Na naszym ROD tylko ja jeszcze zbieram ogórki, u sąsiadów szklarnie i grządki świecą pustkami a sąsiadki zszokowane moimi ogórkami - zresztą ja też
Ogórek w gruncie cz.2
- kasia82
- 500p

- Od: 25 lut 2012, o 09:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogórek w gruncie cz.2
U mnie Octopusy jeszcze kwitną i owocują, dzisiaj zrobiłam kolejne 4 słoiczki. Były spryskane raz miedzianem przed wysadzeniem i raz na 2 tygodnie nawożone, przeszły małą powódź i mocne gradobicie, dolne liście zaczynają już usychać i niektóre są w plamy ale mimo wszystko jestem z nich bardzo zadowolona
Są pyszne do kanapki i na małosolne, słodkie i chrupiące - w przyszłym roku mam plan poekperymentować z odmianami ale chyba nie zamienię na żadnego innego 
Na naszym ROD tylko ja jeszcze zbieram ogórki, u sąsiadów szklarnie i grządki świecą pustkami a sąsiadki zszokowane moimi ogórkami - zresztą ja też
Pozdrawiam
- DorkaS-66
- 500p

- Od: 27 maja 2011, o 08:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy, moje też zaczynają żółknąć:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."
- aleks
- 100p

- Od: 12 lut 2011, o 21:09
Ja też już nie mogę patrzeć na ogórki
Kraki i Graciusy wciąż kwitną i rosną, rosną następne... zapas mam na trzy rodziny chyba: sałatki ogórkowe w słoikach na różne sposoby, ogórki kiszone, korniszony, ech, wszyscy znajomi obdarowani, a wyrwać krzaki szkoda
w przyszłym roku na pewno mniej posadzę, to jakiś obłęd jest 
Cóż,życie...
Monika
Monika
Ja wczoraj jeszcze przytachałem wiadro 10 l ogórków. To idzie zwariować. Od połowy lipca na okrągło ogórki.
-
felcia24
- 200p

- Od: 6 lut 2011, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje córki by powiedziały; co te ogórki jakieś chore , że ich zaraza nie bierze ?
Taki miałam jeden sezon ogórkowy-od początku lipca do połowy września.
Taki miałam jeden sezon ogórkowy-od początku lipca do połowy września.
Pozdrawiam
forumowicz zapomniałeś dodać w jednej ręce.. w drugiej wiadro pomidorów, w trzeciej wiadro jabłek, w czwartej wiadro śliwek..

Niezupełnie Moniko.
Do tego 2 wiadra pomidorów ,wiadro papryki i 8 kg cukinii
Do tego 2 wiadra pomidorów ,wiadro papryki i 8 kg cukinii
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Idealne proporcje na...leczo
no może po dodaniu wiadra pokrojonej kiełbaski
i cebuli.
no może po dodaniu wiadra pokrojonej kiełbaski
Czy pryskałeś jakimiś opryskami te ogórki że tak długo owocują czy zupełnie ekologicznie można mieć tak długo ogórki? zdradź tajemnicę.forumowicz pisze:Ja wczoraj jeszcze przytachałem wiadro 10 l ogórków. To idzie zwariować. Od połowy lipca na okrągło ogórki.
Po wysadzeniu a przed kwitnięciem były pryskane Miedzianem zapobiegawczo przeciw kanciastej plamistości.
A po wysadzeniu czym?
Bardzo proszę o nienadużywanie cytowania.
Pisząc bezpośrednio pod osobą zainteresowaną do której się zwracamy, jest ono zupełnie niepotrzebne. Dziękuję.
babuchna
Bardzo proszę o nienadużywanie cytowania.
Pisząc bezpośrednio pod osobą zainteresowaną do której się zwracamy, jest ono zupełnie niepotrzebne. Dziękuję.
babuchna
Beatko
Dokładnie o tym pisałem . Po wysadzeniu rozsady do gruntu. Na pewno nie tuż po wysadzeniu ale na pewno przed zakwitnięciem.
Dokładnie o tym pisałem . Po wysadzeniu rozsady do gruntu. Na pewno nie tuż po wysadzeniu ale na pewno przed zakwitnięciem.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
-
eleanor
- 200p

- Od: 30 cze 2011, o 14:14
ten sezon był naprawdę dobry dla ogórków. Ja zbierałem przez prawie 2 miesiące.