Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja nie straszę, to przecie tylko "rosołki" (w cudzysłowie), a więc potencjalne, a nie 100% pewne :roll: :lol:

A pergola, czy bardziej altana, to chyba najfajniejsza budowla ogrodowa na naszym forum, hm, eee, no tak, a co tam się będę ograniczać, na całym świecie :wink: Super!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

wspaniała glicynia, mam na jej punkcie bzika. Ładnych masz gości w ogrodzie, do mnie także przylatuje ptaszek, i wyżera i robaczki z pod trawnika, z czego jestem bardzo zadowolona. Piękny ogród
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wisienka-u mnie sporo roślin rośnie sobie w takich nietypowych miejscach :roll: ale najwięcej orlików bo one są nie do opanowania sieją się wszędzie :? a tak wygląda floks kanadyjski :wink:
Obrazek
Nalewka-masz rację z tą samowystarczalnością :lol: -ja się śmieję ,że latem to nas Matka Natura wyżywi -szczaw na łące ,grzyby w lesie ,ryby w jeziorze i do tego działka i nic więcej nam nie potrzeba :lol: :lol: a kuropatwy są tylko do ozdoby :wink: :lol:
hanka55 to są kuropatwy :wink: ,które sobie upodobały mój ogród :lol: jak tnę trawę to nawet kosiarki się nie boją za bardzo :? :shock:
Nalewka - co do altanki to pomysł mojego taty no i realizacja też jego przy naszej skromnej pomocy :roll:
fox-Jacuś wiesz ,że roślinkami chętnie się dzielę, ale o kuropatwach zapomnij :wink: :lol:
Robinie mam dwie -jedną złotą i jedną różową -pokażę jak zakwitnie to zobaczysz jaka jest piękna ,a złota nie kwitnie tylko ma ozdobne liście :lol: ,a wielosiłu błękitnego nie znam :oops: A Ty masz takie coś ? :roll: ,a i jeszcze muszę Ci powiedzieć ,że pełnik zakwitł i dzięki Tobie mogłam go podziwiać u siebie :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kamixsa - dzięki za odwiedzinki i pochwały -aż urosłam troszkę :wink: :lol: :lol:
A teraz zobaczcie stokrotkę giganta :shock: (zapalniczka dla porównania wielkości)
Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko - oliwnik puszcza listki - tak się cieszę :) :) :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Bożenko, kura, perliczka czy kuropatwa :-) ważne że nawet ptaszki czują się u Ciebie lepiej, niż w naturalnym środowisku.
Albo i naczej, stworzyłaś tak naturalne środowisko, że ptaki uznały je za swoje.
Obie wersje potwierdzają tylko, Twój kunszt ogrodniczy. :-)
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

hanka55 pisze:Bożenko, kura, perliczka czy kuropatwa :-) ważne że nawet ptaszki czują się u Ciebie lepiej, niż w naturalnym środowisku.
Albo i naczej, stworzyłaś tak naturalne środowisko, że ptaki uznały je za swoje.
Obie wersje potwierdzają tylko, Twój kunszt ogrodniczy. :-)
Zgadzam się z Hanką ----moi kuzyni robią u Bożenki przed szpiegi :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miiriam -bardzo sie cieszę może Ci się uda ukorzenić jak listki wypuszcza :roll: mam nadzieję ,że reszta roślin ma się równie dobrze jak oliwnik :lol:

hanka 55-masz rację i to kura i to kura :wink: a z tym kunsztem to chyba lekka przesada :roll: nie wszystko mi się tak udaje niestety :( mam też porażki ,a nie tylko sukcesy :?
fox- no to u Ciebie kuropatwy lepiej się czują niż u mnie bo ja nie zauważyłam gniazda jak na razie :? a z pełnika bardzo się cieszę bo od dawna na niego chorowałam :lol:
bogusia 177 -a Ty gdzie się ostatnio ukrywasz kobieto :roll: mało Cie widać i myślałam ,że już o mnie zapomniałaś :( :roll:

Teraz pokażę moje bzy-czyli lilaki :wink:

Obrazek Obrazek
Kalina
Obrazek
Tawuła
Obrazek
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

...ach ...ja i tak będę dalej wzdychać....
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

długo musiałaś czekać aż Kalina Ci tak pięknie urośnie i tawułka ????
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Bożenko ,czy takie lilaki rosną u mnie :?: ---mają sie dobrze ;:111 a Twoje lilaczki sa śliczne ;:87 ;:87
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37

Post »

to ja razem z Bea powzdycham..............
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

u mnie tylko sroki i wrony buszują

takie cudowności, że bire poranny kubek kawy i ide na spacer

u mnie wczoraj nareszcie lało, a z tego co słysze właśnie radio trąba powietrzna przeszła dosłownie pare kilometrów dalej

a ja.. siedziałam w otwartym oknie i patrząc na deszcz wdychałam rozkoszny zapach bzu...
chyba już niedługi jego żywot... więc...
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Ale masz piękne krzewy Bożenko :D Takie rozrośnięte, ile trzeba lat czekać, żeby wszystko tak pieknie rosło :?

A floks kanadyjski, cudeńko :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea-Beatko ja też tak wzdycham jak widzę ogrody innych są takie śliczne ech :roll:
k-c -Karolku no troszkę to trwało aż urosły :lol: ale dokładnie to już nie pamiętam :? kalina jak sie nie mylę ma 8lat a tawuła 6 albo 7 :roll:
bogusia177- tak to są te lilaczki co na zdjęciach :lol: za kilka lat i u Ciebie takie będą :wink:
Dobrze ,że Ci się przyjęły :lol:
Katarzynka- o następna wzdycha :lol: zarażliwe chyba jest to wzdychanie :wink: :lol:
agaxkub- sroki i wrony też mają swój urok :wink: a na spacerek zawsze możesz do mnie przychodzić :lol: U mnie też wczoraj popadało ale tylko troszkę i praktycznie znaku nie ma po tym deszczu :(
Daisy - mój ogród ma 11 lat - ale nie wszystkie rośliny są tak wiekowe bo ciągle coś nowego dosadzam :lol: :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”