Moje spełnione marzenie Małgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Witaj Małgoś, mam nadzieję że nastrój lepszy, bo zdjęcia przepiękne. Foty nie oddają Twojego smutku. Są energetyczne i pełne nadziei. Piękny ogród poprawiający humor. 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Małgosiu piękne robisz zdjęcia ...i masz tyle kawiatów ,patrz przez różowe okulary...
zawsze jest nadzieja na lepsze jutro...a może by okazała się zołzą potem ja wiem coś o tym...
zawsze jest nadzieja na lepsze jutro...a może by okazała się zołzą potem ja wiem coś o tym...

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu hortensje cudne
moje wyhodowane z patyczków maja paki , jestem sama ciekawa jak zakwitną . Czy ja dobrze widzę, czy masz białe aksamitki , czy tak wyszły na fotce

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu cudnie i kolorowo w Twoim ogrodzie.
Dalie są jednak nie zastąpione, bardzo je podziwiam, ale masz także mnóstwo jednorocznych kwiatów.
Czytam, że dosięgły Cię jakieś smuteczki, jeśli mogę Cię trochę pocieszyć, to powiem Ci, że jak moje córki wychodziły za mąż, już po studiach, więc pora,
ale pomimo to ja dwa tygodnie płakałam, że odeszły z domu.
No może nie fortunnie to napisałam.

Dalie są jednak nie zastąpione, bardzo je podziwiam, ale masz także mnóstwo jednorocznych kwiatów.
Czytam, że dosięgły Cię jakieś smuteczki, jeśli mogę Cię trochę pocieszyć, to powiem Ci, że jak moje córki wychodziły za mąż, już po studiach, więc pora,

No może nie fortunnie to napisałam.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Małgosiu czy są jakieś kwiatuszki, których nie masz
? Taka różnorodność ,nawet moje ukochane dalie pięknie kwitną 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Maryniu,już nie jest wypielęgnowane,nastapiło naturalne zuzycie materiału.W tym przypadku materiałem jestem ja,nie wyrabiam siłowo i zielsko rośnie na potęgę,aerację trzeba by zrobić,bo trawy suchej się nazbierało,ale jeste autentycznie wyczerpana i fizycznie i psychicznie.

Uploaded with ImageShack.us
Aga,na spotkaniu dziewczyny mówiły,że można ściąć ta pałę jak przekwitnie i tak w całości zakopać.Muszę spróbować z fioletową co kuliście kwitnie od góry,bo ona najdłużej jest ładna.

Tynia,a wędruj sobie od rana do wieczora to bedziesz naładowana ,że hej.

April,humoru nic nie poprawia niestety.Mam taką strzyche od poniedziałku,że mam wrażenie jakby miała mnie udusić zaraz.Poszłam dzisiaj pielić,myslałam,że sie wyciszę i mnie uspokoi,ale niestety nie moge na niczym sie skupic.

Misiu,niedawno robiłam sobie nowe okulary i gdybym wiedziała co mnie spotka to zrobiłabym sobie różowe szkła,a nie szare.
Tak mi żal,bo to dobra kobieta była.

Bożenko,aksamitki są prawie białe,ale nie mogę się nimi zachwycic jakoś,bo szybko przekwitają robić się od środka niby zgniłe.Poza tym są wysokie.Z kolei peoniowe są piekne mimo,że jeszcze wyższe od białych.

Tereniu,jakby mój chciał sie ożenić w końcu to ja też bym płakała,ale ze szcęścia.

Ewa,oj mam chciejstw tyle,że głowa mała,np nie mam ani jednego rozwaru i nie mogę nigdzie dostać.

Aga,na spotkaniu dziewczyny mówiły,że można ściąć ta pałę jak przekwitnie i tak w całości zakopać.Muszę spróbować z fioletową co kuliście kwitnie od góry,bo ona najdłużej jest ładna.

Tynia,a wędruj sobie od rana do wieczora to bedziesz naładowana ,że hej.

April,humoru nic nie poprawia niestety.Mam taką strzyche od poniedziałku,że mam wrażenie jakby miała mnie udusić zaraz.Poszłam dzisiaj pielić,myslałam,że sie wyciszę i mnie uspokoi,ale niestety nie moge na niczym sie skupic.

Misiu,niedawno robiłam sobie nowe okulary i gdybym wiedziała co mnie spotka to zrobiłabym sobie różowe szkła,a nie szare.

Bożenko,aksamitki są prawie białe,ale nie mogę się nimi zachwycic jakoś,bo szybko przekwitają robić się od środka niby zgniłe.Poza tym są wysokie.Z kolei peoniowe są piekne mimo,że jeszcze wyższe od białych.

Tereniu,jakby mój chciał sie ożenić w końcu to ja też bym płakała,ale ze szcęścia.

Ewa,oj mam chciejstw tyle,że głowa mała,np nie mam ani jednego rozwaru i nie mogę nigdzie dostać.

- malgocha1960

Mam 3 pomidorki swoje,nie krzaczki,ale 3 sztuki pomodora.Dobrze,ze ze stokrotki hiszpańskiej wyhodowałam nie tylko jedną pokrzywe,ale i pomidora.
Ze siatki sąsiada wyrwałam bluszcz,bo miał często mszycę ,rozrastał się jak szalony.Tak goło bardziej podoba mi się,nie będzie problemu jak rosliny się rozrosna.

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Małgosiu wyczytałam, że rozwary rozmnaża się z nasion, więc mogę Ci trochę zebrać jak mi się coś wytworzy... 

- malgocha1960
Aga,bardzo chętnie,a powiedz mi czy ten szarłat zwisły bedzie miał te pedy zwisające w tym roku,bo u mnie tylko czubki wychodzą.Nie wiem kiedy on prawidłowo kwitnie?
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Tak będzie miał. U mnie też póki co takie małe ma kwiatostany .
Podpatrzałam w mnie w wątku , na stronie 13 mam zdjęcia szarłatów jak kwitły i to było pod koniec sierpnia, więc jeszcze troszkę i pokażą na co je stać ;)
Podpatrzałam w mnie w wątku , na stronie 13 mam zdjęcia szarłatów jak kwitły i to było pod koniec sierpnia, więc jeszcze troszkę i pokażą na co je stać ;)
Wpadam się energetyzować
Super trzy pomidory - jeden krzaczek - a coś innego miało urosnąć?

Super trzy pomidory - jeden krzaczek - a coś innego miało urosnąć?
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosia rozwary u mnie sprzedaja tez na targu ,zobacz u siebie 

- malgocha1960
Justynko,w marcu wysiałamw domu nasionka stokrotki hiszpańskiej kupione u nas wogrodniczym i z całej paczko okazuje sie,że hodowałam dwie roslinki bardzo dokładnie,jedna okazała sie pokrzywą,na drugą myslałam,że to może bedzie chociaż ta stokrotka,a wyrósł krzak pomidora.Do końca nie wiemy co kupujemy w tych paczkach z nasionami.
Dorotko,zaraz pójde może na rynek,chociaz bardzo mi się nie chce.Ostatnio stało tylko kilka straganów i z roslin nic nie mieli ciekawego.
Dorotko,zaraz pójde może na rynek,chociaz bardzo mi się nie chce.Ostatnio stało tylko kilka straganów i z roslin nic nie mieli ciekawego.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja rzadko bywam na targu ale sa u mnie po 5 zeta
To teraz jestem ciekawa co z ziółek mi się wysieje, wczoraj kupiłam 6 paczuszek

Pozdrawiam Justyna