Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bozenka pisała że M lubi orzecszki - może ich brakło i wiewiórek nie miał się czym posilić :;230
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

no wiecie! chłop widać zmęczony robieniem dla Was zdjęć a Wy Go tak od wiewiórów! :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

agaxkub-jak Ci padną tfu tfu to dostaniesz drugie :wink:
jolciajci- pewnie w nocy się nie wyspał i nadrabiał zaległości na trawniku -ja tam mu nic nie zrobiłam ;:112 :wink:
rogalm1 -zdjęcia to moje dzieło, a M za modela robił :wink: ;:113 chociaż o tym nie wiedział ;:112
No to pokażę jeszcze Złotokapa jak zaczyna kwitnąć :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Bozenko!....Oj masz tych drzewek wszelakich nie wiem ktore bardziej mi sie podoba.
Rododendron jutro wystrzeli....piekny kolor,glicynie chcemy sobie juz od dawna sprawic(szukamy miejsca....wlasnie w takim kolorze-jakby blizej nieba :D :D :D

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sama jestem ciekawa, czy się uda, bo jedne rosliny ukorzenia się z pędów zdrewniałych, inne z półzdrewniałych, jedne wiosną, inne latem, a ja ukorzeniam jak leci i o kazdej porze roku. Dlatego czasem się nie udaje...
Szkoda, ze antypka straciła kwiatki, ale najważniejsze, żeby sie przyjęła. Tylko jak w przyszłym roku chcesz mieć kwiaty, to jej nie przycinaj. Ona kwitnie na pędach dwuletnich.
Twoje-moje roslinki tez maja się dobrze i...juz nie wiem co jest co :lol:
Jak sadziłam, to wiedziałam, wybierałam odpowiednie miejsce dla każdej. Ale teraz wszystko mi się pomieszałao! Będę miała same niespodzianki :lol:
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Kolejne piękności :roll: Glicynia tfu tfu tylko pozazdrościć takiego kwitnienia. Moja wredota siedzi czwarty rok i ani myśli o kwiatach... Złotokap - kolejny cud :roll: Bożenko - jak zwykle jest co u Ciebie podziwiać. I jak zwykle wszystko u Ciebie wcześniej niż u nas. :wink: A o żarnowcu można pomarzyć. Co roku wymarza mimo okrywania... W tym roku powiedziałam mu i sobie DOŚĆ - wywaliłam go. Chociaż u Ciebie sobie popatrzę :wink:
P.s. Po cichu powiem ( żeby nie zapeszyć) - roślinki od Ciebie zaakceptowały przeprowadzkę :P
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Po baardzo długiej przerwie wpadłam znowu do Twojego ogrodu, odrobiłam trochę zaległości i zachwyciłam się Twoim złotokapem bo mój trochę chorował i teraz nie chce kwitnąć, oraz leszczynowym gajem, powiedz proszę czy Twoje leszczyny przycinasz, czy to ich naturalna forma :?:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

markusch01-glicynia potrzebuje troszkę miejsca bo to dosyć duża roślina ,no i w miarę zacisznego bo nie znosi silnych wiatrów-w osłoniętych miejscach lepiej kwitnie no i wcześniej :lol:
chatte-ja też tak mam ,że wszystko mi się miesza :? i już nie wiem co od kogo dostałam i jak się nazywa :oops: ,ale antypkę zapamiętałam :wink:
Glicynii przysypałam gałęzie -może się ukorzenią to będzie czym dzielić :lol:
Narine -może Twoja glicynia jest z siewki i dlatego nie kwitnie :roll: bo takie to dopiero po kilkunastu latach zakwitają :?
Cieszę się ,że roślinki się zaaklimatyzowałyu Ciebie :lol: ,te Twoje -moje jeszcze podlewam bo po tej tułaczce to troszkę uciepriały :wink: :lol:
piku-cieszę się ,że wpadłaś z wizytą do mnie :lol:
Żłotokap u mnie też siedział jak zaklęty-kilka lat :? aż ktoś mądry mi doradził ,żeby mu wapna podsypać :shock: no i teraz tak pięknie kwitnie :lol:
Leszczyn nie tniemy -rosną tak jak chcą :lol: tylko ze środka wycięliśmy troszkę gałęzi bo nie można było już przejść między nimi :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dzisiejsze zdjęcia glicynii -szkoda ,że zapachu nie można wysłać za pomocą komputera :roll: :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

CUDO :D Najpiękniejsze pnącze świata, jak dla mnie, muszę być cierpliwa, to może za kilka lat i u nie będzie tak pięknie i upojnie jak u ciebie w tej chwili Bożenko.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Bożenko- glicynia to sadyzm w czystej postaci !!!!!!
Ty, Ty, Ty.....łobuzico Kochana ! :lol: :lol:
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Bożenko wpadłam z rewizytą i zachwyciła mnie Twoja glicynia :D, złotokap też uroczy :D Wiesz jak to jest zawsze najbardziej podoba nam się to czego nie mamy w swoim ogródku. :D

Serdecznie pozdrawiam

Anu-La
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Łooooooo......matko......ale cudoooooo!!!
Ja też taką chcę :cry: :cry: :cry: Powiedz jej, żeby poczekała z kwiatkami do mojego przyjazdu....koniecznie :!:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Cudowna....ech....
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Glicynia cudna :) może niedługo też będę taką miał ??? :P ale zanim zakwitnie to pewnie trochę czasu minie :) już się nie mogę doczekać najlepszego - czyli czasu kiedy będę mógł zacząć obsadzanie działki :D
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”