Mój Raj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj

Post »

Witam wszystkich w ten cudowny niedzielny poranek ,cudowny dlatego ,że mam wolną niedzielę /pracuję co drugą/świeci cudowne słońce i byłam już na działeczce pozrywać ogóreczki i patisony ,zaraz coś z nimi zrobię ,po obiedzie wracam na działeczkę pełny relaks ładowanie akumulatorów ,wracam do Was wieczorem
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Może mi ktoś powie dlaczego z mojej leszczyny pospadały prawie wszystkie orzechy razem z koszyczkami ,takie ładne dorodne lecz jeszcze nie dojrzałe , co im się stało?
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Dobry wieczór a jak się sadzi patisony- uwielbiam je!!
Grażyna proszę podpowiedz! ;:180
Krzysztof
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A u mnie większość spadła i sporo było zgniłych i tez nie wiem czemu :(
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Krzysztofie my też uwielbiamy patisony konserwowe ,kupujemy często,dlatego na próbę kupiłam wiosną nasiona, wysiałam do skrzyneczki i trzymałam w namiocie , z dziesięciu nasion wyszły trzy,sadzonki jak podrosły wsadziłam je bezpośrednio do gruntu,urosły ,rozrosły się niesamowicie,są bardzo ekspansywne ,zagłuszyły mi inne roślinki ,zerwałam owoce które już były i resztę usunęłam .Do tych roślin dyniowatych trzeba mieć dużą przestrzeń ,tak samo było z dynią ozdobną ,strasznie się rozpanoszyła .Patisony są teraz w słoiczkach w zalewie słodko-kwaśnej ,sama jestem ciekawa jak będą smakować

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Iwonko widzę ,że nie tylko ja nie pojem orzeszków laskowych ale ty również ;:110 W zeszłym roku nasza mała leszczynka dała nam z 3 kg a w tym roku bunt
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Super dzięki za odpowiedź -mam ochotę poeksperymentować ale w tym układzie to już na drugi rok!!
Jeszcze raz dzięki ;:333
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może one tak jak z owocowymi, co drugi rok owoce dają ;:oj
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Miałam dzisiaj na działce niespodziankę ;:111 siedziałam sobie gdzieś tak około 21:00 na tarasie na działeczce robiła się już szarówka nagle patrzę drepcze w moją stronę jakieś stworzenie ,przystanął zaskoczony ja przestraszona ,przyglądam się a to jeż, patrzyliśmy tak na siebie z trzy minuty,potem szurnęłam nogą, odwrócił się i podreptał po trawniku w porzeczki ,teraz nie wiem czy był u nas z wizytą ,czy zamieszkał ,może jeszcze wróci ,słyszałam że jeże są bardzo pożyteczne w ogrodzie ,czy u was też są jeże :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja jeża nie mam a chętnie bym przygarnęła, są pożyteczne, na pewno ślimaki zjadają, a u mnie ich mnóstwo, Grażynko odbierz PW
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj cały dzień na działce ,zrobiliśmy porządek z malinami letnimi ,bo rozrosły się skubańce ;:114 normalnie gęstwina ,mąż to od razu chciał wszystkie wykarczować a mi było szkoda ,bo wnuki tak smacznie zajadały prosto z krzaczka.Po dość ostrej wymianie zdań zawarliśmy kompromis,jeden szpaler wykopujemy zostaje jeden przy siatce,mąż z synem wykopywali a ja przerzedzałam ,wycięłam drugoroczne a zostawiłam tegoroczne te najgrubsze i pościnałam czubki dosyć sporo.Ja jeszcze powycinałam trochę aksamitek wkoło tujek przy ścieżce ,bo tak się rozrosły ,że tujkom było już ciasno,a na początku były takie malutkie.Po południu już tylko relaks ,przyjechały do nas dzieci z wnukami na rowerach ,mieszkają z drugiej strony miasta ,zabawa i odpoczynek.Jeszcze chciałam dodać że dobrze jest aksamitkę zakopywać na grządkach ,likwiduje nicienie tak mi powiedział mój sąsiad z działki doświadczony ogrodnik w sędziwym wieku
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj mój jeż też wkracza na werandę jak się robi szaro i też nie wiem gdzie on sobie mieszczka pewno w drzewie na opał.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Z rana popadało a teraz ładnie wypogadza się ,zapowiada się piękny dzień a ja muszę iść do pracy na 10:00 ,na działeczkę dopiero po 16:00 może zrobimy jakiegoś grylla ,kogoś zaprosimy ,spróbujemy naszej naleweczki,posiedzimy ,zrelaksujemy się i od poniedziałku znowu do pracy,Dobrze że cię mam moja działeczko,moja odskocznio dnia codziennego ;:50 dobrze że jestem z Wami ,bardzo lubię oglądać Wasze prześliczne ogrody ;:79
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gracha pisze:Dzisiaj cały dzień na działce ,zrobiliśmy porządek z malinami letnimi ,bo rozrosły się skubańce ;:114 normalnie gęstwina ,mąż to od razu chciał wszystkie wykarczować a mi było szkoda ,bo wnuki tak smacznie zajadały prosto z krzaczka.Po dość ostrej wymianie zdań zawarliśmy kompromis,jeden szpaler wykopujemy zostaje jeden przy siatce,mąż z synem wykopywali a ja przerzedzałam ,wycięłam drugoroczne a zostawiłam tegoroczne te najgrubsze i pościnałam czubki dosyć sporo.Ja jeszcze powycinałam trochę aksamitek wkoło tujek przy ścieżce ,bo tak się rozrosły ,że tujkom było już ciasno,a na początku były takie malutkie.Po południu już tylko relaks ,przyjechały do nas dzieci z wnukami na rowerach ,mieszkają z drugiej strony miasta ,zabawa i odpoczynek.Jeszcze chciałam dodać że dobrze jest aksamitkę zakopywać na grządkach ,likwiduje nicienie tak mi powiedział mój sąsiad z działki doświadczony ogrodnik w sędziwym wieku
A nie zna czasami jakiegoś sposobu na pędraki? wczoraj przesadzałam byliny i wykopałam 2-3 szt ;:145
jolutka123
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 30 lip 2012, o 14:15

Post »

Witaj, zrobiłam sobie wycieczkę po Twoim ogrodzie, pięknie masz ten swój raj, ja początkująca ogrodniczką jestem od 2 miesięcy, posadziłam jedne z moich ulubionych kwiatów letnich aksamitki, ale ślimaki się dopadły do nich i teraz wyglądają nieciekawie - a taki jeż to skarb zjada te ślimory, och jakby mi się przydał :D
Miłego relaksu na działeczce ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”