Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

agatka123 - może umówimy się w przyszłym roku na wspólne zwiedzanie Kórnika?

IWONA1311 - jst to pnącze, w naszym klimacie musi być zabierane na zimę do domu, w związku z tym nie nie ma szans na zyt okazałe rozmiary. Normalnie jest to dość duża roślina.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajny pomysł ;:63 Mam nadzieję , ze się uda :wink:
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

No to będziemy się umawiać na wiosnę w przyszłym roku. :D

Dziś tak u nas wiało, że poprzewracało mi wszystkie kwiaty w donicach i do tego jeszcze co chwila przechodziły ulewy. Psia pogoda, albo jak ktoś woli to barowa. Wreszcie rozwinął sie pierwszy kwiatek na mojej passiflorze, a będzie ich całkiem sporo.

Obrazek

Obrazek

Teraz największą ozdobą ogrodu, poza różami oczywiście, są trawy i hortensje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Moja rosplenica jeszcze nie kwitnie . Twoja juz ma cudowne kłosy .
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna hortensja, ile ma lat? :)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Właśnie dziś przyglądałam się passiflorze w sklepie internetowym i nie zamówiłam, niestety. Jest piękna ;:138 po prostu piękna.
A ołownika na zdjęciu wyżej tez pomyliłam z floksem :oops:
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Agnieszko- może Twoja rozplenica rośnie w mniej słoneznym miejscu i dlatego jeszcze nie kwitnie?

Piotrek, ta hortensja ma 6-7 lat, byłaby jeszcze większa, ale mój pies klka lat temu zjadł ją do korzeni, lewie odbiła, przez dwa lata była bardzo mizerna, ale na szczęście ładnie się rozrosła.

Majowa - kup passilorę koniecznie, ma bardzo oryginalne kwiaty i łatwo ją przezimować w domu.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

A czy zimujesz ją w chłodniejszym pomieszczeniu czy normalnie w domu?
A u mnie jedna rozplenica ma cudne kłosy a druga, w identycznych warunkach kłosów nie ma :?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Passiflorę zimuję w chłodniejszym pokoju, a z rozplenicą to faktycznie dziwne.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Fajnie było w tej wielkiej solniczce ;:3 Byłam w takiej kopalni w Austrii ale ta Wieliczce nie dorastała do pięt.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ależ piękne te twoje hortensje :) Podziwiam, że takie zwarte i wyprostowane. Moja Anabelka i Limeligt trochę się pokładają niestety.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Izaziem - nasza Wieliczka jest piękna, ale kopalnia w Kłodawie zrobiła na mnie większe wrażenie. Po pierwsze jest większa, po drugie nadal czynna, a Wieliczka to w sumie taie muzeum, a po trzecie mają tam super przewodnika, który dużo opowiada nie tylko o historii postania pokładów soli, początków ich wydobycia, ale również o zwyczajach panujących wśród górników. Innych kopalni nie zwiedzałam więc nie mam porównania.

Iza - moja Anabelka też się pokłada, a drzewiaste z wiekiem robią się sztywniejsze, więc mmsisz po prostu poczekać. ;:108

Wczoraj z okazji dnia wolnego wzięłam się za rozwalanie kompostownika, cała ziemia poszła na rabaty a kopostownik będzie w nowym miejscu. W czerwcu obok kompostownika zaczęła powstawać rabata azaliowa której do tej pory nie miałam czasu ukończyć. Teraz powiększę ją o miejsce po kompostowniku. Może dosadzę na niej kilka wrzosów?
Łazikując po ogrodzie ze zdumieniem stwierdziłam, że muszę już rozsadzić moje Rh. Wsadzone w ubiegłym roku podwoiły swoje rozmiary i jest im już za ciasno. Celowo były posadzone dość gęsto, bo planowałam je po dwóch, trzech latach posadzić na nowej rabacie. Ale niestety muszę to zrobić już teraz. W międzyczasie nie wiadoo kiedy w moim ogrodzie trochę przybyło Rh. Na początek zeszłej jesieni posadziłam je na jednej rabacie, a w maju i czerwcu powstała druga, po przeciwnej stronie trawnika, no a teraz muszę zrobić trzecią dla rozsadzanych Rh. Na szczęście pod drzewami jest jeszcze trochę miejsca, tylko ziemię muszę wymienić. Czyli znów czeka mnie pracowity wrzesień. Teraz jestem już trochę mądrzejsza jeśli chodzi o Rh i mam nadzieję, że nie będę ich sadziła dwa razy. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Kleo, fotorelacja z Kłodawy- fantastyczna! ;:138
Ale z ogrodu- jak to z ogrodu- zawsze podoba mi się bardziej, a u Ciebie jest co podziwiać. Ta męczennica.... Rzeczywiście pozazdroszczę, nie powiem ;:224 Ale u Ciebie ma dużo więcej pączków niż u mnie. Moja ma raptem trzy. Wiem, że to dopiero początek, bo moja jest "po przejściach" (w komentarzu do sweety pisałam w swoim wątku po jakich), dopiero po paru latach nadrobi to wszystko, co ze mną przecierpiała... :;230

Rozplenica i hortensja bukietowa- na nowej rabacie muszą być ;:167
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Super zdjęcia z kopalni. Pasiflora to naprawdę piękne pnącze, w następnym roku muszę pomyśleć, gdzie mogłabym ją posadzić.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Kolnwalia -jedna moja męczennica kwitnie pierwszy raz, w ubiegłym nie zakwitła wcale, była jeszcze młodziutka, druga już kwiła, czerwona to też młodziutka sadzonka, ale jakaś zupełnie inna, ma ogromne liście i grube pędy, ciekawa jestem kiedy w końcu mi zakwitnie, może w przyszłym roku - ona jest trudniejsza do hodowli, chyba w trochę innych warunkach zimuje, muszę o niej poczytać. Kiedyś miałam taką jak Ty, ale którejś zimy zasuszyłam ją na amen. Więc też jestem dobra. :;230

Beatko koniecznie znajdź dla niej miejsce, tylko pamiętaj o zabraniu na zimę do domu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”