łałć

łałć

Z doświadczenia wiem, że ile by się tego miejsca nie miało, to i tak bardzo szybko się je wykorzysta. Rzecz w tym by piękne hobby nie przerodziło się w notoryczną harówkę. Jest to trochę tak jak z degustacją trunków a niespodziewanym wpadnięciem w nałóg, nie wiadomo kiedy przekracza się granicę.popiolek69 pisze:Podobać to się podoba że serio wybrzeże by obsadził ale z miejscem jak zwykle bidanyskadu pisze:To już dzisiaj powiem: Dużo Ci się podoba

Owszem trochę roślin mi się nazbierało ale nie uważam wszelkich prac przy nich za jakąś harówkę lub mękę, jak dla mnie jest to nadal pewna forma relaksu, odpoczynku i oderwania od codzienności. Czy jest to nałóg???? Jeśli tak to myślę że nie tylko ja na tym forum jestem nałogowcemHipnotyzer pisze:Z doświadczenia wiem, że ile by się tego miejsca nie miało, to i tak bardzo szybko się je wykorzysta. Rzecz w tym by piękne hobby nie przerodziło się w notoryczną harówkę. Jest to trochę tak jak z degustacją trunków a niespodziewanym wpadnięciem w nałóg, nie wiadomo kiedy przekracza się granicę.popiolek69 pisze:Podobać to się podoba że serio wybrzeże by obsadził ale z miejscem jak zwykle bidanyskadu pisze:To już dzisiaj powiem: Dużo Ci się podoba
 Mam tylko nadzieję że od tego się nie umiera
  Mam tylko nadzieję że od tego się nie umiera 

Ostatnio zauważyłem u siebie że niektóre siewki z tamtego roku właśnie zaczynają owocować
  Ostatnio zauważyłem u siebie że niektóre siewki z tamtego roku właśnie zaczynają owocować 

pokaż kilka ulubionych ale podpisane bym wiedział co to
 pokaż kilka ulubionych ale podpisane bym wiedział co to  

W sumie to już ulubione pokazywałem bo są nimi wszystkie "czekoladowe" gatunki i odmiany czyli asterioidki, phaeodisca, cataphracta, grahliana, fajne też są klinglerianachromat pisze:No proszę - superpokaż kilka ulubionych ale podpisane bym wiedział co to
 Dzisiaj zaczęły kolejną serię kwiatów a kilka czeka na jutrzejszy dzień.
  Dzisiaj zaczęły kolejną serię kwiatów a kilka czeka na jutrzejszy dzień.   Frailea chiquitana
 Frailea chiquitana F. phaeodisca
F. phaeodisca kolejna F.phaeodisca
kolejna F.phaeodisca asterioidki
asterioidki  
  F. afilarensis
 F. afilarensis F. cataphracta v. pirareta, jutro myślę jeszcze kilka pokaże cwietki
F. cataphracta v. pirareta, jutro myślę jeszcze kilka pokaże cwietki 
 Śliczne i oryginalne
 Śliczne i oryginalne  Jestem pewna, że Asterioidka będzie ładnie wyglądała obok Asteriasów.
 Jestem pewna, że Asterioidka będzie ładnie wyglądała obok Asteriasów.

jak Twoje stapeliowate?
 jak Twoje stapeliowate?

Stapeliowate również przeszły na tryb zimowynyskadu pisze:Konrad tyle masz pięknych roślin i nic nie pokazujeszjak Twoje stapeliowate?
 Nie bardzo mam co wrzucić z fotek ponieważ większość jest na karcie w aparacie który leży sobie w domu a rzadko tam ostatnio bywam.
  Nie bardzo mam co wrzucić z fotek ponieważ większość jest na karcie w aparacie który leży sobie w domu a rzadko tam ostatnio bywam.
Dziękuję za odwiedziny i odkurzenie wątkuSebek87 pisze:Rewelacyjne te cytrynowe.
 Skoro się podobają to wkleję jeszcze jedną małą zbiorówkę z lata i parę chyba nie pokazywanych a dostępnych na obecną chwilę zdjęć.
  Skoro się podobają to wkleję jeszcze jedną małą zbiorówkę z lata i parę chyba nie pokazywanych a dostępnych na obecną chwilę zdjęć.