Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
Aga bardzo ambitne plany, już widzę ten szpaler z hortensji.
Ja też zastanawiam się nad żylistkiem, miałam dwa ale jeden wymarzł a ten co został też co roku jest uszkadzany przez mróz i potem przez cały sezon się regeneruje a zakwita tylko kilkoma kwiatami, rośnie pod czerwonym klonem i widzę że zaczyna mu wchodzić w gałęzie, pewnie zostanie przeniesiony w mniej reprezentacyjne miejsce czyli pod ogrodzenie do sąsiada.
Ja też zastanawiam się nad żylistkiem, miałam dwa ale jeden wymarzł a ten co został też co roku jest uszkadzany przez mróz i potem przez cały sezon się regeneruje a zakwita tylko kilkoma kwiatami, rośnie pod czerwonym klonem i widzę że zaczyna mu wchodzić w gałęzie, pewnie zostanie przeniesiony w mniej reprezentacyjne miejsce czyli pod ogrodzenie do sąsiada.
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szpaler z hortensji... zemdlałam. 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Aguniu, a czy mogę dyskretnie podpytać o dalsze losy krecika? Jakoś mam nadzieję, że nie jesteś zwolenniczką brutalnych metod. 
Lineto, nie jestem zwolennikiem brutalnych metod, spokojnie
Krecik wylądował daleko od naszego ogródka ;-))
Magdo, tak sobie zerkam na to miejsce i myślę, że szpaler z hortensji Limelight będzie wyglądał nań zjawiskowo
Joluś, widzę, że z żylistkami też masz problemy... bardzo lubię czas gdy kwitną, ale poza tym okresem są mało atrakcyjne... Myślę, czy stać mnie na ich eksmisję, bo krzaków mam 7 i to naprawdę dorodnych... zamiana na coś innego będzie kosztowna...
Reniu, kciuki jak zawsze mile widziane - dziękuję z góry
Kilka popołudniowych fotek:
Trawy i liście:

Rozchodniki:

Wrzosy:

Hortensje i cleome:

Róże:

... i takie tam:

Magdo, tak sobie zerkam na to miejsce i myślę, że szpaler z hortensji Limelight będzie wyglądał nań zjawiskowo
Joluś, widzę, że z żylistkami też masz problemy... bardzo lubię czas gdy kwitną, ale poza tym okresem są mało atrakcyjne... Myślę, czy stać mnie na ich eksmisję, bo krzaków mam 7 i to naprawdę dorodnych... zamiana na coś innego będzie kosztowna...
Reniu, kciuki jak zawsze mile widziane - dziękuję z góry
Kilka popołudniowych fotek:
Trawy i liście:

Rozchodniki:

Wrzosy:

Hortensje i cleome:

Róże:

... i takie tam:

-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
O mamciu Agus nadrabianie zaległości zacznę od Twojego wątku ,ale mi zwiałaś
Uwielbiam Twoje włości ,piekne klimaty ,zadbane rabaty i cudne kompozycje ....MARZENIE !!!
Pozdrawiam i wracam poczytać
Uwielbiam Twoje włości ,piekne klimaty ,zadbane rabaty i cudne kompozycje ....MARZENIE !!!
Pozdrawiam i wracam poczytać
marzenia się spełniają! Dana
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, bardzo podoba mi się Twoje konstruktywne podejście do zmian w ogrodzie - dokładnie wiesz, co i jak chcesz poprawić, więc droga do doskonałości prosta i sprawnie wytyczona!
U mnie kręta i wyboista bo ciągle coś wymyślam
Mam nadzieję, że kiedyś dojdę do takiego etapu jak Ty
Ps. Pomysł z hortensjami super, podobnie z kratką na domu ogrodnika
Ładnie wygladalby tam jakiś rambler w stylu Bobbie Jamesa, myślałaś o tym? Nie pamietam gdzie był ten skalniak, który tak Ci się nie widzi..ale słabych punktów na pewno sobie nie przypominam 
Ps. Mamy innego psa - mój to 'Stiff Weeper'
U mnie kręta i wyboista bo ciągle coś wymyślam
Ps. Pomysł z hortensjami super, podobnie z kratką na domu ogrodnika
Ps. Mamy innego psa - mój to 'Stiff Weeper'
Najbardziej ze wszystkich Twoich zdjęć podobają mi się te "takie tam".
A tak poważnie, wszystkie są zachwycające.
A szpaler hortensji... ach, już chciałabym to zobaczyć.
A tak poważnie, wszystkie są zachwycające.
A szpaler hortensji... ach, już chciałabym to zobaczyć.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Mój pies też rasy Stiff Weeper. Aga, a Ty nie miałaś czasem jakiegoś Rabbita?
Jak złapaliście kreta?
Jak złapaliście kreta?
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Bardzo miło tu u cb 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Dominiś, mamy taką pułapkę-tunel, z zapadką... krecik wchodzi, ale nie może wyjść... zabieramy go do lasu i po kłopocie, do następnego kreta... mamy także inną pułapkę, zakupioną w desperacji... kret-byk, który nie mieścił się w tamtą, został złapany, ale ogród jeszcze długo po tym był doprowadzany do jako-takiego wyglądu... zrobił prawdziwe spustoszenie
Niestety moje metody wychowawcze 'dużo rozmawiać', w przypadku kreta nie mają zastosowania.
Owszem, mam modrzewia Blue Rabbit Weeping... rośnie na rabacie hortensjowej i to już naprawdę spore drzewko.
Linetko, 'takie tam' zapożyczone od Robaczka ;-) Fajnie, że Ci się podoba mój wrześniowy ogródek
Kasiu, dzięki za rady! Różę Bobbie James rozpatrywałam, tyle że nie wiem czy z pnącą hortensją wzajemnie się nie zagłuszą?
Tak czy inaczej, chciałabym żeby domek ogrodnika nieco zarósł
Twój pies jest bardzo - jak na szczeniaka - dorodny
i przypuszczam, że delikatniejszy w dredowym dotyku ;-)
Danusiu, cieszę się, że się znalazłyśmy
dziękuję za wszystkie serdeczności! 
Piotrze, dziękuję i zapraszam...
Owszem, mam modrzewia Blue Rabbit Weeping... rośnie na rabacie hortensjowej i to już naprawdę spore drzewko.
Linetko, 'takie tam' zapożyczone od Robaczka ;-) Fajnie, że Ci się podoba mój wrześniowy ogródek
Kasiu, dzięki za rady! Różę Bobbie James rozpatrywałam, tyle że nie wiem czy z pnącą hortensją wzajemnie się nie zagłuszą?
Tak czy inaczej, chciałabym żeby domek ogrodnika nieco zarósł
Twój pies jest bardzo - jak na szczeniaka - dorodny
Danusiu, cieszę się, że się znalazłyśmy
Piotrze, dziękuję i zapraszam...
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Aguniu, musiałam nadrobić zaległości w Twoim nowym wątku, ogród w promieniach jesiennego słońca - przepiękny a róże ... nie ma słów.
Zachwyciły mnie Munstead Wood i Red Leonardo da Vinci, patrzyłam na nie z perspektywy mojej czerwonej rabaty i dumałam czy aby dałyby się tam jeszcze wcisnąć. Jak oceniasz ich krzewy, czy ładnie się rozkrzewiają, na jaką wysokość rosną u Ciebie i czy kwitnienie jest obfite, może pachną?
Zachwyciły mnie Munstead Wood i Red Leonardo da Vinci, patrzyłam na nie z perspektywy mojej czerwonej rabaty i dumałam czy aby dałyby się tam jeszcze wcisnąć. Jak oceniasz ich krzewy, czy ładnie się rozkrzewiają, na jaką wysokość rosną u Ciebie i czy kwitnienie jest obfite, może pachną?
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Agunia, tak pedzisz z wątkiem, że nie nadążam ale dziś nadrobiłam zaległości. Zrobiłam sobie miły spacer po Twoim słonecznym, wrześniowym ogrodzie i naładowałam akumulatory. Z tych zdjęć bije taki spokój i sielanka, że chciałoby się błądzić pośród tych brzóz bez końca. Poczytałam o planach na przyszłość i przyszło mi do głowy, że właściwie u Ciebie nie trzeba nic poprawiać ale wiem jak to jest i będę kibicować zmianom.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
podtrzymuję! a Ty Agnieszko potwierdziłaś swoim słowamiMaska pisze:A mnie się wydaje, że wszyscy tak mamy chcemy mieć ładniej, lepiej , nigdy nie ma końca i bardzo dobrze. Agnieszka nie pisze tego, żeby nas kokietować tylko rzeczywiście dąży do perfekcji, a to daleka droga!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Takie tam
A człowiek bez tchu i z wybałuszonymi oczami. Tak długo oglądam Twój ogród i wciąż mnie zachwyca
Dziś miałam piękną pogodę-ciepło, lekki wiatr, słonecznie-a ja sprzątam
Końca nie widać
Powtarza Gentle Hermione, którą kocham miłością wielką i wierną. Twój ogród też
Dziś miałam piękną pogodę-ciepło, lekki wiatr, słonecznie-a ja sprzątam
Powtarza Gentle Hermione, którą kocham miłością wielką i wierną. Twój ogród też
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Aguniu, co do żurawek... niby są one polecane jako cieniolubne, ale koleżanka przesadziła swoje w słoneczne miejsce i mówi, że porosły jej jak byki, a w cieniu takie nie były.
Jakie śliczne zdjęcie zrobiłaś Chopinowi - z tym światłem między płatkami
A Twoje hortensje - ech!
Jakie śliczne zdjęcie zrobiłaś Chopinowi - z tym światłem między płatkami
A Twoje hortensje - ech!