Musę Ci się pochwalić, ze kupiłam sobie ptaszki kamienne
Ogródek Robaczka cz. 3
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 3
Kasiu, jakbyś czytała w moich myślach w tymi pergolami - ja również takie u siebie planuję, ale jeszcze zaczekają 2 lata. Nie wiem jak Ci się to udało, ale kupiłaś niesamowite okazy powojników - są tak wielkie, jakby rosły u Ciebie od lat - śliczne!!! Same piękne odmiany wybrałaś
A jakie róże są w planie? Problem w tym, że w naszych krajowych warunkach cieżko o takie, które nie wymarzną zimą. Mogę podpowiedzieć Colette - skoro u mnie dobrze zimowała, to powinna i u Ciebie dać radę. Pasowałaby do fioletowego/niebieskiego powojnika. Kwiaty ma obfite, w typie angielskim, różowo- łososiowe. Piękna róża, puszcza długie pędy, więc dałaby radę na takim łuku.
Inne niż Twoje, ale również mi się podobają 
Cześć Kasik
Czytam, że każdą wolną chwilę spędzasz w ogrodzie i tak się zastanawiam, kiedy mnie przejdzie blokada... może dziś, bo pogoda nieco się poprawia ;-)
Sesja zdjęciowa fantastyczna... jeżdżę góra-dół i napatrzeć się nie mogę na te Twoje różane i nie tylko cuda... podziwiam powojniki... u mnie w tym roku bardzo nędznie rosną... czekam teraz na kwitnienie Sweet Autumn i to chyba będzie finito.
Pozdrowienia!
Czytam, że każdą wolną chwilę spędzasz w ogrodzie i tak się zastanawiam, kiedy mnie przejdzie blokada... może dziś, bo pogoda nieco się poprawia ;-)
Sesja zdjęciowa fantastyczna... jeżdżę góra-dół i napatrzeć się nie mogę na te Twoje różane i nie tylko cuda... podziwiam powojniki... u mnie w tym roku bardzo nędznie rosną... czekam teraz na kwitnienie Sweet Autumn i to chyba będzie finito.
Pozdrowienia!
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, przyjedź do mnie, przemebluj mój ogród.. plisss
Ale tworzysz cudowne miejsce
Ale tworzysz cudowne miejsce
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Auć
Tak pięknie wygląda Twój ogród, że mam ochotę schować się w mysią dziurę i cierpieć męki zazdrości
Chippendale kwitła raz i miała pomarańczowe kwiaty, nic różowego. Liriope posadziłam trzy odmiany i nic nie zakwitło. To ja może pocierpię te męki 
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Wcale nie widać u Ciebie oznak jesieni, jest wesoło i świeżo- genialnie po prostu
.
Dobór kolorów i roślin godny podziwu
Bardzo lubię oglądać Twój ogród.
Dobór kolorów i roślin godny podziwu
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
hej hej Kasiu
no i jak tam na szkółkingu? przytargałaś cosik?
pogoda do pracy na działce dziś nie zachęcała bo chłodno i padało co chwilkę ale za to jutro.......koszenie trawnika mnie czeka
sąsiad się już wyprowadził, bo za zimno to mi marudzić nie będzie
byłam w Auchan i tylko przytargałam 2 worki kory.....no co......20 l za 2,91
ale za to obejrzałam ten katalog co mi Ewcia przysłała no i........nie powstrzymałam się.....zamówiłam 2 róże - tylko!
no i jak tam na szkółkingu? przytargałaś cosik?
pogoda do pracy na działce dziś nie zachęcała bo chłodno i padało co chwilkę ale za to jutro.......koszenie trawnika mnie czeka
sąsiad się już wyprowadził, bo za zimno to mi marudzić nie będzie
byłam w Auchan i tylko przytargałam 2 worki kory.....no co......20 l za 2,91
ale za to obejrzałam ten katalog co mi Ewcia przysłała no i........nie powstrzymałam się.....zamówiłam 2 róże - tylko!
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
A ja byłam dzisiaj w innym ogrodzie na forumkowym spotkaniu
Było bardzo miło 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie
Dzisiaj byłyśmy z Ewą na małej przejażdżce po pobliskich szkółkach, przedpołudnie było bardzo owocne
Jestem bogatsza o 3 bukszpany stożkowe i... psa z dredami
Pies (w innych kręgach znany jako Modrzew japoński 'Stiff Weeper') wygląda tak:

Chciałabym go wsadzić w tym przejściu po lewej stronie (rabata została wczoraj poszerzona)

Na całej rabacie pod oknem będą RH i azalie - bukszpany powędrują w inne miejsce. Jak myślicie, pies będzie pasował?

Małgosiu, dzięki! Tak sobie myślę, może tą ceglastą ścianę obsadź zielonym pnączem? Wtedy ND zyskałaby lepsze tło..?
Dorotko, u mnie Perennial Blue kwitnie, choć nie tak obficie jak bym sobie tego życzyła. Pnie się jednak w górę, więc nie narzekam
Liczę się z tym, że na efekt kwitnienia pnących róż muszę poczekać minimum 2-3 lata, ale kto wie, może mnie zaskoczą już w przyszłym roku..?
Pomyłki różane to ból, zwłaszcza jak niweczy koncepcję..może coś przesadzić/dosadzisz jesienią i w przyszłym roku będzie ok?
Monia, dzięki! Powojniki kupiłam na targach w Warszawie, u Marczyńskiego. Normalnie nie sprzedają takich rosłych gigantów
Na pergolach będą róże New Dawn
Colette jest bardzo ładna, planuję ją na innej rabacie
Zaraz idę zobaczyć Twoje ptaszyny
Cześć Aguś! Dzisiaj u nas mało słonka i chłodnawo, ale fajnie że u Ciebie było pogodnie, nastrój wtedy bardziej ogrodowy
Sweet Autumn...nie znam tego cudeńka, ale sądząc po nazwie pewnie jest uroczy
Aniu, dziękuje..., ale mnie zawstydziłaś
Ja miałabym poprawiać Twój raj..? To niemożliwe, Twoja różanka jest idealna
Ewcia, a co dolega Twojej liriope? Nie sądziłam że to kapryśna roślinka..kupiłam w Warszawie kilka sztuk i chcę posadzić koło RH..muszę o niej jeszcze poczytać. Chippendale mam od kilku tygodni, więc to świeżak. Zakwitła na morelowo, a potem zmieniła kolorek na różowo-łososiowy
Widać u każdego inaczej zakwita
Madzia, dziękuję
Zapraszam kiedy tylko masz ochotę!Ja na razie jesieni nie czuję, cieszy mnie to, że w ogrodzie wciąż pełnia lata, na jesień przyjdzie czas.
Martuś, dobrze, że miałaś udane zakupy - ja też
U mnie też dzisiaj kropiło i niewiele zrobiłam, a muszę posadzić to i owo.
Elu, fajnie, że miałaś udane popołudnie i miło słyszeć o kolejnym forumkowym spotkaniu! Jak ja lubię takie okazje towarzyskie
Dzisiaj byłyśmy z Ewą na małej przejażdżce po pobliskich szkółkach, przedpołudnie było bardzo owocne
Jestem bogatsza o 3 bukszpany stożkowe i... psa z dredami
Pies (w innych kręgach znany jako Modrzew japoński 'Stiff Weeper') wygląda tak:

Chciałabym go wsadzić w tym przejściu po lewej stronie (rabata została wczoraj poszerzona)

Na całej rabacie pod oknem będą RH i azalie - bukszpany powędrują w inne miejsce. Jak myślicie, pies będzie pasował?

Małgosiu, dzięki! Tak sobie myślę, może tą ceglastą ścianę obsadź zielonym pnączem? Wtedy ND zyskałaby lepsze tło..?
Dorotko, u mnie Perennial Blue kwitnie, choć nie tak obficie jak bym sobie tego życzyła. Pnie się jednak w górę, więc nie narzekam
Pomyłki różane to ból, zwłaszcza jak niweczy koncepcję..może coś przesadzić/dosadzisz jesienią i w przyszłym roku będzie ok?
Monia, dzięki! Powojniki kupiłam na targach w Warszawie, u Marczyńskiego. Normalnie nie sprzedają takich rosłych gigantów
Cześć Aguś! Dzisiaj u nas mało słonka i chłodnawo, ale fajnie że u Ciebie było pogodnie, nastrój wtedy bardziej ogrodowy
Aniu, dziękuje..., ale mnie zawstydziłaś
Ewcia, a co dolega Twojej liriope? Nie sądziłam że to kapryśna roślinka..kupiłam w Warszawie kilka sztuk i chcę posadzić koło RH..muszę o niej jeszcze poczytać. Chippendale mam od kilku tygodni, więc to świeżak. Zakwitła na morelowo, a potem zmieniła kolorek na różowo-łososiowy
Madzia, dziękuję
Martuś, dobrze, że miałaś udane zakupy - ja też
Elu, fajnie, że miałaś udane popołudnie i miło słyszeć o kolejnym forumkowym spotkaniu! Jak ja lubię takie okazje towarzyskie
ach więc to jest ten pies z dredami.......no śliczny
rany super wygląda ta nowa rabata........
i jak najbardziej.....pies tam będzie pasował.......super pomysł Kasiu!

rany super wygląda ta nowa rabata........
i jak najbardziej.....pies tam będzie pasował.......super pomysł Kasiu!
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
No ja już widzę, że pies z dredami jest obowiązujący na forum i ...chwila, gdzie by tu go posadzić? 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, szalejesz. Normalnie nie można nadązyć za Twoimi zmianami.
Podziwiam Twój zapał. Mój jak Agi trochę przygasł. Może dlatego, że nie znajduję w ogóle czasu na ogród. Może wprzyszłym tygodniu coś się uspokoi?
Podziwiam Twój zapał. Mój jak Agi trochę przygasł. Może dlatego, że nie znajduję w ogóle czasu na ogród. Może wprzyszłym tygodniu coś się uspokoi?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Pies będzie pasował
Ja kupiłam takiego w ubiegłym sezonie, również wysoko szczepionego - wtedy jest najładniejszy efekt, gdy się już zagęści
Ptaszynki dzisiaj wkleję, wcześniej nie miałam czasu - praca, praca, praca. No i w ogrodzie też trochę działam, bo fajny czas na przesadzanie - ciepło, a już więcej wilgoci ziemia zatrzymuje po podlaniu, bo dni krósze i noce chłodniejsze.
Ja również kupiłam sporo powojników, ale czekają jeszcze na wsadzenie
Ja kupiłam takiego w ubiegłym sezonie, również wysoko szczepionego - wtedy jest najładniejszy efekt, gdy się już zagęści
Ptaszynki dzisiaj wkleję, wcześniej nie miałam czasu - praca, praca, praca. No i w ogrodzie też trochę działam, bo fajny czas na przesadzanie - ciepło, a już więcej wilgoci ziemia zatrzymuje po podlaniu, bo dni krósze i noce chłodniejsze.
Ja również kupiłam sporo powojników, ale czekają jeszcze na wsadzenie
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witam
Kasiu ładny okaz "psa" kupiłaś
myśle, że miejsce mu też fajne znalazłaś
Dużo się u ciebie dzieje, ogród z dnia na dzień piękniejszy i bogatszy w piękne elementy i roślinki
Pozdrawiam
Kasiu ładny okaz "psa" kupiłaś
Dużo się u ciebie dzieje, ogród z dnia na dzień piękniejszy i bogatszy w piękne elementy i roślinki
Pozdrawiam
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Gratuluję udanej adopcji psa z dredami
. Też mi się marzy i myślę, że w przyszłym sezonie adoptuję takiego. Pędzisz jak burza z upiększaniem ogrodu, tylko pozazdrościć pomysłu i zapału, naprawdę. Ja na razie postanowiłam jednak przystopować z inwestycjami i skupiam się na planowaniu, choć przyznaję, że jest mi bardzo trudno nie wybrać się na szkółking
.
Popatrzę u Ciebie jak ogród pięknieje to może chociaż w ten sposób zaspokoję potrzebę zmian, jaka mną targa
Popatrzę u Ciebie jak ogród pięknieje to może chociaż w ten sposób zaspokoję potrzebę zmian, jaka mną targa
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)