Mój skromny ogrodzik
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój skromny ogrodzik
Pewnie, że się da
Taka skarpa daje wiele możliwości...

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
z tej skarpy chciałem zrobić dywan z kwiatów ale nie wiem z jakich
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Przemku masz takie możliwości a przy pomocy takich zdolnych forumek stworzysz raj 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- przemo1669
- Kontakt:
Stasiu będę się bardzo starał ale co z ego wyjdzie zobaczymy...
tylko szkoda, że jedna stara jabłonka mi przeszkadza ale mam już na nią plany
tylko szkoda, że jedna stara jabłonka mi przeszkadza ale mam już na nią plany
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ta skarpa jest świetna można by było posadzić na niej bluszcz pięciolistny który na jesień pięknie się przebarwi i zarośnie całą górkę http://www.google.pl/search?q=bluszcz+p ... sgbr_oDIAw
A dywan z kwiatów też będzie świetną sprawą
A dywan z kwiatów też będzie świetną sprawą

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- przemo1669
- Kontakt:
Na skarpie zamierzam posadzić floksy niebiesko-liliowe na all.... świetnie to wygląda tylko będzie ich trochę potrzeba 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Ściągnąłeś mnie do swojego ogrodu i teraz obejrzałam go od A do Z.
Areał tylko nieco większy od mojego. Ile to wymaga pracy, wie najlepiej mój kręgosłup. Ważne, że masz trochę drzew i wsparcie doświadczonych forumek. Ja niestety jeszcze się do nich nie zaliczam.

U Ciebie jest dużo cieplej niż u mnie. O wielu roślinkach mogę tylko pomarzyć.
Skarpę obsadź czymś bezproblemowym. Może dziką różą? Z mojego dwuletniego doświadczenia wiem, że przy takiej powierzchni, trzeba szukać roślin nie wymagających szczególnej pielęgnacji, bo po prostu nie dasz rady. Chyba, że masz armię pomocników.
Będę do Ciebie zaglądać i obserwować jak ujarzmiasz te swoje hektary. Powodzenia.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witam imiennika
Oj powierzchnia słuszna nie brak nic sadzić w ścisku
chociaż czasem ogrom pracy przerasta i z lekką zazdrością można popatrzeć na małe ale dopieszczone ogródki, ale gdy pojawiają się nowe pomysły od razu jesteśmy szczęśliwi że mamy gdzie sadzić, ja systematycznie przestawiam ogrodzenie i powiększam ogród mimo iż czasem praca przeraża, ale i tak daje to wielkie zadowolenie.
Planujesz floksy z all..., dobrze sprawdź sprzedawcę bo floksy z tego źródła mało kiedy są zgodne odmianowo bardzo często można trafić na nieuczciwych sprzedawców wiem coś o tym bo i floksy też lubię ale już nie szukam nowych odmian na all. Z innych źródeł sa pewniejsze sadzonki. A nowe ciekawe odmiany potrafia zachwycić każdego i nie kojarzą się tylko z ogródkami wiejskimi sprzed lat.

Oj powierzchnia słuszna nie brak nic sadzić w ścisku

Planujesz floksy z all..., dobrze sprawdź sprzedawcę bo floksy z tego źródła mało kiedy są zgodne odmianowo bardzo często można trafić na nieuczciwych sprzedawców wiem coś o tym bo i floksy też lubię ale już nie szukam nowych odmian na all. Z innych źródeł sa pewniejsze sadzonki. A nowe ciekawe odmiany potrafia zachwycić każdego i nie kojarzą się tylko z ogródkami wiejskimi sprzed lat.
- przemo1669
- Kontakt:
[bHelios][/b]
Mój kręgosłup na razie nie wie jaki to ból a nie raz ma niedobór pracy. Teraz tylko poprawiam co się da i wyrywam nawet najmniejszy chwast
raczej nie chcę dzikich róż, chcę mieć kolorową skarpę a tak by była niedługi czas kolorowa, ale dziękuję za propozycje
Ja niestety sam muszę to wszystko ojarzmić, ale dla mnie praca w ogrodzie jest bardziej przyjemnością niż obowiązkiem kondycja mam świętną jako tancerz czyli siły mi starczy na bardzo długo. zapraszam jak najczęściej
PrzemekgNa all...wybieram tylko osoby ze "standardem all..."
Jak na razie bardzo spodobał mi się floks gwiaździsty
jednak na razie są u mnie straszne pustki a w jednym miejscu pełno kwiatów jednak wszystko będzie przesadzone
Semper wielkie dzięki poczytam, zobaczę
Nowy nabytek:
Ołownik,
Tulipany z biedronki.

Mój kręgosłup na razie nie wie jaki to ból a nie raz ma niedobór pracy. Teraz tylko poprawiam co się da i wyrywam nawet najmniejszy chwast
raczej nie chcę dzikich róż, chcę mieć kolorową skarpę a tak by była niedługi czas kolorowa, ale dziękuję za propozycje
Ja niestety sam muszę to wszystko ojarzmić, ale dla mnie praca w ogrodzie jest bardziej przyjemnością niż obowiązkiem kondycja mam świętną jako tancerz czyli siły mi starczy na bardzo długo. zapraszam jak najczęściej
PrzemekgNa all...wybieram tylko osoby ze "standardem all..."
Jak na razie bardzo spodobał mi się floks gwiaździsty
jednak na razie są u mnie straszne pustki a w jednym miejscu pełno kwiatów jednak wszystko będzie przesadzone
Semper wielkie dzięki poczytam, zobaczę
Nowy nabytek:
Ołownik,
Tulipany z biedronki.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja dziś dostałam paczkę zamówioną na all...z sadzonkami ostrogowca alba i floksów - twister i peppermint twist , już są wsadzone ,nie miałam czasu zdjecia zrobic przed posadzeniem , sadzonki dorodne,zdrowe i kwitnące tak wiec o pomyłce w odmianie nie moze być mowy, wiekszość moich roślin jest od sprzedawców wystawiających aikcje na all..więc może nie u takich sprzedawców kupujecie ??ja jestem bardzo zadowolona ,mam stałych sprzedających i ani razu się nie zawiodłam, poza tym dziś kupione w Biedronce tulipanki,hiacynty i żonkile 

- przemo1669
- Kontakt:
Doroto to czy dostaniemy zamówioną roślinę, czy nie zależy od sprzedawcy niektórzy są uczciwi, a niektórzy oszukują ile się da. Do biedronki będęmiał niedaleko 3 września to może sobie coś kupię jeszcze bo wtedy miałem mało pieniędzy
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Przemku, pisałeś że stare drewa owocowe przeszkadzają. Nie zgadam się z tym, uważam że można je doskonale wkomponować w krajobraz ogrodu. Ja marzyłam mieć stare drzewa w ogrodzie, niestety musiałam zaczynać na otwartym polu, obrośniętym chwastami ...
- przemo1669
- Kontakt:
Ja miałem to szczęście, że niektóre drzewa rosną tu już kilkadziesiąt lat, a jedna wiśnia w trudno dostępnym miejscu miała trochę samosiewek (czy coś w tym stylu) bardzo dużych. 2 lata temu je posadziłem i miały już trochę owoców a owoce w wielkości i smaku są takie same jak ta stara wiśnia
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Jeżeli nawet zdecydujesz , żeby jakieś starsze drzewa wyciąć , nie wycinaj do pnia.
Widziałam takie wycięte z pozostawionymi konarami , a na konarach powieszone doniczki z kwiatami.
Mnie się podobał taki designe.
Dokładnie przemyśl zanim wytniesz coś definitywnie.
Widziałam takie wycięte z pozostawionymi konarami , a na konarach powieszone doniczki z kwiatami.
Mnie się podobał taki designe.
Dokładnie przemyśl zanim wytniesz coś definitywnie.