Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

No proszę, jednocześnie nowe wątki :D
Oczywiście melduję się.
Co do sekatora ja bardzo go polubiałam od kiedy jałowce zaczęły mi zajmowac pół rabaty.
Przecież nie zostawię tylko ich. Musze miec miejsce na nowe roślinki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu melduję się w nowym wątku....i znów zacheycam się tymi wiewióreczkami....są przesłodkie :lol:
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jolu
posłusznie się melduję w nowym wątku. W ciągu ostatniego roku Twój ogród przeżył ogromną metamorfozę, jestem godna podziwu nad Twoją pracą włożoną w ten Twój zakątek. Następna część będzie na pewno jeszcze ciekawsza. Jolu co to za kwiatek na pierwszym zdjęciu na poprzedniej stronie- jest zjawiskowy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cieplutkie pozdrowienia dla Wszystkich ;:3 Weekend nic mi się nie udało zrobić, nawet zdjęć, bo miałam gości. Poza tym jestem kontuzjowana bo próbowałam sobie połamać palce kopiąc z impetem w próg. Skończyło się znaczną utratą krwi i kuśtykaniem ;:224 Ale dziś już znacznie lepiej :lol:

Małgosiu, witam i zapraszam, zaglądaj jak najczęściej. Ciekawa jestem Twojej wyprawy do Szmita. Zaraz do Ciebie zajrzę i zobaczę co nabyłaś nowego :tan
Piotrze, wszystko da się przyciąć :;230 Ale przez najbliższe kilka lat nie muszę się tym martwić. Do tego czasu wszystko może się zmienić :uszy
Cześć Andrzejku, zmiany co prawda przebiegają bardzo powoli z racji na niezwykle trudne warunki glebowe lub raczej ich brak :;230 Ale na uparciucha trafiło więc może jeszcze powalczę. Mieszkańcy są uroczy, mam na myśli tych zwierzęcych. Wczoraj siedziałam na tarasie i przez pół godziny obserwowałam ganiające się po wierzchołkach sosen wiewiórki. Widowisko niesamowite. Ich zdolności przemieszczania się po wątłych gałązkach wprawia w zachwyt :D
Reniu, bardzo się cieszę że mnie odnalazłaś. Daleko mi do Twojego ukwieconego zakątka ale bardzo się starałam mimo że początkowo lasek miał się wzbogacić jedynie o iglaki. Jednak gust się zmienia w miarę oglądania Waszych ogrodów. ;:168
Margo2/Goś Ty byłaś szybsza. Ja nie miałam pojęcia co wstawić na początek. Musiałam przeglądać archiwum a Twoje fotki z perspektywą ogrodu - świetne ;:215 Ja mając rozgardziasz i tu trochę i tam trochę nie mogę sobie na takie zdjęcia pozwolić niestety ;:131 U Ciebie już wszystko ślicznie zarośnięte a ja wciąż walczę z naturą ;:224 A z sekatorem masz rację, życie jest dużo łatwiejsze jak się go polubi :tan
Agness, cieszę się bardzo że mogę Cię gościć u siebie. W pierwszej części tak się wszyscy zachwycali wiewiórami że stwierdziłam że wątek jest bardziej rozpoznawalny jak będzie ten sam motyw na początku. Poza tym to są też moje ulubione zdjęcia. Prawdopodobnie wczoraj właśnie te dwie młode wiewióry obserwowałam dokazujące na sosenkach. Dały istne show ;:333
Jolu bardzo dziękuję ;:180 Faktycznie pracy włożony ogrom. W każdym innym miejscu ogród po takich zabiegach byłby ukończony. U mnie jest to dopiero zarys. Ale mam nadzieję że ze wsparciem merytorycznym i duchowym Forumowiczów będę pchać dalej ten wózek pod górkę :;230
Jolu ten kwiatek to gipsówka w skali makro ;:224 Miała być biała ale kwitła tak gęsto że się jej nie pozbyłam. Niestety teraz ją już skutecznie ususzyłam :oops:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jola, chciałaś odszkodowanie z ubezpieczenia wysępić za połamane palce? A kasę na rośłinki mieć? Kaskader jesteś czy co?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, tak to bywa jak człowiek zmęczony i chce szybko ;:223 Poza tym ja w tym roku już raz złamałam sobie mały palec u tej samej nogi, nie mówiąc że parę lat temu miałam ją pękniętą w śródstopiu ;:224 No totalna łamaga ze mnie ;:185
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, mam nadzieję, że poza bólem, miło spędziłaś weekend... ja się leniłam i było mi cudownie przy tej letniej pogodzie, jaką mieliśmy... szkoda, że tak szybko minęły wolne dni!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, goście byli sympatyczni a M wychodził ze skóry racząc nas pysznościami z grilla. Nawet owoce karmelizował na ruszcie:nektarynki i śliwki. Przytyłam chyba z 5 kilo. Dziś to tylko o wodzie będę siedzieć. ;:223 żeby się wyrównało ;:224
Jukę od Ciebie ;:196 postaram się dziś posadzić do pozostałych koleżanek. W przyszłym roku będę miała cały krąg jukowych kwiatków :heja
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tam oj tam, zaraz łamaga. Jestem na etapie złożonego wniosku o odszkodowanie za skręconą kostkę, ciekawe ile wydębię, bo leczyłam ją ponad pół roku potem. A i tak przy moich wyczynach w ogrodzie boli cały czas jak diabli, no i żegnajcie szpileczki ;:145
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oj dziewczyny, ja zawsze uważałam siebie za łamagę, ale przy Was wysiadam :lol: :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko, ja zwykle jestem zwinna jak łania :;230 :;230 :;230
Ale jak już się przyplącze pech to nie chce puścić i wtedy lawina....

Marzenko, ja nic nie składałam jak załatwiłam śródstopie. Nawet nie wiedziałam, bolało i tyle. Schodziłam nieszczęśliwie z roweru. Dopiero powiedział mi lekarz 2 lata później bo ciągle miałam coś z nogą. Widać było na zdjęciu że przebyte pęknięcie w dwóch miejscach. Generalnie od lekarzy trzymam się na bezpieczną odległość ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

składać wniosek o odszkodowanie można w ciągu 3ch lat, próbuj. Kaska sie przyda
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, studiowałam m.in. ubezpieczenia :D Ale nie chce mi się za tym chodzić. Szkoda czasu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jakie chodzenie? wzięłam ksero dokumentacji leczenia w przychodni, zaniosłam do PZU i czekam na kasę. Widziałaś dzicz?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzicz widziałam, ale noga boli i za dużo chodzić się nie da :;230
Jeszcze bardzo dużo pracy przed Tobą. Chyba jednak wolę mój lasek i ściółkę niż wyrywanie takiej darni. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”