Nasza zielona niespodzianka
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasza zielona niespodzianka
Krzysiu miałam na myśli ,że znasz się na robocie budowlanej ,bo mój małżonek to jest taką złotą rączką działkową ,ma bardzo dużo dobrych pomysłów ,które pózniej realizuje.
Na początku naszej działalności działkowej powiedział albo budujemy altanę albo rezygnujemy z działki ,cóż było robić chciało się mieć kawałek swojego ogrodu ,nastąpiła tak jak u was mobilizacja i do roboty a efekty już mamy,myślę że za rok też będziecie wylegiwać się przed altanką 
- misia i klusek
- 1000p

- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Grażynko No tak ja wiem co Miałaś na myśli,no i tak tworzę i myślę na wszystkie strony jak i co robić na tych swoich 300 metrach- ale wszystko w miarę możliwości(kasa), ja sobie na nową altanę daję 2,3 lata(a nie wiadomo co będzie z działkami),także powolutku,wyjdzie wcześniej to dobrze-przez ten czas się poduczę !!!gracha pisze:Krzysiu miałam na myśli ,że znasz się na robocie budowlanej ,bo mój małżonek to jest taką złotą rączką działkową ,ma bardzo dużo dobrych pomysłów ,które pózniej realizuje.Na początku naszej działalności działkowej powiedział albo budujemy altanę albo rezygnujemy z działki ,cóż było robić chciało się mieć kawałek swojego ogrodu ,nastąpiła tak jak u was mobilizacja i do roboty a efekty już mamy,myślę że za rok też będziecie wylegiwać się przed altanką
A tak w ogóle to z jakiej miejscowości jesteście - jeżeli nie tajemnica
Krzysiek
- gracha
- 1000p

Krzysiu mieszkamy w Nowogardzie w bloku dlatego bardzo się cieszymy z działeczki ,to nasza odskocznia,bardzo lubimy na niej przebywać,nie chce się wracać do domu tym bardziej bo mieszkamy na 4 piętrze a w naszym wieku to już ciężko się w chodzi, a wy mieszkacie w samym Koszalinie w domku czy w bloku 
- misia i klusek
- 1000p

Mieszkamy w bloku na szczęście na parterzegracha pisze:Krzysiu mieszkamy w Nowogardzie w bloku dlatego bardzo się cieszymy z działeczki ,to nasza odskocznia,bardzo lubimy na niej przebywać,nie chce się wracać do domu tym bardziej bo mieszkamy na 4 piętrze a w naszym wieku to już ciężko się w chodzi, a wy mieszkacie w samym Koszalinie w domku czy w bloku
Krzsiek
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
a ja znam Grażynkę z Nowogardu
ale to nie "Gracha" - tamta mieszka w domku
Krzysiu! ja całe życie mieszkam na parterze ...
gdy się urodziłem - gdy się przeprowadziliśmy - gdy mieszkałem u teściów - gdy przyjechaliśmy na Śląsk - gdy dostałem mieszkanie (tu nie było wyboru, jak u Ciebie)
i przy każdych większych zakupach chwalę sobie nawet głośno ten parter ....
ale to nie "Gracha" - tamta mieszka w domku
Krzysiu! ja całe życie mieszkam na parterze ...
gdy się urodziłem - gdy się przeprowadziliśmy - gdy mieszkałem u teściów - gdy przyjechaliśmy na Śląsk - gdy dostałem mieszkanie (tu nie było wyboru, jak u Ciebie)
i przy każdych większych zakupach chwalę sobie nawet głośno ten parter ....
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja zawsze 4 piętro, do czasu przeprowadzki na prawdziwe swoje
W bloku jednak zawsze pilnowałam, by nikt nie chodził mi po suficie... Gorzej jak córcia nogę złamała... Ale co? Dałam sobie radę...
A z działeczką, Klusku (
), powoli do przodu... A jaka potem satysfakcja, ze się samemu zrobiło 
A z działeczką, Klusku (
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
oj racja to chyba jest największa frajda że samemu i od podstawsweety pisze:.. A jaka potem satysfakcja, ze się samemu zrobiło
- misia i klusek
- 1000p

Witam - miałem kilka dni przerwy w zaglądaniu na forum-byłem na 20-to leciu firmy
no i wczoraj wróciłem. Od jutra melduję się na działce i działamy dalej!!
Any -Przy dzisiejszej technice (szczelne okna,drzwi) parter ma same plusy
!!!
Słodka Aniu -Też kiedyś mieszkaliśmy na 4-tym,no i moja Misia wybrała parter (pewnie chodziło o przenoszenie przez próg
) dbając o męża
Osiu,Aniu ha macie rację
myślę że właśnie to mnie urzekło w działce-ogrodzie ,ale przecież to nie odnosi się tylko pracy na działce - dwadzieścia lat temu położyłem podłogę w mieszkaniu z desek około 60 metrów(a nie jestem stolarzem) chodzimy po niej do dziś
(Mogę czuć się jak paw)

no i wczoraj wróciłem. Od jutra melduję się na działce i działamy dalej!!
Any -Przy dzisiejszej technice (szczelne okna,drzwi) parter ma same plusy
Słodka Aniu -Też kiedyś mieszkaliśmy na 4-tym,no i moja Misia wybrała parter (pewnie chodziło o przenoszenie przez próg
Osiu,Aniu ha macie rację
(Mogę czuć się jak paw)
- Jojola
- 500p

- Od: 21 lip 2010, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krzysiu
jaka zdolna bestyja z Ciebie... położyc podłogę to już wielki wyczyn ... a tu tyle innych umiejetnosci prezentujesz
a tak przy okazji... to uwazaj z tym całowaniem zaby bo jak księżniczka pałac sobie zażyczy...
(zajrzyjcie na pw)
jaka zdolna bestyja z Ciebie... położyc podłogę to już wielki wyczyn ... a tu tyle innych umiejetnosci prezentujesz
a tak przy okazji... to uwazaj z tym całowaniem zaby bo jak księżniczka pałac sobie zażyczy...
(zajrzyjcie na pw)
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- misia i klusek
- 1000p

Jolu polecenie wykonanoJojola pisze:Krzysiu
jaka zdolna bestyja z Ciebie... położyc podłogę to już wielki wyczyn ... a tu tyle innych umiejetnosci prezentujesz![]()
![]()
![]()
a tak przy okazji... to uwazaj z tym całowaniem zaby bo jak księżniczka pałac sobie zażyczy...![]()
![]()
![]()
(zajrzyjcie na pw)
Ps. No ale to zawsze księżniczka.
- misia i klusek
- 1000p

A oto dalszy ciąg przygotowań do budowy nowego domku :

niestety pewne elementy działki muszą ją opuścić aby zaistniały nowe:

A Basia w tym czasie oczyszczała teren po fasolce szparagowej(ech szkoda że się skończyła - uwielbiam !!!)

a po iglaku zostały zdjęcia i wspomnienie:

No i wewnątrz nie wyglądał wcale tak interesująco,pełen był pająków i innych mniej przyjemnych stworzeń:

niestety pewne elementy działki muszą ją opuścić aby zaistniały nowe:
A Basia w tym czasie oczyszczała teren po fasolce szparagowej(ech szkoda że się skończyła - uwielbiam !!!)
a po iglaku zostały zdjęcia i wspomnienie:
No i wewnątrz nie wyglądał wcale tak interesująco,pełen był pająków i innych mniej przyjemnych stworzeń:
- gracha
- 1000p

Zapraszam Krzysiu do mnie na fasolkę szparagową dopiero kwitnie ,jeszcze z tydzień i już będzie dobra
- misia i klusek
- 1000p

Dzięki Grażynko kto wie ,kto wie w najbliższy poniedziałek wracam z urlopu - trasa na Szczecin niewykluczonagracha pisze:Zapraszam Krzysiu do mnie na fasolkę szparagową dopiero kwitnie ,jeszcze z tydzień i już będzie dobra
Krzysiek
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
brrr iglak w środku faktycznie był niemiły
no ale już ustąpił miejsca dla waszego domku
pająki muszą się przeprowadzić 
- misia i klusek
- 1000p