Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiedziałam Dorotko że to nie może być prawda i że żartujesz.korzo_m pisze:Gabrysiu owszem masz rację trochę żartowałam z tym brakiem czasu na oglądanie kwiatków, dzisiaj właśnie miałam godzinkę i dokładnie pooglądałam swoje kwiatuszki![]()
![]()
,cieszę się bardzo bo odnalazłam cudeńko teraz wiem jak się nazywa to incarwilla mój nowy tegoroczny nabytek.
Przecież to nasz świat !
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu dostałam wytrzeszcz oczu
widok rabat z perspektywy rewelacyjny. Gabrysiu mam pytanie na drugim zdjęciu pokazanym przez Ciebie rabatki oddzielają od trawnika..... i właśnie to moje pytanie co to, proszę zrób zdjęcie w zbliżeniu. U mnie plastikowe obrzeża się nie sprawdziły, drewniane po 4 latach zgniły. Teraz czeka mnie zakładanie nowego ogrodu i chciałabym rabaty oddzielić czymś trwałym, ja wiem można kupić piękne trwałe obrzeża ,ale wiąże się to z kosztami, może Ty pomożesz mi i doradzisz coś mądrego.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Gabriela

Dorotko, rabatki mam oddzielone kostkami.korzo_m pisze:Gabrysiu dostałam wytrzeszcz oczu![]()
![]()
![]()
widok rabat z perspektywy rewelacyjny. Gabrysiu mam pytanie na drugim zdjęciu pokazanym przez Ciebie rabatki oddzielają od trawnika..... i właśnie to moje pytanie co to, proszę zrób zdjęcie w zbliżeniu. U mnie plastikowe obrzeża się nie sprawdziły, drewniane po 4 latach zgniły. Teraz czeka mnie zakładanie nowego ogrodu i chciałabym rabaty oddzielić czymś trwałym, ja wiem można kupić piękne trwałe obrzeża ,ale wiąże się to z kosztami, może Ty pomożesz mi i doradzisz coś mądrego.
Część robiliśmy sami, a część jest kupiona i są to takie małe kostki, którymi się brukuje chodniki.
Są wkopane pionowo do ziemi i nawet się to sprawdza, bo trawa nie przerasta.
Ale jest jeden minusik - trzeba co jakiś czas wycinać nożycami, bo kosiarka nie kosi przy samych kostkach.
Robi to wytrwale mój M, ja nie mam cierpliwości. Ja pcham kosiarkę a resztki on wycina.
- Gabriela

Ja też się bardzo ucieszyłam że przyjedziesz.bogusia177 pisze:A ja się niezmiernie cieszę, bo ten przecudny ogródek będę miała okazję zobaczyć DZIŚ na żywca![]()
![]()
![]()
------czuję ,że będę CHORA
![]()
Szkoda tylko że pogoda nie dopisała
Lało i było zimno, ale na tym nie koniec.
Będziemy jeszcze grillować i to przy ładnej pogodzie.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04