestety bez etykietek a ja nie zdążyłam zapisać bo wiecie, byłam z M Tylko gdzie ja to posadzę?
Gejsza długo kazała na siebie czekać , pamiętam, że polowałaś na nią. Oczary fajnie się jesienią przebarwiają, a wiosna kwitną, dereń
No to masz zagwozdkę.
Na pewno juz coś tam ci świta.
Przymrozki-koszmarny sen ogrodnika, nawet amatora
Podobno już niektórzy skrobali autka
Marysiu oj tak! Takie głupoty mi się śnią że aż strach skąd to się bierze... Ten przymrozek to całkiem prozaiczny sen, bywają gorsze. W tym były jeszcze 4 psy znalezione w moim ogrodzie a mojego Bigiego nie było
Jak to się stało, że nic nie wiem o Twoich chryzantemach? Jestem chętna na wymianę. Jeśli możesz pokaż tę żółtą wcześnie kwitnącą, o której pisałaś u mnie.
Ogród wygląda kwitnąco - mimo Twego wyjazdu. Ciekawi mnie co to za roślina na pierwszym zdjęciu. Nic mi mądrego nie przychodzi do głowy.
To wilczomlecz jakiśtam Coś za bardzo nie poszalał ale jest śliczny. Chryzantemy musiała bym specjalnie zlustrować bo się jakoś nie wyróżniają. Nawet te stare sprawdzone mają małe pączki więc może one wiedzą że mają jeszcze czas? Ale jak coś to oczywiście na wymiankę jestem chętna