Comciu, witaj jako pierwsza, choć omyłkowo
Tytuł zmieniłem, bo mój ogród już nie taki nowy, a poprzedni odnosił się do starego ogrodu rodzinnego, ale o tym już nikt nie pamięta więc coś trzeba było z tym zrobić. Mam nadzieję, że nazwa się przyjmie.
Ścieżka zrobiona jest z dachówki klinkierowej, z kawałków, które zostały po remoncie kapliczki stojącej nieopodal. Wyzbierałem te odpadki i wykorzystuję. Została zrobiona tydzień temu więc jeszcze nie wiem, jak będzie się sprawować ale chciałbym, by z rok wytrzymała.
Kogro, u mnie miejscami busz nie mniejszy niż u Ciebie

Ale inne miejsca straszą pustką lub zapełniają rozległe trawniki. Chyba lubię mieć trochę wolnego miejsca, przestrzeń, zapas.
Już nie chcę przytaczać cyfr ale roślinek - taksonów mam naprawdę dużo.
Witam Cię
Krysiu serdecznie

Cieszę się, że czasem zaglądasz do mnie

To wysokie o bordowych liściach to łoboda. Zawsze kilka zostawiam, bo sama się sieje. Ostatnio sporo się pochyliło i usunąłem. Jest też o seledynowych liściach.
Ścieżka na rabacie trawiastej jest zrobiona..... z gruzu

Robotnikom zostało trochę betonu więc część tego gruzu udało się zalać ale głębiej, to już tylko gruz ułożony w ścieżkę.
Sweety, obiecuję że dalej to już będą tylko zbliżenia

Te ogólne zdjęcia to tak tylko na powitanie.
W kompozycji jestem słaby więc chyba się niewiele można ode mnie nauczyć w tej materii. Są ładniejsze ogrody i wątki.
Agness, dziękuję

Zbiornik to po prostu stara balia, do której spływa woda z rynny a następnie wkopaną rynną w głąb ogrodu. Mam więc deszczówkę do podlewania w środku ogrodu, a kilka roślin wilgociolubnych dobre stanowisko.
Tak, niektórych miejsc jeszcze nie pokazywałem i mam do dziś wątpliwości, czy nadają się do pokazywania (ścieżka z gruzu, oczko z balii itd

)
Aguniado, przesłano mi informację o konieczności założenia niwego wątku więc to zrobiłem.
Przyjedź kiedyś, a w realu może jeszcze Cię coś zaskoczy (na pewno chaos, prowizorki i bałagan w wielu miejscach

)
Maniusiu, dziękuję, ale ścieżki robię z tego, co mam pod ręką - stare cegły, klinkier, piasek, gruz, kamienie... Nie stać mnie na kupowanie nowych materiałów więc trzeba kombinować inaczej.
Dzielżany pięknie kwitną i najwyższe mnie przerosły.
Marzyła mi się rabata z samymi trawami no i jest
Tak, miejsca jeszcze sporo.