Taki - sobie ogród cz.2
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Miłeczko, kolejne u mnie się pokazują, ale muszę pospisywać nazwy, żeby podpisać zdjęcia. Cioci dałam tą dalię, bo nie miałam pomysłu na prezent, dołożyłam białe mieczyki i worek ziemi. Stwierdziła, że najlepszy prezent jaki dostała
. Taka reakcja jest teraz, bo jak dawałam jej ten zestaw to tylko ziemia ją ucieszyła 
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka Ingrid piękna ,ale whisky też niczego sobie.Ma ładny kolorek, taki inny.Budleya niestety nie w moim guście
.Nie zakochałam sie w niej 
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Cudne róże i budleja lubie róze mam ich troche to wdzięczne kwiaty. Pieknie tu u cb. 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Dzięki za pączusia - moje dwie pseudo LM szykują się do drugiego kwitnienia, muszę się im bacznie poprzyglądać. Na zdjęciach z pierwszego kwitnienia chyba te pączki miały inne zabarwienie, później posprawdzam dokładnie. Mam nadzieję, że powstawiasz zdjęcia swojej, jak się będzie rozwijać 
Piękna jest ta Whisky ... i na mojej też pączek
A 4 Ingridki w drugim kwitnieniu zdominowały moją różankę całkowicie; w pierwszym była zaledwie namiastka.
Piękna jest ta Whisky ... i na mojej też pączek
A 4 Ingridki w drugim kwitnieniu zdominowały moją różankę całkowicie; w pierwszym była zaledwie namiastka.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu! Grażka! 'Whisky' jest u mnie w ogrodzie ze względu na cudny zapach, bynajmniej niepodobny do whisky
Piotrze! Witaj! Dzięki!
Marzka! Dalie generalnie podobają się wszystkim. Tylko niewielu chce się je uprawiać, a to z wiadomych względów.
Moje jednoroczne (się sobie dziwię, ze je mam
)
Ostróżka

Powój

Wilec

Piotrze! Witaj! Dzięki!
Marzka! Dalie generalnie podobają się wszystkim. Tylko niewielu chce się je uprawiać, a to z wiadomych względów.
Moje jednoroczne (się sobie dziwię, ze je mam
Ostróżka

Powój

Wilec

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Co ja czytam, Miłeczko Ty się tak zwyczajnie zakochałaś w różyczkach
ale się cieszę, one będą kwitły, a Ty nas będziesz raczyć ich pięknymi fotkami.
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Miłka widzę u Ciebie powojnik jednoroczny czyli wilec i ostrózkę, ale bynajmniej nie niebieską. Ładna.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Miłko, też mam jednoroczne a tak wzbraniałam się przed nimi. Jednak są to fajne wypełniacze i ich urodzie też ciężko się oprzeć. Są w każdym ogrodzie, takim z sercem.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Miłko cudnie uchwycone ujęcia róż oddają całe piękno tych kwiatów 
- takasobie

Celinko! Dziękuję! Róże są nad wyraz fotogeniczne!
Marzka! Ja lubię takie jednoroczne, które siejesz i wschodzą. Nie wszystkie takie fajne są
Grażka! Ostróżki mam mieszane: fiolet jasny i ciemny, białe i różowe. Niestety już wszystkie przekwitły.
Majka! Dziękuję!
Róże zawsze lubiłam, choć nie tak jak dalie. Ogród mam po babci, a ona miała kilka krzaków, które zmarnowałam. Zaczęłam róże sadzić i pielęgnować tak, żeby się zrehabilitować
(no i jest kilka innych powodów)
Fotki na dziś:

Marzka! Ja lubię takie jednoroczne, które siejesz i wschodzą. Nie wszystkie takie fajne są
Grażka! Ostróżki mam mieszane: fiolet jasny i ciemny, białe i różowe. Niestety już wszystkie przekwitły.
Majka! Dziękuję!
Fotki na dziś:

Miłka
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Miłka Mistrzynią Fotografii jest! Taką żółtą budleję miałam w rękach i sama sobie zabroniłam. Teraz patrzę i zazdroszczę 
Ojej ta budleja śni mi się po nocach. Cudny ma kolor. Czy masz ją długo, jak zimuje i czy ją zabezpieczasz jakoś specjalnie
Miałam o kolorze gencjany i niestety nie przeżyła zimy, mam obawy czy na moim polu przeżyje którakolwiek
Przepiękne zdjęcia robisz, uwielbiam patrzeć na takie fotki
Miałam o kolorze gencjany i niestety nie przeżyła zimy, mam obawy czy na moim polu przeżyje którakolwiek
Przepiękne zdjęcia robisz, uwielbiam patrzeć na takie fotki
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłka, wpadłam z rewizytą i utknęłam na dobre przeglądając kolejne strony i zdjęcia Twojego kolorowego ogrodu, masz mnóstwo ciekawych roślin i tyleż samo odmian. Zauroczyły mnie kępy floksów, jak one Ci pięknie rosną i kwitną, przyznaj się co im dajesz, że są takie śliczne. Masz przepiękny widok z tarasu, wpadł mi też w oko różowy łubin, bratki, dalie, hosty (Avokado bombowa, nazwę już zapisałam
). Widziałam, że kupiłaś bylicę Schmidta, ja też trzy lata temu ją przytargałam, bo ta srebrna kępka była urocza, a teraz walczę z tym paskudztwem na okrągło wysiewa się wszędzie masakra. Super ten cukier różany, czy znasz inne róże, które też można zastosować czy tylko Louise Odier? a propos róż to widzę, że Ciebie również (tak jak i mnie) dopadła różyczkomania (właśnie "tworzę" listę zakupową
), widziałam, że siałaś powój w koszykach, ten pomysł też przypadł mi do gustu, może w przyszłym roku skopiuję, napisz czy było warto i pokaż proszę jak możesz jak to teraz wygląda.
- takasobie

Ojej, jaki miałam zwariowany dzień, nawet ciężki. Gdyby nie tradycyjny spacer z sekatorem i mizeria z własnych ogórków - ześwirowałabym.
Korbol mi się dziś urwał. Rósł zawiśnięty nad skrzynią kompostową i nie wytrzymał własnego ciężaru. Czy on już będzie dojrzały i będzie się nadawał do jedzenia?

Ilonko! Fajnie, że wpadłaś!
Wiele aromatycznych róż nadaje się do przetworów. Pożyczyłam kiedyś książkę "Pachnące róże" i tam było ich całe mnóstwo. Nie pamiętam wszystkich, ale Heidi Klum była 
Powój - to porażka, bo ten ogrodowy się nie wije
Wilec - całkiem nieźle, ale takiego w koszu trzeba często podlewać.
Bylicę dopiero co posadziłam i nie kwitła mi jeszcze, ale dzięki za ostrzeżenie
A floksom nic nie daję, trzymam je w kupie i czasem powiem im coś miłego.
Emka! Nie zimowałam jeszcze tej budlei - to nowy nabytek. Nie mam pomysłu jak ją zabezpieczyć na zimę. Muszę poczytać
Irminko! Ta budleja jest ciekawa, ale nie jest jakaś zachwycająca. Kupiłam ją z czystej próżności
Fotki na dziś:
'Bodacious'?

'Apache'

Jeszcze nie wiem, co z tego wyrośnie:-)

Korbol mi się dziś urwał. Rósł zawiśnięty nad skrzynią kompostową i nie wytrzymał własnego ciężaru. Czy on już będzie dojrzały i będzie się nadawał do jedzenia?

Ilonko! Fajnie, że wpadłaś!
Powój - to porażka, bo ten ogrodowy się nie wije
Bylicę dopiero co posadziłam i nie kwitła mi jeszcze, ale dzięki za ostrzeżenie
A floksom nic nie daję, trzymam je w kupie i czasem powiem im coś miłego.
Emka! Nie zimowałam jeszcze tej budlei - to nowy nabytek. Nie mam pomysłu jak ją zabezpieczyć na zimę. Muszę poczytać
Irminko! Ta budleja jest ciekawa, ale nie jest jakaś zachwycająca. Kupiłam ją z czystej próżności
Fotki na dziś:
'Bodacious'?

'Apache'

Jeszcze nie wiem, co z tego wyrośnie:-)

Miłka
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Dynia wygląda na dojrzałą,ale trzebaby ją "obmacać"
A dalie obłędne
Fioletowa jeszcze nie do końca rozkwitła, a już jest piękna...
A dalie obłędne