Piękne uzupełnienie dla roślinek, naprawdę super
Ogródek Robaczka cz. 3
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 3
Kasiu, zachwycające jest "żelastwo" w Twoim ogrodzie. Nie wiem, czy kupujesz gotowe wyroby, czy ktoś Ci to robi... pewnie w wątku gdzieś można znaleźć informację, ale na razie nie mam czasu czytać wstecz wszystkich zaległych stron, choć bardzo bym chciała 
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zdjęcie z hortensją to niczym z ogrodu Szmitów,cudo.
Kasiu,te oleandry były w małych doniczkach i wzięłam dwie doniczki na samym końcu ,bo przyjechałam pózno jak rozdawanie sie skończyło i stały takie sierotki,wzięłam obydwie jedną dla siebie,jedna dla koleżanki,obydwie sadzonki pięknie rosną.Czy to jest pojedyńczy oleander?
Kasiu,te oleandry były w małych doniczkach i wzięłam dwie doniczki na samym końcu ,bo przyjechałam pózno jak rozdawanie sie skończyło i stały takie sierotki,wzięłam obydwie jedną dla siebie,jedna dla koleżanki,obydwie sadzonki pięknie rosną.Czy to jest pojedyńczy oleander?
i jak tam Kasiu?
oglądałam relację i czytam wszędzie, że wystawa była niesamowita no i te wyprzedaże stoisk.......
pewnie razem z Asią się nieźle obłowiłyście
mi tylko mina zrzędła jak przeczytałam o wyprzedaży u Ćwika gdzie można było dostać Bremer Stadtmusikanten........i to za 15 zł

oglądałam relację i czytam wszędzie, że wystawa była niesamowita no i te wyprzedaże stoisk.......
mi tylko mina zrzędła jak przeczytałam o wyprzedaży u Ćwika gdzie można było dostać Bremer Stadtmusikanten........i to za 15 zł
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, czy to nowy nabytek, czy już ten cyklamen zimował u Ciebie?
Posadziłam swojego zeszłej jesieni, teraz wyłażą mi takie listki.
Nawet napomniałam, że go mam.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie!
Niedawno wróciłyśmy z wojaży po Warszawie i już trochę odetchnęłam na tarasie po wszystkich wrażeniach..
Wyjazd bardzo udany, świetnie się bawiłyśmy, kupiłyśmy małe co nie co...
i zwiedziłyśmy wspaniały ogród Aguniady
Czego więcej chcieć?
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny
Dorotko, w tej donicy to faktycznie agapanty
Kupione niedawno za niewielkie pieniądze, kwitną już dosyć długo i jeszcze mają pączki
Keetee, bardzo dziękuję!First Lady mam od ubiegłorocznej jesieni, bardzo ładnie się rozrasta
Ptaszki wyczaiłam gdzieś na wyprzedaży, sama jestem zaskoczona, jak dobrze im na ławeczce ;-)) Siedzą tam od ponad roku i nie chcą odlecieć...
Aguś, to nam było niezmiernie miło! Twój ogród na żywo jeszcze bardziej zyskuje, a gdy jeszcze oprowadza po nim właścicielka to w ogóle rewelacja
Bardzo dziękuję za popołudnie w miłym towarzystwie i pięknym ogrodzie, niezapomniane wrażenia przywiozłam od Ciebie
Aszka, dziękuję bardzo! Lawenda u mnie rośnie na większości rabat, mam do niej sentyment
Komponuje się dobrze prawie ze wszystkim, więc efekt pewnie przypadkowy, ale cieszę się, że Ci się podoba ;-))
Monia, ptaszki są kamienne i stoją w ogrodzie od ponad roku cały czas..lekko zielenieją ale nic im ogólnie nie dolega..
Małgosiu, prawie wszystkie elementy kute w ogrodzie (poza altaną) zamawiałam u kowali w oparciu o moje "projekty". Sama je wymyślam w długie zimowe wieczory, potem kreślę coś na papierze i wysyłam..więc nigdy nie mam pewności co do końca z tego wyniknie ;-)) Miło mi, że Ci się podobają!
Parysko, to The Fairy - pisałam już u Ciebie kiedyś, ze Twoja nn wygląda mi na The Fairy, jest bardzo podobna, nie sądzisz?
Gosiu, bardzo dziękuję! Widziałam ekspozycję Szmita na targach w Wawie, pokazał kilka pięknych hortensji, miło mi, że stawiasz mnie w takim dostojnym szeregu
Oleandry - jeżeli masz ode mnie - są pojedyncze, to były młode sadzonki, ukorzeniane tuż przed spotkaniem w Sulejowie, dla Was
Martusia
Szkoda, że Cię nie było
Brakowało nam Ciebie....ale było super, bitwa o clematisy była najlepsza
opowiemy Ci wszystko jak się spotkamy! To kiedy u Ciebie na działeczce?
Lukrecjo, ta róża to "okrywowa" Sheer Silk, ale wypuściła długie baty i chcąc nie chcąc włazi na altanę
Gosiu, ten cyklamen u mnie jeszcze nie zimował....a Ty sadziłaś neapolitański (zimujący) czy ten klasyczny, alpejski?
Niedawno wróciłyśmy z wojaży po Warszawie i już trochę odetchnęłam na tarasie po wszystkich wrażeniach..
Bardzo dziękuję za liczne odwiedziny
Dorotko, w tej donicy to faktycznie agapanty
Keetee, bardzo dziękuję!First Lady mam od ubiegłorocznej jesieni, bardzo ładnie się rozrasta
Aguś, to nam było niezmiernie miło! Twój ogród na żywo jeszcze bardziej zyskuje, a gdy jeszcze oprowadza po nim właścicielka to w ogóle rewelacja
Aszka, dziękuję bardzo! Lawenda u mnie rośnie na większości rabat, mam do niej sentyment
Monia, ptaszki są kamienne i stoją w ogrodzie od ponad roku cały czas..lekko zielenieją ale nic im ogólnie nie dolega..
Małgosiu, prawie wszystkie elementy kute w ogrodzie (poza altaną) zamawiałam u kowali w oparciu o moje "projekty". Sama je wymyślam w długie zimowe wieczory, potem kreślę coś na papierze i wysyłam..więc nigdy nie mam pewności co do końca z tego wyniknie ;-)) Miło mi, że Ci się podobają!
Parysko, to The Fairy - pisałam już u Ciebie kiedyś, ze Twoja nn wygląda mi na The Fairy, jest bardzo podobna, nie sądzisz?
Gosiu, bardzo dziękuję! Widziałam ekspozycję Szmita na targach w Wawie, pokazał kilka pięknych hortensji, miło mi, że stawiasz mnie w takim dostojnym szeregu
Martusia
Lukrecjo, ta róża to "okrywowa" Sheer Silk, ale wypuściła długie baty i chcąc nie chcąc włazi na altanę
Gosiu, ten cyklamen u mnie jeszcze nie zimował....a Ty sadziłaś neapolitański (zimujący) czy ten klasyczny, alpejski?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A teraz mała foto-relacja z targów "Zieleń to Życie" w warszawskim EXPO.
Ogólnie muszę powiedzieć, że szału z roślinami nie było, ale bawiłyśmy się świetnie
Duże rozczarowanie to kiepska oferta różana..w zasadzie poza Ćwikiem z Poznania, były tylko pojedyncze egzemplarze
Było zwiedzanie, rozmowy z wystawcami, logistyka zakupowa (akcja wszyscy wyPrzedają się o godzinie 16.00 i jak być w dziesięciu miejscach na raz
Byłyśmy co najmniej w ośmiu..
Była bitwa o clematisy, akcja z pożyczanym wózkiem i wirażem na parkingu, pakowaniem kwiatków (brawa dla Asieńki
) i wyjazd z Wawy z zapakowanym po sam dach autem, który robił furorę na autostradzie (ubaw innych kierowców pt. "baby wiozą kwiatki"
)
Angielska rabata u Szmita

Trawki i żurawki

Liriope

ładne odmiany ostróżek

jeżówki - było ich bardzo mało..

i nasza ulubiona ekspozycja - Marczyński

Ogólnie muszę powiedzieć, że szału z roślinami nie było, ale bawiłyśmy się świetnie
Duże rozczarowanie to kiepska oferta różana..w zasadzie poza Ćwikiem z Poznania, były tylko pojedyncze egzemplarze
Było zwiedzanie, rozmowy z wystawcami, logistyka zakupowa (akcja wszyscy wyPrzedają się o godzinie 16.00 i jak być w dziesięciu miejscach na raz
Angielska rabata u Szmita

Trawki i żurawki

Liriope

ładne odmiany ostróżek

jeżówki - było ich bardzo mało..

i nasza ulubiona ekspozycja - Marczyński

no szkoda, szkoda........ale w przyszłym roku już sobie nie odpuszczę
no to może w ten weekend? jakby co to sie zgadamy na PW

no to może w ten weekend? jakby co to sie zgadamy na PW
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
No Kasia ...dzięki tak czekałam na relacje ,a nikt nic nie pisze
jak czytam zakupy się udały i było szaleństwo clematisowe
No to muszą być super zakupy jak wzbudziłyscie takie zainteresowanie na drodze ,
fajnie
A pamiętasz kto się z tymi ostróżkami wystawiał
jak czytam zakupy się udały i było szaleństwo clematisowe
A pamiętasz kto się z tymi ostróżkami wystawiał
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Dzięki Kasia za relację. Pięknie było.
Co kupiłaś? Powojniki to oczywista oczywistość i ....?
Co kupiłaś? Powojniki to oczywista oczywistość i ....?
O nawet nie zauważyłam, że zrobiłaś tyle zdjęć! Fajnie, bo u mnie z fotkami skromniutko... Żal tylko, że nie uwieczniłyśmy auta! Zapakowane po sam dach, a i tak dobrze, że nam nic nie wystawało ...
To prawda - logistycznie było to nie lada przedsięwzięcie, ale poza dwoma małymi kuchami (wrzośce i liriope) zdobyłyśmy wszystko co chciałyśmy!
( Dziewczyny mówię Wam - Kaśka jest niesamowita - tak potrafi człowieka zbajerować, że namówi łysego na trwałą !!!
)
Robaczku jeszcze raz dziękuję za wspaniałą wyprawę!
Robaczku jeszcze raz dziękuję za wspaniałą wyprawę!

- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
ale cudna wystawa
co ładnego kupiłaś ?? poproszę o fotki i opis
Jeżówki przepiękne! Te kwiaty mną zawładnęły absolutnie. Kupiłam w tym roku trochę odmian i teraz się zastanawiam jak one zimują (mam na myśli te ładniejsze, pełne odmiany)
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
he he łysego na trwałą..a to Kasia , masz duzą siłe rażenia
dobrze dobrze,ze zarażasz ....bo Cudnie aranżujesz Swoją przestrzeń 
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ja również uwielbiam lawendę i jej zapach.Ostatnio widziałam wielki okrągły klomb z lawendy otoczony bukszpanem.
I we wszystkich szafach mam saszetki z lawendą