Moje uzależnienie, nie tylko różane
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje uzależnienie, nie tylko różane
Przepiękne odmiany powojników 
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beata68napisał u Ruda2011
Mariola, spluń przez lewe ramię to co pisałaś o ROD. Musi być dobrze, ja od dwóch lat ciucha nie kupiłam tylko wszystko na rośliny przeliczam.
Kurcze, fajna ta kolczurka, ale jak ekspansywna to dziękuję. Napisz coś więcej o godecji, dobrze? Ją się sieje?
Ruda2011 odpowiedział
Beatko znam kilka dobrych ciucholandów, które są moimi salonami mody od dawna ( ciągle mam ciekawsze wydatki niż ciuchy). Mój ulubiony - róg Bonifacego i Wiertniczej. Jeżeli też znasz jakiś niezły - dawaj namiar
Kolczurka rozrasta się błyskawicznie ale jako jednoroczna dyniowata jest przełatwa do kontroli. Wyrywasz mlode siewki jak młode ogórki - nie odrośnie.
Godecja siana w czerwcu ( zapomniałam o torebce nasion) i zostawiona na pastwę losu
( zapomniałam o niej ). Teraz zostawiam już świadomie bo zwkwiat pisze, że najpiękniej kwitną samosiejki 
Mariola, spluń przez lewe ramię to co pisałaś o ROD. Musi być dobrze, ja od dwóch lat ciucha nie kupiłam tylko wszystko na rośliny przeliczam.
Ruda2011 odpowiedział
Beatko znam kilka dobrych ciucholandów, które są moimi salonami mody od dawna ( ciągle mam ciekawsze wydatki niż ciuchy). Mój ulubiony - róg Bonifacego i Wiertniczej. Jeżeli też znasz jakiś niezły - dawaj namiar
Kolczurka rozrasta się błyskawicznie ale jako jednoroczna dyniowata jest przełatwa do kontroli. Wyrywasz mlode siewki jak młode ogórki - nie odrośnie.
Godecja siana w czerwcu ( zapomniałam o torebce nasion) i zostawiona na pastwę losu
Beatko, Pompona na żywo jeszcze nie miałam okazji zobaczyć, ale zdjęć oglądałam mnóstwo... środek Twojego bardzo przypomina oryginalną Pashminę, zatem poczekajmy aż sie jeszcze trochę rozwinie, ale moim zdaniem to ona 
Pozdrawiam Cię gorąco!
Pozdrawiam Cię gorąco!
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Piękna ta nieznana - teraz już znana
Ja też dzisiaj u siebie taka nieznaną wstawiłam...
Beata, zwróciłam też uwagę na Twój różanecznik, taki ładny, zdrowy
I ostatnie zdjęcie z "kamulcami" jest dla mnie genialne!
Ja też dzisiaj u siebie taka nieznaną wstawiłam...
Beata, zwróciłam też uwagę na Twój różanecznik, taki ładny, zdrowy
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Beatko, Twoje rozyczki cudownie kwitną nie widać na nich objawów choroby czy zmęczenia, o którym pisałaś
Pashminki zazdroszczę, super rsrytasiki macie na tej Baletowej...Ciekawe czy targach będą jakieś fajne odmiany...
Bardzo podoba mi się tez Falstaff, chyba dojrzewam do kolejnej purpury
W ogóle świetne zdjęcia
ogółu i szczegółu
Dobrze, że juź jesteś, tęsknilłam
Bardzo podoba mi się tez Falstaff, chyba dojrzewam do kolejnej purpury
Dobrze, że juź jesteś, tęsknilłam
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Mnie sie tez purputy podobaja, no ale na dluzsza mete i tak wychodza z ogrodka
Bladawce mnie uspokajaja jednak.
Aniu, dziękuję.
Lista polecanych:William Shekspire2000, Ascot, Bremer Stadmusikanten, Falstaff, Pastella, Garden of Roses, Nostalgia, Grootendorst, Piruette, Mitsuko, L.D Breithwaite, Ann Henderson, A Shopshire Lad, Chippendale, Herkules, It's Magic, Mary Rose, Crocus Rose, Pink Paradise, Bordure Magenta, Sweet Juliet, Let's Celebrate, Red Eden Rose, Charles Austin, Schlos Eutin, Leonardo da Vinci, Clair R. , Nadia R, Ghita R, Gartentraume, The Faun, Astrid Grafin von Handenberg, Graham Thomas, Grand Award i pewnie jeszcze parę bym dodała.
Mariola, ja przepadłam
nawet na ciucholand mi szkoda.
Kiedyś lubiłam na Jerozolimskich, tak jak dawny Pewex, Teraz czasami zaglądam na Niepodległości pomiędzy Odyńca, a Dąbrowskiego.
Jak Ci się wysieje kolczurka na wiosnę i będziesz wyrywać, zostawisz mi na spróbowanie? Godecję też wysieję, a co
Aguś, już nie mogę się doczekać, jak otworzy pączek. Mam taką nadzieję, że to ona.
Ewa, ja tak niestety mam, wsadzę nazwy zapisuję, ale zapominam,gdzie jest posadzona i później latam i próbuję dopasować.
Ten różanecznik jest na pniu i rozrósł się pięknie, bałam się, że w zimie przemarznie, a tu niespodzianka.
A teraz uwaga, jak ktoś jutro rano będzie na wystawie zobaczy nastolatkę po 40 z obłędem w oczach i przerażonego faceta obok, to niewątpliwie będę to ja.
Miłego dnia.
-- 24 sie 2012, o 10:17 --
Kasiu
Niestety chorują, a ja łażę obrywam, pryskam i tak w kółko. Pocieszeniem są i zupełnie zdrowe różyczki. Jakiś super róż na targach się nie spodziewam, ale może....
Jula, purpury są takie energetyczne,muszą być.
Mariola, ja przepadłam
Jak Ci się wysieje kolczurka na wiosnę i będziesz wyrywać, zostawisz mi na spróbowanie? Godecję też wysieję, a co
Aguś, już nie mogę się doczekać, jak otworzy pączek. Mam taką nadzieję, że to ona.
Ewa, ja tak niestety mam, wsadzę nazwy zapisuję, ale zapominam,gdzie jest posadzona i później latam i próbuję dopasować.
A teraz uwaga, jak ktoś jutro rano będzie na wystawie zobaczy nastolatkę po 40 z obłędem w oczach i przerażonego faceta obok, to niewątpliwie będę to ja.
Miłego dnia.
-- 24 sie 2012, o 10:17 --
Kasiu
Jula, purpury są takie energetyczne,muszą być.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Energetyczne, to ja mam wnetrze
na zewnatrz juz nie potrzebuje za bardzo 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Hejka, u Ciebie głównie różano
Jak zwykle z przyjemnością podpatruję
Beatko, wczoraj z tego całego zamieszania dla mnie wyszło rewelacyjnie, niezaplanowana przerwa w pracy to niemal radość jak z wagarów
Niestety dziś pewnie trzeba będzie do końca odsłużyć
drugiej bomby raczej nie znajdą 
Beatko, wczoraj z tego całego zamieszania dla mnie wyszło rewelacyjnie, niezaplanowana przerwa w pracy to niemal radość jak z wagarów
Niestety dziś pewnie trzeba będzie do końca odsłużyć
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Dzien dobry
Jak się masz? Pashmina otworzyła pąk i potwierdziła swoją tożsamość? ;-))
Pozdrawiam i czekam na kolejną porcję zdjęć
Jak się masz? Pashmina otworzyła pąk i potwierdziła swoją tożsamość? ;-))
Pozdrawiam i czekam na kolejną porcję zdjęć
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Beti oj Ty Ty ,no pochwal sie co tam przytargałas z Zieleni ,no
I pashminke pokaż pokaz
I pashminke pokaż pokaz
Zaniedbuję trochę wątek, ale w ostatnim czasie mam tyle do załatwiania, że się nie wyrabiam. Targi w przelocie załatwiłam, jakoś nie byłam zachwycona. Wystawa w porządku,ale kiermasz to porażka, tłum ludzi, jakby za darmo rozdawali. Kupiłam dwa powojniki Beatę i Innocent Blush, zimującego cyklamenka, hortensję Bobo, paprotkę, rozpelnicę i różę Julia Child.
Moje dziecko usłyszało, że będę molestować M o Skierniewice i wydało się, że jakbyśmy pojechali to mamy nie kupować psa z dredami, bo dostanę na imieniny.
Jula, ja do energii potrzebuję słońca i zdjęć z forum, tak się ładuję pozytywnie.
Jola, ale się uśmiałam.
A z bombą nigdy nic nie wiadomo, może jeszcze się jakaś objawi.
Ewa,
. Grahamek jakoś u mnie rośnie równo, ale za to Nadia R. ma już ponad 160 cm i nie ma zamiaru kwitnąć. O okryciu ja też już zaczynam myśleć.
Aguś, zaraz wstawię zdjęcie Pashminy.
Majeczko, napisałam powyżej.
Jesteś moim różanym guru, może kiedyś doczekam się podobnego efektu, jak u Ciebie.
Dorotko, już się robi.
Zakupy z ZtŻ
Innocent Blush

Beata

cyklamen

Bobo

Julia Child

Pompon

Ann Henderson

Rosenstadt Freising

Imperatrice Farah

Jubilee du Prince de Monaco

Pat Austin

Rhapsody in Blue

Alba Mailand

Bordure Magenta

Jula, ja do energii potrzebuję słońca i zdjęć z forum, tak się ładuję pozytywnie.
Jola, ale się uśmiałam.
Ewa,
Aguś, zaraz wstawię zdjęcie Pashminy.
Majeczko, napisałam powyżej.
Dorotko, już się robi.
Zakupy z ZtŻ
Innocent Blush

Beata

cyklamen

Bobo

Julia Child

Pompon

Ann Henderson

Rosenstadt Freising

Imperatrice Farah

Jubilee du Prince de Monaco

Pat Austin

Rhapsody in Blue

Alba Mailand

Bordure Magenta

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jakie Ty masz róze
Ale Pompon pokaz bo Ci poszły dwie takie same fotki chyba Ann Handerson ,ciekawa jestem czy udało Ci się i jest Pashminka
Ale Pompon pokaz bo Ci poszły dwie takie same fotki chyba Ann Handerson ,ciekawa jestem czy udało Ci się i jest Pashminka