W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Gosiuniestety nie znam nazwy tego drzewa :( , tamte zdjęcia to z Ogrodu Botanicznego w Lublinie robiłam zdjęcia roślinom które mi się podobały i nie przywiązywałam zbyt wielkiej uwagi do ich nazw a to dlatego że byłam z dziećmi a one nie bardzo interesowały się tym co ja i ciągle musiałam za nimi gonić ;:65
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Iwonko dziękujemy serdecznie za wizytę, szkoda że Cię nie będzie na spotkaniu, dziękujemy za zielone ;:180 , zapraszamy do nas w każdym dowolnym terminie sobotnio-niedzielnym Danusia i Andrzej. Pozdrawiamy serdecznie :wit
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

IWONA1311 pisze:
Obrazek
Wetnę się i odniosę do pytania Migotki - ja bym powiedziała, że to kłokoczka, sprawdźcie koleżanki TUTAJ :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Iwonko wg. umowy dla Ciebie zaraz za furtką po lewej stronie stoi przygotowane do odbioru, pozdrawiam serdecznie Danusia :wit
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ja również bardzo Wam dziękuje za przyjęcie nas mimo niezapowiedzianej wizyty, ja też ubolewam nad tym że nie mogłam byc na spotkaniu tak bardzo chciałam wszystkich zobaczyć, ale widać życie pisze dla nas inne scenariusze i na nic nasze plany...mam nadzieję że jeszcze się spotkamy. Ja również zapraszam Was do siebie w drodze na działeczkę lub powrotnej, dziękuję za zielone i przechowanie roślinek od Tajeczki i Janusza, już odebrane jak tylko mały uśnie będę sadzić.
Elu masz rację to jest kłokoczka, dziękuję.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Kłokoczka... bardzo mi się spodobała. Wyczytałam, że wiewiórki lubią jej nasiona a ja mam tyle wiewiórek w tym roku. Orzechy laskowe już posprzątały z drzew. Mają jeszcze do zbioru włoskie, żołędzie i szyszki.
Musze gdzieś zdobyć dla nich (i dla siebie) takie drzewko.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko jak ja Ci zazdroszczę tych dużych drzew i wiewiórek...
Ostatnie dni są bardzo ciepłe i suche bark deszczu znów daje we znaki roślinkom, choc podlewane jakoś sobie radzą.
Cały czas ładnie kwitną zimowity, ale pełne mi zginęły miałam dwie ładne kępki i nie mam żadnego a u nas w ogordniczym widziałam białe pełne zimowity ale cena jak za jedną cebulkę zaporowa 19 zł
Obrazek
do mojego ogródka przywędrowały też nowe roślinki
molinia od Tajki ( biało zielona po prawej)
Obrazek
paprotka od Danusi
Obrazek
Były też duże ilości irysów od Janusz ale te będę pokazywać na wiosnę jak będą kwitły, teraz już wszystko posadzone i czekam...
A tak wygląda mój paprotkowy kącik teraz
Obrazek
listki pokazały teraz obrazki włoskie i cyklamen

Obrazek

Obrazek
i taki ogólny widoczek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Fakt, ilości Januszowych irysów całkiem pokaźne, po szyszki i kwaśną ziemię zapraszamy do nas. :wit
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

19 zł za cebulkę.... szok. I niech taką pożre jakaś nornica...
Zainteresowały mnie te obrazki włoskie... pierwszy raz widzę i słyszę o tym cudzie. Musze o tym poczytać.
Wszystko bardzo piękne. A te pasiaste kamienie są super.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,masz piękny pomarańczowy kolor aksamitek,fajnie rozjasniają rabaty o tej porze.Kupiłam jednego zimowita u nas na agrze,pierwszy raz mam go.Czy z jednej cebulki wyrasta jakaś porządna kępka czy to bedzie pojedyńczy kwiat?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, piękny widoczek ogólny, a mnie zwłaszcza przypadły do gustu klimaty trawiasto-paprociowe... wzięło mnie na te wspaniałe, naturalnie wyglądające w naszych ogrodach rośliny, trzyma i nie chce puścić...
Pozdrawiam serdecznie! U mnie w nocy padało i jeszcze nie wiadomo jak zapowiada się dzień - jest ciemnawo. Dobrego dnia w każdym razie!
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko ta cena na zimowita to rzeczywiście chyba z księżyca wzięta.
Ja w ubiegłym roku kupiłam białego ale "pustego" i nawet zakwitł ale po zimie nie wyszedł i "po ptakach" na następnego się już nie skuszę.Kupiłam białego psizęba ale cena też z"górnej półki"
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu te irysy poutykałam gdzie mogłam i na wiosnę jak zakwitną to same Januszowe iryski :tan
Obrazek
Beatko masz rację cena tego zimowita wywołuje szok tym bardziej że nie wiadaomo czy tak zakwitnie. Obrazki włoskie przywiozłam w tym roku z Wloch mam je pierwszy raz i ciekawa jestem jak przeżyją u mnie zimę. Jeśli chodziło Ci o te kamienie z ostatniego zdjęcia to one nie są pasiaste tylko cień tak na nie padał z ogrodzenia.
Obrazek
Małgosiu te aksamitki to z mieszanki którą kupiłam w ubiegłym roku i wtedy też było bardziej widać ich różne odcienie żółci i pomarańczu Jak chcesz mogę dla Ciebie zebrać trochę nasion z nich. Zimowity które u mnie teraz kwitną to ubiegłoroczne zakupy ja też kupiłam po jednej cebulce i najpierw miały po 1-2 kwiatki a w tym roku jest ich już więcej więc jeśli kupiłaś dorodną cebulę to myślę że na 2-3 kwiatki możesz liczyć w tym roku.
Obrazek
Witaj Aguś mnie też w tym roku wzięło na paprotki i trawy, ale paprotki nie maja u mnie zbyt dobrych warunków bo u mnie brak cienia, choć te jakoś sobie radzą ale i nie dokupuje ich na razie. U mnie niestety nie padało i jakoś dzisiaj się nie zanosi choć nie jest tak ciepło jak wczoraj i rano była okropna mgła ale dzięki niej te dzisiejsze zdjęcia.
Obrazek
Jolu faktycznie cena tego zimowita z księżyca ale i w tym ogrodniczym to ceny cebulek są doś wysokie, białego zwykłego kupiłam w tamtym roku i ładnie kwitnie nawet i teraz. Psizęby i mi się marzą ale na razie już nic nie kupuję dzisiaj dostałam lilie od promyka i muszę dla nich znaleźć miejsce, ciekawe jak by wyglądały jakbym ich posadziła pomiędzy hostami?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko zdjęcia w kroplach deszczu przecudnej urody, a pajęczyna wygląda bajkowo. ;:138
Szczęśliwie pada u Ciebie, a niby tak blisko.
U nas zupełna susza. Czekam na wysyp opieniek, ale z pewnością nie będzie . :(
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko te kropelki to niestety nie deszcz tak wyglądały dziś rano roślinki jak zaczęła opdać mgła, a deszczu jak nie było tak nie ma i choć zrobiło się pochmurno i zimno to nie spadła ani jedna kropla :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”