A "gość" piękny, wpadł na jakiś posiłek, ogrzać się lub schronił się przed deszczem

oj tam oj tamAleksandraBdg pisze:Przemo mogę podesłać Ci swoje na przechowanie... ???![]()
Piękne masz te Adenium, zielone, grubiutkie i rozgałęzione... na moje musisz je jakoś pędzić na sterydach.. No przyznaj się nam tu natychmiast
Moje w większości mają taki kolor już od pierwszych dni po wysianiu , ale było też sporo takich które miały zielony kolor który się zminił w taki jak na zdjęciach . To pewnie przez słońce , którego mają pod dostatkiemAkwelan_2009 pisze: Ciekawi mnie jednak, dlaczego zarówno Twoje Adenium obesum jak i Adenium arabicum u Ciebie mają kolor kaudexu całkowicie odmienny od koloru moich sadzonek. Moje mają zielony z lekkim nalotem szarej - popielatej "siatki" ?
A "gość" piękny, wpadł na jakiś posiłek, ogrzać się lub schronił się przed deszczem.
Poszperałem trochę w necie i prawdopodobnie ten kolumniak to Cleistocactus strausii ale na 100 % pewny nie jestem bo kupiłem go w tamtym roku w markecie razem z tym ferakiem , który zamierza teraz kwitnąćInez pisze:Super zbiorówki!!!i jaki dorodny Cleistocactus!!