Aduś zdjęcia będą jak tylko M dokończy oprawianie okna, robi to sam po pracy, a że wraca późno to troszkę schodzi. Robi co może, żebym mogła cyknąć fotkę
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
- mada83
- 200p

- Od: 3 lut 2012, o 14:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Asiu masz rację z kawką myk i już jestem w ogrodzie, a i śniadanko na tarasie jakoś smaczniejsze i nie trzeba daleko biegać z naczyniami. Ale z tą przewodniczką to przesadziłaś - ja się dopiero sama wszystkiego uczę skacząc po cudownych ogrodach z tego forum.
Aduś zdjęcia będą jak tylko M dokończy oprawianie okna, robi to sam po pracy, a że wraca późno to troszkę schodzi. Robi co może, żebym mogła cyknąć fotkę
, może koło soboty się uda.
Pozdrawiam Magda
-
filan
- 100p

- Od: 16 maja 2012, o 22:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widać, że akumulatorki naładowałaś bo robota pali Ci się w rękach
Wyjście na taras super, ścieżka, rabata oraz zdjęcia również. Coraz piękniej u Ciebie
Pozdrawiam Ania
- mada83
- 200p

Aniu akumulatorki naładowane
. Wyjście na taras jest teraz moim ulubionym fragmentem domu
, ścieżka będzie wyglądać lepiej jak trawka się zregeneruje, a rabatki wyglądają faktycznie coraz lepiej, bo roślinki coraz większe
. A propos rabat moje dzieciaki wymyśliły ostatnio zabawę w ogród i zrobiły takie cosik

Pozdrawiam Magda
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Madziu, ale super!!! Zazdraszczam tarasowych drzwi... u mnie niestety nie ma takiej mozliwosci w ogóle
Przecież mój ogród jest za drogą, do tego mieszkamy na poddaszu, czasem marze, że mam takie długie przejście nad drogą prosto do ogrodu... Ech, nierealne.
A zmiany u ciebie widzę coraz większe. I Dziewczynkom też się to wszystko podoba
A zmiany u ciebie widzę coraz większe. I Dziewczynkom też się to wszystko podoba
- mada83
- 200p

Mariola doskonale cię rozumiem. Jak kupiliśmy nasz dom to najbardziej brakowało mi w nim tarasu i połączenia z ogrodem, M mówił że nic się z tym nie da zrobić. A jednak, moja determinacja sprawiła że dziś mogę się wam pochwalić zakończonymi pracami tarasowymi

Pozdrawiam Magda
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudnie! Też mi się marzy taras, mam na niego miejsce nawet, ale jeszcze parę lat upłynie zanim powstanie
A nawierzchnia częściowo kamienna jest?
- mada83
- 200p

Basia, Aga dziękuję
Pati taras jest wymurowany z bloczków betonowych na wykopanym fundamencie, zasypany ziemią i piachem a na nim ułożone są na środku płytki chodnikowe i wokół nich ułożyłam odpad granitowy. te parę lat minie u Ciebie bardzo szybko - nasz taras powstawał trzy lata - mieszkamy cztery
Pati taras jest wymurowany z bloczków betonowych na wykopanym fundamencie, zasypany ziemią i piachem a na nim ułożone są na środku płytki chodnikowe i wokół nich ułożyłam odpad granitowy. te parę lat minie u Ciebie bardzo szybko - nasz taras powstawał trzy lata - mieszkamy cztery
Pozdrawiam Magda
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale w końcu powstał i jak widzę warto było czekać 
- mada83
- 200p

Dorotko warto, oj warto
(właściwie nie czekać, tylko działać
). Jestem bardzo zadowolona z tego powstałego tarasu.
W poniedziałek mam dość ważny dla mnie egzamin i kilka ciężkich decyzji do podjęcia - poszłam pospacerować po ogrodzie i poplewić chwasty dla odstresowania i wymyśliłam sobie pergolę
. Zrobię ją w przyszłym tygodniu mam nadzieję
. Trzymajcie za mnie kciuki
.
W poniedziałek mam dość ważny dla mnie egzamin i kilka ciężkich decyzji do podjęcia - poszłam pospacerować po ogrodzie i poplewić chwasty dla odstresowania i wymyśliłam sobie pergolę
Pozdrawiam Magda
- dorcia7

Oczywiscie że będziemy kciuki trzymac ,a potem gratulować 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Madziu, czyli sprawdza się powiedzenie dla chcącego nic trudnego
, ja też jak się uprę, to zawsze znajdę rozwiązanie-widocznie Magdy tak mają
Taras cudny, tylko czy na nim przesiadujesz? Ja często mam taki plan i nic z tego nie wychodzi, zawsze ląduję w rabatkach
. Masz cudne mieczyki, stoją elegancko na baczność, moje mają jakieś lumbago i powykręcały się w chińskie ES 
- mada83
- 200p

Dorota mam nadzieje że będzie czego gratulować
.
Magda, dokładnie tak - jak się uprę to zawsze dopnę swego
. Na tarasie czy przesiaduje - tak bym tego nie określiła - ale drzwi są z kuchni więc odkąd są i dopóki trwa urlop to śniadanka, obiadki i podwieczorki serwuję na tarasie - i powiem ci, że wszystko jakoś lepiej smakuje
. Teraz jak dopiję kawkę to zabieram się do nauki - właśnie na tarasie
.
Mieczyki już niestety przekwitły, ale sama się dziwiłam że trzymały się dość prosto
.
Magda, dokładnie tak - jak się uprę to zawsze dopnę swego
Mieczyki już niestety przekwitły, ale sama się dziwiłam że trzymały się dość prosto
Pozdrawiam Magda
- mada83
- 200p

No dobra, przecież nie można uczyć się bez przerwy - postanowiłam w ramach odpoczynku zmajstrować pergolę - prawie skończona
.
Mam do was pytanko jeszcze - czy możliwe jest, żeby stare tuje przyjęły się? To znaczy ja wiem że można przesadzać stare drzewa ale trzeba je odpowiednio przygotować. Ja podjechałam dziś do braciszka na kawkę i okazało się, że od rana działają u niego z kanalizacją i pan koparkowy wyrwał dwie tuje strzyżone powiedzmy w kule. Zabrałam na przyczepkę i wsadziłam u siebie - są duże i ciężkie i niestety nie były przygotowane do przesadzania - raczej do porąbania
. Jak myślicie są jakieś szanse na przeżycie?
Mam do was pytanko jeszcze - czy możliwe jest, żeby stare tuje przyjęły się? To znaczy ja wiem że można przesadzać stare drzewa ale trzeba je odpowiednio przygotować. Ja podjechałam dziś do braciszka na kawkę i okazało się, że od rana działają u niego z kanalizacją i pan koparkowy wyrwał dwie tuje strzyżone powiedzmy w kule. Zabrałam na przyczepkę i wsadziłam u siebie - są duże i ciężkie i niestety nie były przygotowane do przesadzania - raczej do porąbania
Pozdrawiam Magda
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Podlewaj , podlewaj , podlewaj ....
Co Ci szkodzi spróbować . U moich sąsiadów tak się przyjęła 3 metrowa tuja
Co Ci szkodzi spróbować . U moich sąsiadów tak się przyjęła 3 metrowa tuja
- dorcia7

Ja bym spróbowałamada83 pisze:No dobra, przecież nie można uczyć się bez przerwy - postanowiłam w ramach odpoczynku zmajstrować pergolę - prawie skończona.
Mam do was pytanko jeszcze - czy możliwe jest, żeby stare tuje przyjęły się? To znaczy ja wiem że można przesadzać stare drzewa ale trzeba je odpowiednio przygotować. Ja podjechałam dziś do braciszka na kawkę i okazało się, że od rana działają u niego z kanalizacją i pan koparkowy wyrwał dwie tuje strzyżone powiedzmy w kule. Zabrałam na przyczepkę i wsadziłam u siebie - są duże i ciężkie i niestety nie były przygotowane do przesadzania - raczej do porąbania. Jak myślicie są jakieś szanse na przeżycie?