Targi dopiero przed nami dokładnie w weekend.
Właśnie tego ostatniego rozchodnika ze zdjecia i białego kupiłam rok temu na targach.Podobno można dostać jeszcze kolor lila ale ja go na razie nie spotkałam.
Byłam i niedawno wróciłam!Też obeszłam wszystko i byłam zdziwiona, że nie ma stoisk tam gdzie zawsze ale znalazłam w końcu roślinki coś tam kupiłam -trochę cebulek, dzwonki i ciemiernika bordowego
Lorrie te świerki były małe jak je sadziłam z gołym korzeniem kupione w szkółce ,ale się zawzięłam i co roku traktuję je porcją nawozu ,oglądam z każdej stony żeby im było jak najlepiej.W tym roku to nawet od mszycy je opryskałam bo miały trochę, zresztą w tym roku mszycy ogrom było.I jakoś tak rosną...
Dziś pierwszy dzień szkoły i moje dziecko pomaszerowało dzielnie do 1 klasy a jak wróciliśmy to i w ogródeczku mi pomogło .Posadziliśmy nasze zakupy po targach.Pograbiliśmy trochę liści i jeszcze był czas na zabawę.
A teraz chmurzy się ciekawe, czy nie będzie padać.
Będąc na targach kupiłam borówkę amerykańską ,cebulki lili i posadzone już są ,więc fotki nie będzie ,ąż zakwitną za rok,ciemiernika bordowego(kłącze) i dzwonka białego oraz trzykrotkę niebieską
Foto
Prześliczna ta rabata, cudne kolory późnego lata, uwielbiam lawendę u mnie w donicy jakaś marna, u Ciebie za to piekne okazy!
Pospacerowałam u Ciebie w ogrodzie i będę wpadać częściej, bardzo podobają mi się obrzeża z kamienia, też zbieram gdzie tylko mogę hahaha!
bardzo podobają mi sie te kompozycje roslinne... sliczne rozchodniki, laenda, wrzosy a tam z tyłu chyba berberysy
a jka ci się kosi trawnik przy tych kamiennych obrzezach?