Monika śliczne te fikusiki, też mam wilczomlecza,ale mój ma czerwone kwiatki
Moje okna... - Ziel-ona
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, jak dla mnie to fikusy w ogóle nie są kapryśne, no może tylko ten z biało-zielonymi listkami. Deltolistny po przyniesieniu go ze sklepu do domu i przesadzeniu troszkę kaprysił, ale już mu przeszło
Asparagus lubi sporo wody i częste spryskiwanie, no i przyciasną doniczkę. Podlewam go nawet dwa razy w tygodniu. Nie sprawia problemów, tylko przez okres zimowy miał zastój
Beata703 dzięki za odwiedziny
Ja też mam wilczomlecza z czerwonymi kwiatkami, ale nie kwitnie ostatnio
Staruszek z niego i po przeprowadzce przestał kwitnąć. Krzyczę na niego, ale nie robi to na nim wrażenia 
Beata703 dzięki za odwiedziny
-
bona

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,jak juz pisałam naprawdę nie ma pośpiechu...
ten fikus deltalistny super jest ,pierwszy raz taki widzę...
z fikusów to mam niedawno ukorzeniony barok i figus ali,więc jak podrosną to mogę Ci szczepki podesłać,a innych( oprócz sukulentów-)nie szukasz?
ten fikus deltalistny super jest ,pierwszy raz taki widzę...
z fikusów to mam niedawno ukorzeniony barok i figus ali,więc jak podrosną to mogę Ci szczepki podesłać,a innych( oprócz sukulentów-)nie szukasz?
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Moniczko mój m.j est pełen uznania dla Twojej kolekcji jego ulubionych roślin-fikusów. Deltka szczególnie mu się podoba.Mi zaimponował aspargus, nie wiem czy pytałam już - on jest z nasionek?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Ziel-ona

Bożenko dziękuję Ci za wyrozumiałość
W sumie też tego deltolistego spotkałam w sklepie tylko raz i na całe szczęście skusiłam się
Bardzo chętnie zapisałabym się na szczepki od Twoich fikusów, bo w sumie w sklepach zazwyczaj można spotkać tylko benki. Barok wiem jak wygląda, ale ten drugi?? Masz gdzie zdjęcie u siebie w wątku?
Ilonko podziękuj M., za uznanie
Przekaż, że jak będę cięła deltolistnego to będzie drugi w kolejce. Asparagus jest z nasionek, sama go wyhodowałam
A chciałabyś nasionka? Jak spotkam to mogę kupić. Kiedyś chyba pytałam czy ktoś nie chce, ale nikt się nie zgłosił.
milka0105 dziękuje za odwiedziny
Mój wilczomlecz jest jeszcze mały, ale jak podrośnie to będziesz pierwsza w kolejce 
Ilonko podziękuj M., za uznanie
milka0105 dziękuje za odwiedziny
- Ziel-ona

One wszystkie kwitną, ale zauważyłam, że przestają jak im coś nie pasuje. Mój kwitł zawsze, ale jak zmieniłam miejsce zamieszkanie przestał. I to już trwa prawie rok! Pamiętam, że czytałam u którejś z dziewczyn w wątku, że jej wilczomlecz też tak zareagował na przeprowadzkę. Nie przeprowadzałaś się ostatnio milko?