Popatrzyłam na buteleczki......... i mam ochotę na coś zimnego
Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.
Popatrzyłam na buteleczki......... i mam ochotę na coś zimnego
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Asiu
Śliczny ogród,zachwyciły mnie twoje rabatki obłożone kamieniami

Śliczny ogród,zachwyciły mnie twoje rabatki obłożone kamieniami
Dziewczyny, buteleczki wyglądają może fajnie, ale to co w buteleczkach.... Hmmm... Pod warunkiem oczywiście, że się lubi piwko
Shirall, Robaczku, Delospermo, Maddy to dla tych widoczków przyjeżdżam tu od wielu lat. Ładuję bateryjki na cały rok i możecie mi wierzyć lub nie - wolę to od egzotycznych wojaży. Tu naprawdę odpoczywam... Chociaż sam tzw. "ośrodek" pamięta czasy wczesnego Gierka, to okolica i towarzystwo rekompensują niewygody.
Delospermo, dziękuję w imieniu mamy.
Majuś, psina rządzi
. Chce poleżeć na leżaczku, trzeba jej zrobić miejsce...
Witaj Wiolamanko! Dziękuję za komplement
. Miło gościć Cię u siebie
!
Dziś wreszcie zaopatrzyli sklep firmowy Królika
, tym samym sezon jesiennych zakupów uważam za otwarty 

Shirall, Robaczku, Delospermo, Maddy to dla tych widoczków przyjeżdżam tu od wielu lat. Ładuję bateryjki na cały rok i możecie mi wierzyć lub nie - wolę to od egzotycznych wojaży. Tu naprawdę odpoczywam... Chociaż sam tzw. "ośrodek" pamięta czasy wczesnego Gierka, to okolica i towarzystwo rekompensują niewygody.
Delospermo, dziękuję w imieniu mamy.
Majuś, psina rządzi
Witaj Wiolamanko! Dziękuję za komplement
Dziś wreszcie zaopatrzyli sklep firmowy Królika

- Maddy77
- 500p

- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Asiu a cóż tam się kryje
? I może jakieś namiary na ten sklepik jeśli wart grzechu 
Maddy, w woreczkach kryją się cebulki tulipanków, krokusików, czosneczków itp...
Hurtownia Ogrodnicza Bogdan Królik - wystawiają się na A. oferując wszelakiego autoramentu cebule, a siedzibę mają w Chrzypsku Wielkim, czyli w wiosce opodal której aktualnie przebywam (między Sierakowem, a Pniewami). Zaopatruję się u nich co roku i jestem bardzo zadowolona. Słyszałam jednak, że czasami zamówienia internetowe nie do końca się zgadzają. Ja nigdy nie miałam tego problemu.
Hurtownia Ogrodnicza Bogdan Królik - wystawiają się na A. oferując wszelakiego autoramentu cebule, a siedzibę mają w Chrzypsku Wielkim, czyli w wiosce opodal której aktualnie przebywam (między Sierakowem, a Pniewami). Zaopatruję się u nich co roku i jestem bardzo zadowolona. Słyszałam jednak, że czasami zamówienia internetowe nie do końca się zgadzają. Ja nigdy nie miałam tego problemu.
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wreszcie nadrabiam zaległości. Jestem urzeczona Twoją ścieżką i całym otoczeniem. Przecudowny mglisty klimat tajemniczego ogrodu. I co z tego, że na fotkach uzyskany przy pomocy Picasy! W rzeczywistości pewnie i tak wszystko wygląda ładniej niż na fotach. Czasem się sama na siebie złoszczę za antytalent w robieniu zdjęć, coś co mi się podoba w realu na fotkach wychodzi jakieś takie nijakie. Podziwiam u Ciebie! Pięknie 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asiu, fajnie że masz sklep Królika w pobliżu, ja też pewnie nie wytrzymała i ruszyła po cebulki
Zawsze zamawiam u niego przez neta we wrześniu, więc jeszcze poczekam, bo potem ciężko mi przechowywać cebulki. W ubiegłym roku kupiłam za wcześnie i potem ratowałam się przed pleśnią! koniecznie wrzuć swoje w trociny, żeby nie złapały wilgoci.
Fajnie, że się zobaczymy u Oluni, trzeba dogadać plany na kolejny wypad
Fajnie, że się zobaczymy u Oluni, trzeba dogadać plany na kolejny wypad
hehe już cebulki? i tylko tyle?
no szalejesz, szalejesz
ja się nie mogę doczekać też cebulkowatych no i róż......tych z korzeniami i w woreczkach, bo muszę jakaś dokupić, no pnącą na pergolkę
a jeszcze i krzewów - marzy mi się jaśminowiec i forsycja
już się doczekać nie mogę spotkania u Oluni
ja się nie mogę doczekać też cebulkowatych no i róż......tych z korzeniami i w woreczkach, bo muszę jakaś dokupić, no pnącą na pergolkę
a jeszcze i krzewów - marzy mi się jaśminowiec i forsycja
już się doczekać nie mogę spotkania u Oluni
Definitywnie koniec wakacji...
ale nie urlopu
... !!! To dopiero półmetek. Następne dwa tygodnie zamierzam ciężko pracować... w ogrodzie. Więc to sama przyjemność. Już dziś zaczęłam rewolucję, nawet nie miałam czasu fotek strzelić. Przez wyjazd przegapiłam kwitnienie Cinderelli, drugie kwitnienie Blue for You i Capistrano, ale za to lilie dają czadu, ponownie zakwitły Nostalgie, a Nahema wypuściła dwumetrowy pęd (na razie nie tnę bo rozgałęziony na końcu i chyba będzie kwitł
). Generalnie ogród zarósł - ilość chwastów mnie przerasta !!!!!!!!!!!!!!!! Ale nic to, trzeba zakasać rękawy i do roboty...
Lukrecjo miło, że znowu jesteś z nami!
Uwierz mi, mój ogród ładniej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości
. Staram się tak go przedstawiać, jak chciałabym, żeby wyglądał...
Robaczku męczyłam panią w sklepie, to specjalnie dla mnie sezon cebulowy wcześniej rozpoczęli
(niestety nie mieli jeszcze wszystkich przeze mnie upatrzonych ). Cebule trzymam w suchym, przewiewnym miejscu i w zeszłym roku nic im się nie stało (kupowałam w tym samym czasie). Mam nadzieję, że tym razem też obejdzie się bez przykrych niespodzianek.
Shirall , mnie się tyle rzeczy marzy z różami na czele... dziś wystawiłam z zakamarków ogrodu wszystkie nieposadzone jeszcze roślinki i się załamałam
. Ja nie mam na nie miejsca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jeszcze skusiłam się dziś na kolejne floksy...
Intensywnie główkuję gdzie mi się zmieści jeszcze jedna rabata....
Dziewczyny już nie mogę doczekać się sobotniego spotkania!
Lukrecjo miło, że znowu jesteś z nami!
Robaczku męczyłam panią w sklepie, to specjalnie dla mnie sezon cebulowy wcześniej rozpoczęli
Shirall , mnie się tyle rzeczy marzy z różami na czele... dziś wystawiłam z zakamarków ogrodu wszystkie nieposadzone jeszcze roślinki i się załamałam
Dziewczyny już nie mogę doczekać się sobotniego spotkania!
- OLUNIA
- 500p

- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Asiu mam nadzieję ,że nie o spotkanie u mnie chodzi ,bo u mnie w niedzielę 
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
Moja Droga Olu! Szczęśliwi czasu nie liczą
. Na urlopie tracę rachubę. Niedziela jest równie dobrym dniem. W takim razie - nie mogę się doczekać spotkania u Ciebie w niedzielę!
ojej........no to zawsze można trawnik lekko uszczuplić
jeszcze troszkę i zobaczymy się u Oli
.....no a potem ......no u mnie, jak będziecie chciały 
jeszcze troszkę i zobaczymy się u Oli
- robaczek_Poznan

hihihi, ale fajnie, że jesteś
Na pewno wymyślisz gdzie ta nowa rabata..może przy ścieżce..?
Albo Twój Matkens - pogromca drzew owocowych - wykosi kolejne i zrobi się miejsce
Do zobaczenia 
Na pewno wymyślisz gdzie ta nowa rabata..może przy ścieżce..?
Martuś, ja już nie mam wolnego kawałka trawnika. A tego nowo posianego M mi ruszyć nie pozwoli. To jego oczko w głowie!
Następne spotkanie? Miodzio
!
Robaczku, głowa mnie rozbolała od myślenia... Chyba pójdę w Twoje ślady i zacznę poszerzać już istniejące rabaty...
Na pewno będę miała trochę miejsca na kwasolubne (myślę o azaliach japońskich)... Dziś zrobiłam miejsce na tulipany... ale róże? Kiepska sprawa
. A jest tyle pięknych królewien, o których marzę...
Następne spotkanie? Miodzio
Robaczku, głowa mnie rozbolała od myślenia... Chyba pójdę w Twoje ślady i zacznę poszerzać już istniejące rabaty...
Na pewno będę miała trochę miejsca na kwasolubne (myślę o azaliach japońskich)... Dziś zrobiłam miejsce na tulipany... ale róże? Kiepska sprawa
- robaczek_Poznan

Róże zawsze możesz sadzić u mnie kochana
Wytargam dodatkowy kawałek trawy, ogrodzę i otabliczkuję "Asia2"
Będziesz mnie częściej odwiedzać