Różany ogród - 2012
Re: Różany ogród - 2012
he he dobre
, Anki i róże
, no to teraz doping musi być tyle Anek co róż w ogrodzie!!! 
Pozdrawiam Ana21
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
http://poomoc.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
klikaj codziennie w akcje charytatywne - to tylko chwila
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie
W domu jestem w zasadzie już od tygodnia, ale musiałam się uporać z wieloma sprawami i tak mi zleciał szybko ten czas, że sama jestem w szoku
Witam także miłych, nowych gości
Jak już wiecie, z pracy nic nie wyszło na dłuższą metę, powiedzmy, że nie było to najwyraźniej moim przeznaczeniem. I dobrze. Stres mam za sobą, a spędzone w miłym towarzystwie krótkie wakacje znów postawiły mnie na nogi i pozwoliły ochłonąć od niemiłych wrażeń. Teraz znów przed nami gorący okres, Dawidek rozpoczyna nowy etap, czyli debiut w szkole, właśnie latam za wyprawką
.
Wyjazd był bardzo udany i czuję, że było mi to potrzebne. Najbardziej cieszy mnie fakt, że poznałam osobiście kilka forumowych koleżanek, spędziłam miło czas w ich towarzystwie, nawet mój eM nie marudził o dziwo
.
To pamiątkowa fotografia
z jednego z takich spotkań, czyli:
Halinka (hal1959), Agnieś (Tralaluszy) i Ania (Tara)

Zdjęcie zrobione w przepięknym ogrodzie Halinki
,ale zaliczyłam i ogrody pozostałych forumek.
Zdjęcia w odpowiednich wątkach
.
I ile łupów mam.. mąż chciał, żebym wracała pociągiem, bo miejsca mi w zasadzie brakło na drogę powrotną
Odwiedziłam także Marysię (Sasankę) i mogę powiedzieć tylko tyle, że jeżeli ktoś przejeżdża przez Kołobrzeg to ten ogród powinien być obowiązkowym punktem do zwiedzania

I nie mogę nie wspomnieć o wspaniałym buszu na działce Ani (MrówkaZ), tam można buszować między kwiatami cały dzień

Odwiedziłam także dziewczynki z innych for, na które czasem wpadam, wszystkie jak jeden mąż - miłe, koleżeńskie i bardzo 'swoje', tzn. takie jak trzeba
, myślę, że mogłybyśmy o ogrodach rozmawiać godzinami. I pewnie o wielu innych rzeczach także 
Moje maluszki też były w siódmym niebie, szczególnie na plaży

Jeszcze raz dziękuję serdecznie Taruni za wszystko
Nie pierwszy raz spotkało mnie tak wiele dobrego od osób z tego forum, wciąż o tym pamiętam
W domu jestem w zasadzie już od tygodnia, ale musiałam się uporać z wieloma sprawami i tak mi zleciał szybko ten czas, że sama jestem w szoku
Witam także miłych, nowych gości
Jak już wiecie, z pracy nic nie wyszło na dłuższą metę, powiedzmy, że nie było to najwyraźniej moim przeznaczeniem. I dobrze. Stres mam za sobą, a spędzone w miłym towarzystwie krótkie wakacje znów postawiły mnie na nogi i pozwoliły ochłonąć od niemiłych wrażeń. Teraz znów przed nami gorący okres, Dawidek rozpoczyna nowy etap, czyli debiut w szkole, właśnie latam za wyprawką
Wyjazd był bardzo udany i czuję, że było mi to potrzebne. Najbardziej cieszy mnie fakt, że poznałam osobiście kilka forumowych koleżanek, spędziłam miło czas w ich towarzystwie, nawet mój eM nie marudził o dziwo
To pamiątkowa fotografia
Halinka (hal1959), Agnieś (Tralaluszy) i Ania (Tara)
Zdjęcie zrobione w przepięknym ogrodzie Halinki
Zdjęcia w odpowiednich wątkach
I ile łupów mam.. mąż chciał, żebym wracała pociągiem, bo miejsca mi w zasadzie brakło na drogę powrotną
Odwiedziłam także Marysię (Sasankę) i mogę powiedzieć tylko tyle, że jeżeli ktoś przejeżdża przez Kołobrzeg to ten ogród powinien być obowiązkowym punktem do zwiedzania
I nie mogę nie wspomnieć o wspaniałym buszu na działce Ani (MrówkaZ), tam można buszować między kwiatami cały dzień
Odwiedziłam także dziewczynki z innych for, na które czasem wpadam, wszystkie jak jeden mąż - miłe, koleżeńskie i bardzo 'swoje', tzn. takie jak trzeba
Moje maluszki też były w siódmym niebie, szczególnie na plaży
Jeszcze raz dziękuję serdecznie Taruni za wszystko
Nie pierwszy raz spotkało mnie tak wiele dobrego od osób z tego forum, wciąż o tym pamiętam
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu widać udany był wypad nad polskie morze i do ogrodów zaprzyjaźnionych forumowiczek. Dzieciaczki zadowolone z plażowania a mama zrelaksowana. Czasami wiatr w oczy dmie ale znowu się uciszy i wyjrzy słonko czego Ci życzę z całego serca. 
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ania,
Przejechaliście kawał drogi nad morze.
Cudowne dzieciaczki, wakacje spędzone tak miło i pogoda dopisała
.
Upatrzyłaś też fajne różyczki. I pewnie masz sporo inspiracji z tak pięknych ogrodów...
A jak tam twoja kolekcja różana po powrocie?
Przejechaliście kawał drogi nad morze.
Upatrzyłaś też fajne różyczki. I pewnie masz sporo inspiracji z tak pięknych ogrodów...
A jak tam twoja kolekcja różana po powrocie?
Pozdrawiam
- AniaDS

- Kontakt:
Majeczko, Justynko
Inspiracji mam sporo, ale nic mi nie pasuje pod moje aktualne przeróbki. Chyba.. że wykopię i wyrzucę (no.. rozdam
) sporą część moich roślin.
Od jakiegoś czasu powoli się zadrzewiam , co oznacza, że przybyło kilka drzewek na pniu, głównie klonów. I na resztę konkretniej koncepcji brak.
Marzą mi się ogrodzenia porośnięte różami, różane łuki, różane alejki.. a tu ani miejsca na takie cuda ani róże jak trzeba. Nic mi w tym roku nie rośnie jak powinno
Susza? Czy to wynik tej paskudnej zimy
Mam wrażenie, że część róż mi się uwstecznia
, wyglądają tragicznie.
Wieści ogrodowe, czyli co jeszcze się trzyma
Brother Cadfael

Lavender Dream

Freude

Elfe

Fashion

Niestrudzona Pirouette

Rose des 4 Vents o kwiatach większych od moich dloni

Kalmar

Pastella

Rotkäppchen

Piano

Souvenir de Baden-Baden

Roberto Capucci

Inspiracji mam sporo, ale nic mi nie pasuje pod moje aktualne przeróbki. Chyba.. że wykopię i wyrzucę (no.. rozdam
Od jakiegoś czasu powoli się zadrzewiam , co oznacza, że przybyło kilka drzewek na pniu, głównie klonów. I na resztę konkretniej koncepcji brak.
Marzą mi się ogrodzenia porośnięte różami, różane łuki, różane alejki.. a tu ani miejsca na takie cuda ani róże jak trzeba. Nic mi w tym roku nie rośnie jak powinno
Mam wrażenie, że część róż mi się uwstecznia
Wieści ogrodowe, czyli co jeszcze się trzyma
Brother Cadfael
Lavender Dream
Freude
Elfe
Fashion
Niestrudzona Pirouette
Rose des 4 Vents o kwiatach większych od moich dloni
Kalmar
Pastella
Rotkäppchen
Piano
Souvenir de Baden-Baden
Roberto Capucci
- AniaDS

- Kontakt:
Polka

Queen Elizabeth

Blush Veranda, doskonały zakup

Piano znów

Marselisborg

Summer Song

Bienvenue

Cappuccino z nadmorskim aniołem

i bez niego

Accademia

Mrs. John Laing

Myriam

I dla tych, którzy czekają na patyczki Blush Verandy i Pashminy.. jak tu ciąć, jak na każdym pędzie wciąż są pąki??

Queen Elizabeth
Blush Veranda, doskonały zakup
Piano znów
Marselisborg
Summer Song
Bienvenue
Cappuccino z nadmorskim aniołem
i bez niego
Accademia
Mrs. John Laing
Myriam
I dla tych, którzy czekają na patyczki Blush Verandy i Pashminy.. jak tu ciąć, jak na każdym pędzie wciąż są pąki??
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu miło Cię poznać, a także Marysie -[Sasankę ] , Halinkę[ hal] i Agusię [tralaluszy],bo Anię [tara ] juz znam .Wypoczęłaś i nabrałaś sił no idzieci były w 7 niebie .Mieliście szczęście ,że pogoda także dopisała .Czy Twoja Myriam otwiera sie do końca, bo moja częściej zasypia z pąkami na wpół otwartymi .Wielgachne kwiaty wieksze od mojej dłoni ,a nie umiem sie w pełni nimi nacieszyć .Czy ona tak ma, bo powoli zaczyna mnie smucić chociaż jest zdrowiutka
- AniaDS

- Kontakt:
Jadziu
pogoda nam także dopisała
.
Myriam, podobnie jak i Dolce Vita do dobrego kwitnienia u mnie muszą mieć odpowiednią pogodę. A to się jeszcze w 100% nie zdarzyło. Teraz Myriam ma kilka ładnych pąków, ale chyba z powodu suszy niezbyt efektownych. I tak ciągle, jak nie urok to...
Ta róża chyba jednak tak ma.
No, to jeszcze
Anneliese Pohl pokazała pierwszy kwiat. W końcu

ta róża to właśnie TA , najbardziej wyczekiwana w tym sezonie. Szkoda tylko, że mam tak mało o niej danych
, jak tu zrobić do niej opis
Jeszcze Tchaikowsky, który kwitnie u mnie nieugięcie od czerwca

Colette

Grace

Pashmina

Blush Veranda

Granny

Sandra R.

Scarlet Moss

i The Wedgewood Rose, wciąż zachwycająca mnie róża

Pamiątka z wakacji też jest, jedna z nich to Reine des Violetes

Myriam, podobnie jak i Dolce Vita do dobrego kwitnienia u mnie muszą mieć odpowiednią pogodę. A to się jeszcze w 100% nie zdarzyło. Teraz Myriam ma kilka ładnych pąków, ale chyba z powodu suszy niezbyt efektownych. I tak ciągle, jak nie urok to...
No, to jeszcze
Anneliese Pohl pokazała pierwszy kwiat. W końcu
ta róża to właśnie TA , najbardziej wyczekiwana w tym sezonie. Szkoda tylko, że mam tak mało o niej danych
Jeszcze Tchaikowsky, który kwitnie u mnie nieugięcie od czerwca
Colette
Grace
Pashmina
Blush Veranda
Granny
Sandra R.
Scarlet Moss
i The Wedgewood Rose, wciąż zachwycająca mnie róża
Pamiątka z wakacji też jest, jedna z nich to Reine des Violetes
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, jak dobrze że już jesteś! Różyczki śliczne
Chciałabym, żeby moje tak się "uwsteczniały" ...
The Wedgewood Rose mi się marzy od jakiegoś czasu, mam nadzieję, że jesienią będzie moja
Pashmina też 
The Wedgewood Rose mi się marzy od jakiegoś czasu, mam nadzieję, że jesienią będzie moja
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Nic mi w tym roku nie rośnie jak powinno
Mam wrażenie, że część róż mi się uwstecznia , wyglądają tragicznie.
Z moich obserwacji wynika, że róża która dała sobie radę, to już wypuściła nowe porządne pędy.
Pozostałym się jeszcze przyglądam i do decyzji, mam jeszcze miesiąc.
Aniu czy Blusz Veranda to ta sama róża co Blusz Flowers Circus, creme
Roses des 4 Vents u ciebie jest czerwona. Piękna bardzo, ale czy możesz już o niej coś napisać.
Nie wiem jak krzewy, ale kwiaty róż na zdjęciach są przepiękne, a Ty narzekasz.
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Aniu nawet nie zauważyłam jak zasypałaś nas kolejnymi świetnymi zdjęciami. The Wedgwood też mnie zachwyca, mam ją od wiosny i kwitnie całe lato jak szalona.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
miałas fantastyczną wycieczkę po ogrodach koleżanek z forum.
Miło widzieć uśmiechnięte buzie znajomych z forum.
A z grzywką czy bez i tak wyglądasz fantastycznie.
Jak oglądam Twoje różane zdjęcia , to zapominam , że już nie powinnam róż kupować.
Zamarzyła mi się Wedgewood i Pashmina,
Ponieważ mam kilka takich róż zwanych historycznymi, to ja z kolei odnoszę wrażenie, że z roku na rok są coraz mocniejsze i piękniej kwitną.

Miło widzieć uśmiechnięte buzie znajomych z forum.
A z grzywką czy bez i tak wyglądasz fantastycznie.
Jak oglądam Twoje różane zdjęcia , to zapominam , że już nie powinnam róż kupować.
Zamarzyła mi się Wedgewood i Pashmina,
Ponieważ mam kilka takich róż zwanych historycznymi, to ja z kolei odnoszę wrażenie, że z roku na rok są coraz mocniejsze i piękniej kwitną.
- Maddy77
- 500p

- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Aniu warto było czekać na Twoje różyczki
Są niesamowite
Same rarytaski 
Są niesamowite
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Patrząc na Twoje różane fotki Aniu wstrzymuję oddech .Anneliese Pohl ,Grace, Scarlet Moos i The Wedgewood Rose te są przepiekne Polka zresztą też do nich należy 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie również urzekła Myriam (byłam na polach różanych), ale trafiłam chyba na dobra pogodę.
Kwiaty ma faktycznie olbrzymie, czuję, że byłaby w guście mojego męża, bo on uznaje tylko wielkokwiatowe
.
Tyle, że czytam o tych kapryśnych kwiatach i sama już nie wiem.
Na liście mam ponad 40 róż, które mnie urzekły
, więc mam wybór, ale chciałam tak trochę się podlizać połówce
.
Moje faworytki to Lady of Shalott i Jude the Obscure, wiesz coś o nich? Ja mam je jeszcze w wazonie, ale już się sypią.
Chyba trafiliście nad morzem w dobra pogodę, bo dzieciaki korzystały z uroku plaży
.
Miło Was wszystkie widzieć, drogie Koleżanki
.
Kwiaty ma faktycznie olbrzymie, czuję, że byłaby w guście mojego męża, bo on uznaje tylko wielkokwiatowe
Tyle, że czytam o tych kapryśnych kwiatach i sama już nie wiem.
Na liście mam ponad 40 róż, które mnie urzekły
Moje faworytki to Lady of Shalott i Jude the Obscure, wiesz coś o nich? Ja mam je jeszcze w wazonie, ale już się sypią.
Chyba trafiliście nad morzem w dobra pogodę, bo dzieciaki korzystały z uroku plaży
Miło Was wszystkie widzieć, drogie Koleżanki
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety