Róże Maddy77
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Maddy77
u mnie tak się dzieje przy mrówkach  

Mrówki, takie małe to cholerstwo, a potrafi tyle szkód narobić! U mnie wykopały dwa wrzosy i porobiły dziury w nowym trawniku. Róż mi na szczęście jeszcze nie ruszały...

- Agnieszka73
- 100p 
- Od: 8 cze 2012, o 09:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu , śliczności . 
Pozazdrościłam Red Eden , i zakupiłam . Teraz czekam na kwiaty ( mam nadzieje, że jeszcze w tym roku zakwitnie), aby się przekonać, czy to faktycznie ta róża, a kupiłam w markecie budowlano-ogrodniczym , więc ....

Pozazdrościłam Red Eden , i zakupiłam . Teraz czekam na kwiaty ( mam nadzieje, że jeszcze w tym roku zakwitnie), aby się przekonać, czy to faktycznie ta róża, a kupiłam w markecie budowlano-ogrodniczym , więc ....

- Maddy77
- 500p 
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
 serdecznie
 serdecznieNadal nie wiem co dolega mej Pastelce
 Ziemia wokół nie jest luźna, mrówek i przędziorków brak, co jest chyba dobrą wiadomością
 Ziemia wokół nie jest luźna, mrówek i przędziorków brak, co jest chyba dobrą wiadomością  Podlana została obficie przez deszczyk
 Podlana została obficie przez deszczyk  Listki nadal są żółto-zielone
 Listki nadal są żółto-zielone  
 Na zdjęciu poniżej można trochę zobaczyć jak wyglądają jej listki.

Aguś Red Eden jest wart grzechu
 Ja mam w planach zakupić drugą
 Ja mam w planach zakupić drugą  

Mariatheresia ma coraz więcej pączków i może w końcu zdążę się nią nacieszyć

Pięknie kwitnie NN. Kolor na zdjęciu nie do końca oddaje jej piękno, jest taka ostro pomarańczowa.

Na koniec zostawiłam aktualną królową ogrodu, Ledreborg Castle
 Ma pięknie napakowane kwiatki i lekki zapach
 Ma pięknie napakowane kwiatki i lekki zapach  Również planuję dokupić kolejny krzaczek
 Również planuję dokupić kolejny krzaczek  Kolekcja Castle chyba faktycznie wkradła się do mego serducha
 Kolekcja Castle chyba faktycznie wkradła się do mego serducha  

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taki "młody" ogród i tyle róż   Podzwiam, bo sama koło róż chodziłam, ale dopiero w tym roku z nimi zaczęłam
 Podzwiam, bo sama koło róż chodziłam, ale dopiero w tym roku z nimi zaczęłam 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Magda, dobrze bylo by zebys prysnela Pastelle siarczanem magnezu z zelazem. Jest takie cos juz gotowe w plynie - Chloroza Stop, to to sie nazywa. Oprysk robi sie interwencyjnie co 3 dni, po trzech opryskach liscie powinny zaczac zmienic barwe na jednolicie zielona ... jezeli tak nie bedzie, to znaczy ze to cos innego niz Chloroza ale zaszkodzic nie zaszkodzi a wrecz wzmocni rosline.

Madziu, ale dałaś po oczach tym Edenem. Piękny jest.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
 Magda, co z Pastellką, ciekawa jestem czy oprysk jak pisała Jula dał jakiś rezultat.
 Magda, co z Pastellką, ciekawa jestem czy oprysk jak pisała Jula dał jakiś rezultat. Dziękuję za zdjęcia Red Edena. Przeglądam oferty szkółek gdzie ją mogę kupić.

- Maddy77
- 500p 
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie  

Wybaczcie, że ostatnio tak rzadko bywam, ale jakoś ostatnio dni tak szybko uciekają a wieczorem już sił brak.
Róże zaatakował mączniak , oprysk zrobiony i czekam na poprawę. Jestem z tego powodu dziś nieco przybita i jakoś troszkę skrzydełka mi podcięło, bo 3 dni temu jeszcze im nic nie było
, oprysk zrobiony i czekam na poprawę. Jestem z tego powodu dziś nieco przybita i jakoś troszkę skrzydełka mi podcięło, bo 3 dni temu jeszcze im nic nie było  

Aniu dziękuje za tak miłe słowa Dużo jeszcze przede mną pracy, ale najważniejsze że chęci są
 Dużo jeszcze przede mną pracy, ale najważniejsze że chęci są  

Jula dziękuje bardzo za podpowiedź Niestety póki co nie udało mi się zdobyć tego preparatu
 Niestety póki co nie udało mi się zdobyć tego preparatu  Nie wiem co jest z zaopatrzeniem u nas
 Nie wiem co jest z zaopatrzeniem u nas  Jak się chce czegoś profesjonalnego  to zostaje tylko net
 Jak się chce czegoś profesjonalnego  to zostaje tylko net  

Beatko dziękuje za odwiedzinki 

Maju miło mi Cię gościć 

Jestem też załamana Red Edenem, gdyż miał za dużo pąków obok siebie, które nie były w stanie się otworzyć. Dziś jak go dotknęłam to wszystko się sypało Chyba mam dziś czarny czwartek
 Chyba mam dziś czarny czwartek  

Jedyną mą radością jest jeden jedyny pąk na Rooguchi , który też jest porażony jakąś chorobą
, który też jest porażony jakąś chorobą  

Dziś nawet zdjęcia nie chciały wychodzić ładne, ale to pewnie dlatego, że trochę późno robione Preferuje te robione rankiem
 Preferuje te robione rankiem  

Co nieco na pociechę, choć bardzo małą pociechę 

Życzę dobrej nocki

Wybaczcie, że ostatnio tak rzadko bywam, ale jakoś ostatnio dni tak szybko uciekają a wieczorem już sił brak.
Róże zaatakował mączniak
 , oprysk zrobiony i czekam na poprawę. Jestem z tego powodu dziś nieco przybita i jakoś troszkę skrzydełka mi podcięło, bo 3 dni temu jeszcze im nic nie było
 Aniu dziękuje za tak miłe słowa
 Jula dziękuje bardzo za podpowiedź
 Niestety póki co nie udało mi się zdobyć tego preparatu
 Niestety póki co nie udało mi się zdobyć tego preparatu  Nie wiem co jest z zaopatrzeniem u nas
 Nie wiem co jest z zaopatrzeniem u nas  Jak się chce czegoś profesjonalnego  to zostaje tylko net
 Jak się chce czegoś profesjonalnego  to zostaje tylko net  
 Beatko dziękuje za odwiedzinki

Maju miło mi Cię gościć

Jestem też załamana Red Edenem, gdyż miał za dużo pąków obok siebie, które nie były w stanie się otworzyć. Dziś jak go dotknęłam to wszystko się sypało
 Jedyną mą radością jest jeden jedyny pąk na Rooguchi
 Dziś nawet zdjęcia nie chciały wychodzić ładne, ale to pewnie dlatego, że trochę późno robione
 Co nieco na pociechę, choć bardzo małą pociechę

Życzę dobrej nocki

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
 Madzia, oj przykre jest to co piszesz. Czy to nie jest przypadkiem ten sam powód co na Pastellce.
 Madzia, oj przykre jest to co piszesz. Czy to nie jest przypadkiem ten sam powód co na Pastellce.Red Eden się oczyścił z nadmiaru pąków. Właśnie, a Pastellka sobie poradziła już wydobrzała ?
Ja też mam czasami takie suche pąki na różach.
Mariatheresia śliczniutka

Różyczki   Czy Pastellka już wydobrzała?
  Czy Pastellka już wydobrzała?

Czy Pastellka już wydobrzała?
  Czy Pastellka już wydobrzała?- Agnieszka73
- 100p 
- Od: 8 cze 2012, o 09:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Magda - pocieszam Cię  

Ale rozumiem, jak to może załamać, ja z miesiąc temu miałam taki dół, kiedy moje róże dopadł jednocześnie mączniak i przędziorek...
To opadanie pąków u mnie dotknęło Kosmosa...do tej pory nie wiem, dlaczego. Teraz czekam na drugie kwitnienie i zobaczę, jak będzie. Fakt, ze było ich bardzo dużo, dosłownie jeden przy drugim i tak się zastanawiam, czy róża w ten sposób sama nie reguluje ilości kwiatów?

Ale rozumiem, jak to może załamać, ja z miesiąc temu miałam taki dół, kiedy moje róże dopadł jednocześnie mączniak i przędziorek...
To opadanie pąków u mnie dotknęło Kosmosa...do tej pory nie wiem, dlaczego. Teraz czekam na drugie kwitnienie i zobaczę, jak będzie. Fakt, ze było ich bardzo dużo, dosłownie jeden przy drugim i tak się zastanawiam, czy róża w ten sposób sama nie reguluje ilości kwiatów?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki

Moje wątki
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dziewczyny, ja tez się zastanawiam z czego to wynika, ze u jednych róże  chorują - u mnie też - a gdzie indziej jest ok i co więcej, bez oprysków. Do pewnego stopnia to pewnie kwestia przygotowania gleby, stanowiska, sadzonek etc. a moze jest coś jeszcze? To pewnue pytanie retoryczne, ale czy można jakośteraz wzmocnić rośliny, żeby uniknąć/ograniczyć problemów w przyszłości?

Kasiek *
 Kasiek *