Obejrzałam cały twój watek sliczne roslinki zadbane kaktusiki sie nie nudza w swoim towarzystwie tyle ich masz Kokoryczka cudna nie widziałam jeszcze takiego kwiatka
Niunia1981 jak miło, że mnie pamiętasz i odwiedziłaś mój wątek Gloksynie kupiłam,tzn. bulwy i troszkę o nich zapomniałam ale dzięki FO sobie o nich przypomniałam i wsadziłam te suchary w ziemie i urosły jedynie kolor Tigriny się nie zgadza miał być Blue a jest Red ale i tak mi się podoba Dorotak Witam Cie bardzo serdecznie i dziękuje za pochwały Kokoryczką podzieliła się ze mną sąsiadka, jest świetna tesia39 też się cieszę i dziękuje
Pięknie tu u Ciebie, aż nie wiem, co najpierw chwalić Kaktusowy parapet jest na pewno świetny Super kwitły tulipany, kolorami można się zauroczyć.
Ekstra bukszpan i ładnie kamyczkami obłożony. To jedna sadzonka, czy kilka razem? Świetnie się prezentuje.
Zaradna z Ciebie kobietka, każde kwiatowe marzenie potrafisz spełnić
Dobrze że niemiłe rzeczy już za Wami, oby już nie pokazywały sie na horyzoncie. Gloksynie cudowne, szczególnie ta w kropki do tego eszenantus bardzo ładny
jola1313 Dziękuje Twoje jeszcze w liściach ale za to później będą cieszyć oko kiedy innym już przekwitną Karolina__ Cytuje :"Piękne gloksynie, ja nie mam ani jednej." Sądząc po Twoim wpisie u Ciebie w wątku to to już nieaktualne jeszcze tylko zdjęcia brak __asiulka__ Oj tyle pochwał naraz Jeśli chodzi o bukszpan, to nie wiem Tato sadził, a czy kupił taka sadzonkę z kilkoma "patykami" czy kilka i posadził razem to było to w czasach kiedy mało mnie to interesowało (żeby nie napisać, że wcale) trzynastka Witam Cię serdecznie. Niemiłe rzeczy, nie do końca tak za nami ale teraz jest dobrze i z tego się cieszymy bo mogło być tragicznie. Gloksynie tak mi się spodobały, że chyba dokupię sobie jeszcze jakieś bulwki jak zobaczę gdzieś w sklepie Eszenantus chyba mnie polubił i coraz to nowe listki pokazuje, a tymi kwiatkami to mnie rozczulił, bo jak go kupiłam to był trochę zmarnowany i myślałam, że długo mi przyjdzie na nie czekać
A teraz trochę tego co na ogrodzie
Nooo, wczoraj idąc na pociąg zalazłam do jednej kwiaciarni, pytam po ile gloksynia... a kobieta na to że 20zł... Myślę sobie.. Piękna... Ale za drogo. Idę dalej a tu dziwnym trafem, spod nóg wyrasta kolejna kwiaciarnia. Pytam: "po ile ...". 15zł... Myślę sobie super, tylko że wszystkie kwiatki są rozkwitnięte, długo się nią nie nacieszę. Idę dalej a tu niespodzianka W trzeciej kwiaciarni roślinki po 10zł. Mówię sobie: "biorę i uciekam, bo zaraz się rozmyślę"
Anemony mi się spodobały najbardziej inne również oczy cieszą bo po to przecież rosną co do eszenantusa tygrysiego to jedyna roślina z która dogadałam się lepiej niż z innymi jego rodakami ;)
jola1313 Dziękuje. Tak właśnie myślałam że to ten słonecznik ale nie byłam pewna Niunia1981 ani słowa o liście zakupów nasiennych staram się o niej zapomnieć bo na wiosnę zbankrutuje tesia39 Dziękuje Nolinka Witam serdecznie u mnie i dziękuje Jeszcze jest wersja niebieska takiej gloksynii i taka właśnie chciałam ale do domu trafiła czerwona no i też mi się spodobała Karolina__ nieźle się ubawiłam czytając Twoja historyjkę pewnie dlatego że sama miałam podobnie i nie jedna na FO też trzynastka oj cieszą, cieszą mój eszenantus z przeceny i pewnie dlatego tak ładnie rośnie