Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..
Re: Witajcie w mojej 'bajce"..dopiero się pisze :) prawie lato..
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beti w razie co ,piękne odmiany ma w swojej ofercie szczytnica
wiem bo juz przegladałam 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Dorotko nie wiem, jak to się stało, że jestem trzeci rok na forum, a jeszcze nie zaraziłam się miłością do róż
Za to zawilce, jak najbardziej i niby zimują, a ja jakoś nie mogę znaleźć swojego różowego
Za to zawilce, jak najbardziej i niby zimują, a ja jakoś nie mogę znaleźć swojego różowego
-
Keetee

Iwonko ...3 rok i nie zaraziłas sie rózycą ...o twarda z Ciebie sztuka
Ja juz jestem ich ,maja mnie
zawilce zimuja bardzo ładnie, ale sama wiesz ta zima była wyjatkowa , wiele roslin nam zmarzło ...mnie np rozplenice i brunnerki niektóre
jak chcesz moge Ci przywiezc blado rózowego 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ja za to przepadłam z kretesem dla innej grupy roślin..hosty, żurawki, a teraz trawy
Jak widzisz "uzależniona" to nasze drugie imię
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
To zupełnie tak jak ja ,mamy taki sam obiekt do kochania, a róże pociągają mnei coraz bardziej tylko czy ja biedna będę umiała się nimi opiekować??heliofitka pisze:Ja za to przepadłam z kretesem dla innej grupy roślin..hosty, żurawki, a teraz trawy![]()
-
Keetee

Iwonko host tez nazbierałam trochę ,ale wiecej juz nie da rady ,bo cieniste miejsca wypełnione , trawy tez kocham i czekam az się rozrosną
mam kilka ulubionych żurawek
tak to rosliny które muszę mieć w ogrodzie ale myslę, że na przód listy wysunęły się róże
Dorcia nie bojaj ...róże to wdzieczne roslinki ,jak je dobrze posadzisz , porobisz prewencyjne opryski ,gra gitara...jak wszystkie rosliny cos moga złapac ,damy rade...nie opieraj sie tak...czy to warto,tylko to odwlekasz w czasie
Dorcia nie bojaj ...róże to wdzieczne roslinki ,jak je dobrze posadzisz , porobisz prewencyjne opryski ,gra gitara...jak wszystkie rosliny cos moga złapac ,damy rade...nie opieraj sie tak...czy to warto,tylko to odwlekasz w czasie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na forum tych uzależnień jest sporo.
Jakby nie patrzeć, to z czego by żyli producenci, gdyby nie fora ogrodnicze......
Jakby nie patrzeć, to z czego by żyli producenci, gdyby nie fora ogrodnicze......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No właśnie-chyba smą siebie oszukuję i wykręcam się tym że nie znam się na różach, a przecież róże obok storczyków to moje ukochane kwiaty,gdyby ktoś zrobił mi przykrość i na przeprosiny podarował choćby najmniejszą różyczke - wybaczamKeetee pisze:Iwonko host też nazbierałam trochę ,ale wiecej już nie da rady ,bo cieniste miejsca wypełnione , trawy też kocham i czekam az się rozrosnąmam kilka ulubionych żurawek
tak to rosliny które muszę mieć w ogrodzie ale myslę, że na przód listy wysunęły się róże
![]()
Dorcia nie bojaj ...róże to wdzieczne roslinki ,jak je dobrze posadzisz , porobisz prewencyjne opryski ,gra gitara...jak wszystkie rosliny coś moga złapac ,damy rade...nie opieraj sie tak...czy to warto,tylko to odwlekasz w czasie
Dorotko, wiem, przeglądałam ofertę.Ma też piękne dzwonki, ale w tym roku to już chyba koniec zakupów, nie wyrobię finansowo, reszta na wiosnę. 
-
Keetee

Beti ja odłozyłam te zakupy, dzwonki tez mi sie bardzo podobają , przetaczniki i nachyłki
zostawiłam na wiosnę, zainwestowałam w róze,wszystkiego nie da rady na pstryk mieć.
Wiosną sobie dokupimy a co
a zawilca pastelowego jasny róż to Ci załatwię od mamuśki ,nie kupuj 
Wiosną sobie dokupimy a co
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Dorotko nie jestem specjalistką od róż, ale chylę czoła przed Twoją kolekcją. Zachwycam się również Twoimi zawilcami, bo kocham takie cukierkowe kwiatuszki i są na mojej liście chciejstw. To marzenie zrealizuję w następnym sezonie.
Pozdrawiam Hala
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Dorotko, czy Twoje kolejne zauroczenia mijały same z siebie, czy też jakiś czynnik zewnętrzny Cię oduroczył? Pytam, bo u mnie takie oszołomienie jakimś gatunkiem, mija z czasem i wtedy pojawia się kolejne
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
Keetee

Witanko kochani
A tam ...próbowałam sie położyć jeszcze spać i nie daję rady....
Moje dziecko dzisiaj poleciało za morze i czekałam na wieści jak doleci, w efekcie spać już chyba nie będę
No nic trzeba zaczynać dzień
Nocą mi solidnie popadało ,wiec....wszystko odżyje po tej smażalni
Halinko fajnie ,ze i Tobie moje rózyczki sie podobają , mi sprawiaja strasznie duzo radości , jaki cały mój malutki ogródecek
Wiesz na zawilce od dłuższego czasu mnie namawiała moja mama , które ma wielkie kępy. takich bladorózowych ....i nie chciałam
przyszedł czas i mnie naszło
człowiek jakis dziwny jest....
Jak chcesz takiego blodoróżowego to Ci przytacham na zlot
Jest sliczny
Helenko , ja nie myśle ,że mijaja....po prostu przychodzi czas ,że mam te które chciałam ,a do kolekcjonowania nie dążę....Tak to już mam fascynuje mnie wiele roślin i każde z nich mają swój czas w sezonie ,kiedy królują ,hosty w maju dla mnie sa najpiękniejsze, potem bodziszki szaleją i zaczynają się róże bylin masa i floksy ,teraz ciągle róże
hortensje i trawy...i rozchodniki....i ciagle róże
jak dla mnie to wielka całość ,ale róże maja miejsce szczególne 

A tam ...próbowałam sie położyć jeszcze spać i nie daję rady....
Moje dziecko dzisiaj poleciało za morze i czekałam na wieści jak doleci, w efekcie spać już chyba nie będę
No nic trzeba zaczynać dzień
Nocą mi solidnie popadało ,wiec....wszystko odżyje po tej smażalni
Halinko fajnie ,ze i Tobie moje rózyczki sie podobają , mi sprawiaja strasznie duzo radości , jaki cały mój malutki ogródecek
Helenko , ja nie myśle ,że mijaja....po prostu przychodzi czas ,że mam te które chciałam ,a do kolekcjonowania nie dążę....Tak to już mam fascynuje mnie wiele roślin i każde z nich mają swój czas w sezonie ,kiedy królują ,hosty w maju dla mnie sa najpiękniejsze, potem bodziszki szaleją i zaczynają się róże bylin masa i floksy ,teraz ciągle róże