Rośliny doniczkowe - effa
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czytając wasze przepisy grillowe dostałam ślinotoku
A tu weekend zapowiadają zimny i deszczowy.
Podam wam przepis na jeszcze jeden prosty przysmaczek. (Mam nadzieję Ewuś, że nie pogniewasz się za zaśmiecanie wątku
)
Otóż.............. najpierw robię sos czosnkowy w takich proporcjach:
2 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżki majonezu wymieszać, dodać dwa duże rozgniecione ząbki czosnku, wkroić w to koperek i można jeszcze dodać pieprzu.
Potem bułki kajzerki kroję na pół smaruję obie połówki tym sosem, wkładam jeszcze w środek plaster sera żółtego, składam bułkę, zawijam w folię aluminiową i na kilka minut na grilla. Mówię wam, jest pyyyyyyyyyyycha! Bułeczka kruchutka, cieplutka, pachnąca czosnkiem.
Qurcze sama sobie smaku narobiłam
Chyba polecę do sklepu po bułki 

Podam wam przepis na jeszcze jeden prosty przysmaczek. (Mam nadzieję Ewuś, że nie pogniewasz się za zaśmiecanie wątku

Otóż.............. najpierw robię sos czosnkowy w takich proporcjach:
2 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżki majonezu wymieszać, dodać dwa duże rozgniecione ząbki czosnku, wkroić w to koperek i można jeszcze dodać pieprzu.
Potem bułki kajzerki kroję na pół smaruję obie połówki tym sosem, wkładam jeszcze w środek plaster sera żółtego, składam bułkę, zawijam w folię aluminiową i na kilka minut na grilla. Mówię wam, jest pyyyyyyyyyyycha! Bułeczka kruchutka, cieplutka, pachnąca czosnkiem.
Qurcze sama sobie smaku narobiłam

- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Możecie zaśmiecać tak pysznie wątek
Pewnie Wiolu że się nie obrazam. Kurcze brzmi pysznie, na pewno wypróbuję bo uwielbiam takie rzeczy, często w mikrofali robie sobie takie coś, serek fajnie się rozpływa i ten sosik robi swoje, nieraz dodaję jeszcze po plasterku cebuli, ogórka, pomidora i kawałek papryczki. Kurcze, ale mnie teraz naleciało
I na pewno wypróbuję to na grillu wg Twojego przepisu 

No! Jestem po pysznej kolacji to wreszcie mogę odpisać
Aleście mi smaku narobiły. Paskudy jedne ! ;) Wcześniej tu zaglądałam ale nie mogłam na spokojnie nic przeczytać 8)

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Poproszę o ciąg dalszy tych grillowych smakowitości.
Ja osobiście lubię karkówkę, którą pokrojoną w plastry nacieram delikatem do mięs Knorra (czerwone opakowanie) oraz olejem, odstawiam w chłodne miejsce na kilka dni ,a potem to już same wiecie....
(do tego zimne ... wiecie co)
A to wszystko w ogródku, gdzie rosną kwiaty (wymóg forum spełniony
)
Ja osobiście lubię karkówkę, którą pokrojoną w plastry nacieram delikatem do mięs Knorra (czerwone opakowanie) oraz olejem, odstawiam w chłodne miejsce na kilka dni ,a potem to już same wiecie....

-
- 100p
- Od: 14 lip 2007, o 11:43
-
- 100p
-
- 100p