Jakbyś była zainteresowana wizytą to mogę Ci na PW przesłać adres i nr kom do pana Moroza
Kłujaki i nie tylko - pieczarah
- mCm86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: kłujaki i nie tylko:) - pieczarah
Ogólnodostępna owszem
Trzeba jedynie zadzwonić do Pana Wiktora i zapytać go czy akurat jest obecny w szklarni. Ewentualnie można się z nim umówić na wizytę i obejrzeć sobie szklarnię oraz dokonać zakupu
Szklarnia jest dużo mniejsza niż ta w Rumii ale i tak pełno tam tego
Na mnie zrobiło mega wrażenie przekroczenie progów tamtego miejsca 
Jakbyś była zainteresowana wizytą to mogę Ci na PW przesłać adres i nr kom do pana Moroza
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Mateusz, przewaga kupowania w markecie z opcją obejrzenia rośliny, nad kupnem w internecie, ma sens tylko wtedy, gdy interesuje Cię cokolwiek. Jeśli chcesz coś konkretnego to market nie ma racji bytu.
Poza tym, takie moje spostrzeżenie, im drożej - tym pewniej. Ale na all też można kupić roślinę za 2 zł, tylko opisaną jako np. Gymnocalycium nr 4
Ale to i tak chyba lepiej niż w markecie bez nazwy nawet rodzajowej.
Poza tym, takie moje spostrzeżenie, im drożej - tym pewniej. Ale na all też można kupić roślinę za 2 zł, tylko opisaną jako np. Gymnocalycium nr 4
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Moje upodobania odnośnie kaktusów kształtują się dopiero teraz
Stadium "cokolwiek" przechodziłem i dopiero teraz wiem mniej więcej jakie kaktusy dobrze się u mnie czują, jakie fajnie kwitną i dzięki przeglądaniu kolekcji forumowiczów wiem jakie bym jeszcze chciał
W marketach, gdy jest dostawa w okolicach lutego-marca można dostać kilka kaktusów z rodzaju jaki mnie interesuje. Np. można znaleźć Gymnokalicja, których nie mam jeszcze u siebie, Ferokaktusy, Astrophyta. Myślę, że markety są dobre na początek
Nakupować co się da, ukształtować upodobania, nauczyć się uprawy i dopiero stawiać kolejne kroki
Stadium "konkretne" chyba właśnie się u mnie zaczęło 
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Kaktusiki bardzo ładne
Parodia, którą pokazałaś ma niezwykły kwiat-na tych zdjęciach wygląda jakby to był kwiat na innych roślinach-tylko osłonka zdradza, że jednak to ten sam kaktus
Co do kaktusów z biedronki-lepiej je dokładnie obejrzeć, bo kilka razy się przekonałam, że oprócz roślin nabyłam jeszcze inne "cuda", które załatwiły mi później inne kaktusy:roll: Choć oczywiście też tam kupuję
witam u mnie Paulo
u mnie w mieście biedromek jest...6, więc w każdej coś innego wykupują.
ale poważnie rozważam zakupy na all...o (szczegolnie jak roślinki wystawia forumowy kolega Tomasz - wtedy pewnośc co, skąd i jakich rozmiarów (chociaż ostatnio jakoś się zagapilam
)
ale poważnie rozważam zakupy na all...o (szczegolnie jak roślinki wystawia forumowy kolega Tomasz - wtedy pewnośc co, skąd i jakich rozmiarów (chociaż ostatnio jakoś się zagapilam
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
pieczarah pisze:witam u mnie Paulo![]()
ale poważnie rozważam zakupy na all...o (szczegolnie jak roślinki wystawia forumowy kolega Tomasz - wtedy pewnośc co, skąd i jakich rozmiarów (chociaż ostatnio jakoś się zagapilam)
U mnie też jest więcej niż jedna, ale jeździć po całym Gdańsku, żeby coś dostać jakoś mi się nie chce
Ja dość często kupuję na allegro i wydaje mi się, że mam parę roślin od osób z forum
Szkoda tylko, że pogoda się nieco popsuła i póki co drugi raz się jeszcze nie otworzył...ale może się jeszcze uda 
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
udało się

zastanawiam się gdzie ja w zimie schowam wszystko , bo dziś zestawiłam razem i trochę się tego nazbierało

ale roślinki wciąż kuszą, stad...zamieszkały ze mną:
stapeliowaty nabytek

gymnocalycium

i mammillaria rekoi

zastanawiam się gdzie ja w zimie schowam wszystko , bo dziś zestawiłam razem i trochę się tego nazbierało

ale roślinki wciąż kuszą, stad...zamieszkały ze mną:
stapeliowaty nabytek

gymnocalycium

i mammillaria rekoi

pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Widzę trochę się tego nazbierało
Ale spokojnie u mnie też trochę dużo się tego przez lato zrobiło
Na wiosnę miałem jednego noto a teraz mam ich 30
że o innych już nie wspomnę 
Piękny róż gymnola, a od zbiorówek nie można wzroku oderwać
Ano....odwieczny problem jak nie "gdzie to postawić?" to "gdzie to przezimować?"

Ano....odwieczny problem jak nie "gdzie to postawić?" to "gdzie to przezimować?"
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Potwierdzam - trochę.trochę się tego nazbierało![]()
Po następnym sezonie na pewno roślin będzie dużo więcej.
Panie Heniu - zapewne Pana nie dogonię przez wieleeeee sezonów, w ogóle wątpię, że taki nadejdziehen_s pisze: Potwierdzam - trochę.
Po następnym sezonie na pewno roślin będzie dużo więcej.
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nigdy nie mów nigdy.
Jesteś na dobrej drodze....
Jesteś na dobrej drodze....