Ogródek to moje drugie życie
Re: Ogródek to moje drugie życie
Dorotko, u mnie słonecznie, ale jakby za mgłą... burze mogą być po południu...
Życzę, żeby się u Ciebie szybko przejaśniło!
Życzę, żeby się u Ciebie szybko przejaśniło!
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale pędzisz Dorotko, nie można nadążyć z czytaniem
. Kawał roboty na poszerzonej rabatce - super!
Ja też miałam akcję małe poszerzanie - podpowiedziałaś mi kiścienia do tego zakątka cienistego. Tak też zrobiłam - jest kiścień. Już nie mogę się doczekać jak się przebarwi na czerwono
Dziękuję za sugestię.
A ja czekam na trochę deszczu, byle spokojnie, bez nawałnicy.

Ja też miałam akcję małe poszerzanie - podpowiedziałaś mi kiścienia do tego zakątka cienistego. Tak też zrobiłam - jest kiścień. Już nie mogę się doczekać jak się przebarwi na czerwono

Dziękuję za sugestię.
A ja czekam na trochę deszczu, byle spokojnie, bez nawałnicy.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zdjęcia będą ale chyba dopiero weekendowe, dziś po ulewie byłam na działce i tak dobrze się pracowało że ani się nie obejrzałam a słońce zaczęło zachodzić i czas do domku,kolejne żurawki rozsadzone ,warunki dziś były idealnemisia i klusek pisze:Dorotko Daj trochę zdjęć-choćby Siebie Samej bo same teksty to trochę za mało,a tak bym chciał po podziwiać
no właśnie, zdjęcia prosimy 

-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Dorotko ja mam jeszcze dwie żurawki do rozsadzenia, ale trochę się boję, opisz dokładnie jak Ty to robisz.
Ja wykopałam cały krzaczek i porozdzielałam.
Jeśli nawet nie mają korzonków to wsadzasz do ziemi mocząc w ukorzeniaczu?
- dorcia7
Staram się aby rozdzielić choćby z kawalątkiem korzonka,jeśli się nie uda wsadzam w doniczkę bez ukorzeniacza bardzo mocno ucisakam ziemię ,podlewam i stawiam w cienistym miejscu, podlewam za każdym pobytem na działce ,puszczą same korzonki,kiedyś wsadzałam takie bez korzenia na rabatce pod rozrośniętym krzakiem żyby słonko nie dochodziło też się ukorzeniałyEwa05 pisze:Dorotko ja mam jeszcze dwie żurawki do rozsadzenia, ale trochę się boję, opisz dokładnie jak Ty to robisz.
Ostatnio dzieliłam żurawkę Hercules, chyba nie miałam dobrego dnia bo odnóżka którą chciałam oddzielić rozsypała mi się w rękach,liście poodpadały i korzenie się odłamały , został kawałek rośliny pomiędzy liśćmi a systemem korzeniowym,zakopałam go na cienistej rabacie , dzię zauważyłam że wypuszcza liście

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Ewuś nie polecam dzielenia Herkulesa jak każdy "łaciaty " zieleniec jest bardzo kapryśny i lubi sobie zginąć po podzieleniu , u mnie tak było w zeszłym roku dlatego w tym tylko obłamywałam odnóżki i do ziemi .
- dorcia7
Kochane dziewczynki,zawsze jest jakieś ryzyko,dlatego pojawia się dreszczyk emocji ,czy rozsadzona roślinka się przyjmieevastyl pisze:Ewuś nie polecam dzielenia Herkulesa jak każdy "łaciaty " zieleniec jest bardzo kapryśny i lubi sobie zginąć po podzieleniu , u mnie tak było w zeszłym roku dlatego w tym tylko obłamywałam odnóżki i do ziemi .
A tak na poważnie,mam zamówionych sporo cebulek ,w związku z tym obiecałam sobie ,że już żadnych sadzonek w tym roku tym bardziej że w związku z uroczystością w rodzinie miałam ogromne wydatki , ale na all..zobaczyłam floksa Twister i .....chyba nie dam rady sobie odmówić

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziękuje za odwiedziny u mnie i radę co do agr włókniny:) u Ciebie bardzo ładnie no i czekam na nowe zdjęcia i na te żurawki mnie się bardzo podobają żuraweczki 

- dorcia7
Dzisiaj odpoczynek od działki , leżenie " do góry brzuchem" , ale jutro się wybieram oraz w sobotę i niedzielę ...z aparatem oczywiście
-
- 1000p
Dorotko ja też bym sobie takiego floksa nie odmówiła ....i sobie nie odmówię ...dzięki 

- dorcia7
Kochana,jak to się mówi cała przyjemność po mojej stronie,evastyl pisze:Dorotko ja też bym sobie takiego floksa nie odmówiła ....i sobie nie odmówię ...dzięki

-
- 1000p
A jak u Ciebie z floksami ? Masz jakieś jeszcze bo jakoś tak mi w oko nie wpadły albo nie dokładnie oglądam Twoje zdjęcia .
- dorcia7