W taką pogodę toples to chyba tylko mewy i łabędzie

no tak , powiadają że najlepsze to 3C - cudza , cysta i cycata ale robi się OT , jeśli władze uznają to usuwac bez mrugnięcia okiemnyskadu pisze:No co Ty, cudze lepiej smakuje, nie wieszna wakacjach niech każdy ma odrobinę luksusu.
Ja bym obstawiała zostawić męża na plaży w towarzystwie opalonych 18-ek
To jeden z najwyżej rosnących kaktusów na świecie. Jego stanowiska docierają do 4500m n.p.m. To oznacza, że potrzebuje bardzo dużo słonka. Mimo, że rośnie na stosunkowo wilgotnych podłożach, często są to łąki, to moim zdaniem trzeba uważać z ilością wody. U mnie orojki rosną dość wolno. Siewki z 2008 roku mają w tej chwili około 3cm średnicy.KwiAnna pisze:blabla pisze:To jest Oroya peruviana![]()
![]()
![]()
a jakieś porady od fachowca odnośnie uprawy?
No co ty, przecież się nie wymydliKwiAnna pisze: Agnieszko - ja bym mu dała na obce baby się gapićco Ty, nawet za cenę wizyty Rumii
![]()
ja też nie miałem adresu , kilka lat temu pokierował mnie miejscowy pijaczek spod sklepu , powiedział że pokaże gdzie to tylko kazał się podwieźc bo widocznie gdzieś tam mieszkał w okolicyNiestety do Rumii nie dotarłam bo po pierwsze z całego zamieszania nie odpisałam adresu
to dziękuję za wyrozumiałoścejacek czasem trzeba sobie jakiś uciechy fundować![]()
dziękujęemerald pisze:Ładnie u Ciebie, prawie w każdej doniczce rodzinka
![]()
to dobrze wiedzieć że to miejsce jest tak znane. Tak czy siak, budżet został wyczerpanyejacek pisze: ja też nie miałem adresu , kilka lat temu pokierował mnie miejscowy pijaczek spod sklepu , powiedział że pokaże gdzie to tylko kazał się podwieźc bo widocznie gdzieś tam mieszkał w okolicy
nyskadu pisze:No co ty, przecież się nie wymydliKwiAnna pisze: Agnieszko - ja bym mu dała na obce baby się gapićco Ty, nawet za cenę wizyty Rumii
![]()
ja bym się nawet nie zastanawiała
widok kaktusa bezcenny
![]()