Lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Justynko pochwal się co tak twistujesz?
a ja pokaże co słychać po deszczu Obrazek Obrazek z dedykacją dla Irminki r. błyskotliwa i drobna Obrazek Obrazek nie wiem jaki to liliowiec najpierw myślałam, że to smolinos, ale nie on jest pełny i jakby późno bo dopiero niedawno zaczął kwitnienie. Obrazek Jurku chciałam pokazać że mnie też mięta od Ciebie zakwitnie ale wydało się , że do mięty jest wspólnik już go nie ma Obrazek Irminko ta r. drobna potrafi tak wyrastać jak jej warunki przypasują, Chciałam dodać dalię ale Fotosik odmówił współpracy ;:223

-- 7 sie 2012, o 18:26 --

Obrazek żeby niektórzy nie myśleli, że ja nie mam dalii; jednak udało się.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A co Maryś przeskrobałaś,że odmówiono Ci współpracy :;230 za to wszystkie żółte piękne i jak to jest że u mnie nie ma r.drobnej,jakoś źle się sprawuję,a to cwana bestia wstawila dalię ;:202
Maryś śliczny kolorek cukierkowy ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu zrobiłam pesto, ale takie uproszczone - czosnek, oliwa i bazylia tylko. Zamroziłam w małych porcyjkach i dopiero przed podaniem będę dodawać ser i orzechy i co mi tam jeszcze wpadnie do łba (jak obrobię zdjęcia, to pokaże na moim wątku samochwalskim). Korzystałam z angielskojęzycznej strony - oni tam dodają jakiś ser Romano, co to niby jest bardziej aromatyczny od Parmezanu; u nas go chyba nie ma, nie widziałam.

Chodzi mi teraz po głowie, żeby tak samo przygotować oregano - wydaje się to dużo lepszym pomysłem, niż suszenie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O matko zapomniałam o pini. O ja głupia jak mogłam ! Ja od pini zaczynam jak mi się uda kupić to dokupuję resztę i robię pesto. Przepraszam ;:223
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Ja tam flaki gotuję :;230 A właściwie siedzę i rozmawiam z Wami a flaki się same gotują :?
Marysiu a to jest miodunka pstra czy plamiasta? Czy to to samo? chciałaś pytań to masz :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu coś musiałam przeskrobać. Możesz mieć !
Edytko zawsze o niej mówiłam pstra i chyba taka jest. Plamista też jest. Na flaki mnie nie namówisz ;:185
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Śliczna ta rudbekia :)
Na razie mam nasionka rudbekii i wysieję w przyszłym roku.

Zaprawione słoiki to na razie cukinia i ogórki w zalewie curry, jedne "zwykłe ogórki" - bo zostało tylko tyle, reszta w sałatce z papryką i cebulą w zalewie octowej, popełniłam na próbę cukinię z pomidorami i papryką, czyli leczo?
Koniec tygodnia zapowiada się ogórkowo i paprykowo, może nawet czosnek zamarynuję, bo ja jestem "czosnkożerna" :;230 :;230 :;230
W późniejszym terminie w planach sałatka z zielonych pomidorów i grzybki :) :)
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Flaczków nie lubisz??? O nie. ;:174 Mój M też nie lubił ale polubił i to on o nie walczy teraz a mnie się chce gotować jak krowie orać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko czyli raczej na ostro. Ja też jestem czosnkożerna ale marynowanego nie koniecznie. Coś nie ciągnie mnie do octowych i moich w domu też, a ogórki tylko kiszę. Resztę mrożę - to gospocha z Ciebie dobra!
Edyś mnie flakami możesz wygnać. Jako młoda dziewczyna byłam na dużej imprezie. Było to tak dawno, że na ogół pojawiała się jedna gorąca potrawa i co podali flaki. Zjadłam tylko suchy chleb !
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p

Post »

W zalewie curry to dla Męża, ja zjem, ale szału nie ma.
Gospodyni no nie wiem, niektórzy twierdzą, że beznadziejna. To pierwszy sezon, gdy "twistuję" na dużą skalę, wcześniej robiłam ale mało.
Teraz będę robić kiszone, bo u mnie ogórkowa rulezz :D :D :D
Może ktoś dysponuje sprawdzonym pomysłem na pomidory - przecier - czy coś podobnego, bo Mąż znowu bardziej pomidorowy, pędzę jednak szukać odpowiedniego wątku, bo zaśmiecam troszkę chyba :wink: . Proszę łypać przychylnym oczkiem na mój maluteńki off topic.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Edytko, mnie na flaki namówisz z łatwością :)
Maryś, nic nie szkodzi, że zapomniałaś o orzeszkach - wielkiego nieszczęścia, jak widzisz, nie ma :) A z tym octem mam zupełnie to samo - zawsze mówię, że ocet to ja miałam w domu, jak czyściłam kafle po remoncie.

Zapraszam na pesto
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Mario nadrabiam zaległości... u mnie wczoraj solidnie popadało i grad też ale obyło sie bez strat ;:3 Pięknie i kwitnąco :tan ;:180

Pozdrawiam ciepło
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Ja nie mam dalii i bardzo żałuję, ale w przyszłym sezonie kupię.
Pięknie jest u Ciebie, ja kocham nawet polne kwiatki.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko pisz - przetwory to też ogród. Na wątku Małgosi : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p3214136 dodałam przepis pomidorowy może Ci się spodoba. Polecam wątek!
Jak się rozochocisz w przetworach to będziesz ich robić coraz więcej. Z tego widzę to dopiero w ogóle zaczynasz
U mnie w rodzinie też są amatorzy tych bardzo ostrych ogórków.
Małgosiu ja ocet od odkamieniania czajnika i ekspresu a teraz jeszcze do przykładania po ugryzieniach różnych gadów - likwiduje swędzenie! Przepraszam Justynko, ale pisałam j.w.
Witaj Wiewióreczko to dobrze, że nie było strat. Tak się bałam tego gradu, że wyskoczyłam w nocy na ganek żeby sprawdzić co tak bębni, a to były takie mocne krople deszczu. Gradobicie było za miedzą , bo do Kluczy mam rzut beretem.
Halinko znam prawdziwych koneserów i kolekcjonerów polnych kwiatów na tym Forum. Ja też przenoszę do ogrodu i fotografuję,bo to piękno w najprostszej odsłonie!
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p

Post »

Ja octu kupuję sporo :D :D :D , bo używam do mycia łazienki, blatów w kuchni, super od kamienia wc, myję okna wodą z płynem do naczyń i octem super odtłuszcza i tak samo podłogi, a do czajnika używam kwasku cytrynowego, do octu nie mogłam się przekonać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”