Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże Maddy77

Post »

:wit
Olu kostka jest pozostałością po poprzednich właścicielach. Jak dla mnie jest jej za dużo ;:224 To tylko plany, a czas pokaże czas realizacji ;:224

Justynko tyle tej kostki z wygody. Mieli dzieci, psy i nie zależało im na zieleni. Ogródek służył jedynie jako wybieg dla psiaków i nic w nim nie robili ;:223 Niestety nie mam zdjęcia przed i będę tego żałować do końca życia ;:188 Plany różane pewnie z czasem mogą ulec jeszcze małej korekcie :;230

Grażynko różyczki są codziennie podlewane i jakoś upały im nie straszne :wink: Zrobiłam oprysk na choroby grzybowe, bo znalazłam kilka brzydkich listków.
Największym zaskoczeniem jest dla mnie Schackenborg Castle/Coral Palace ;:215 Kwitnie bardzo obficie i ma zdrowe listki :tan
Tak aktualnie wygląda
Obrazek

Red Eden również pięknie kwitnie, choć nie lubi deszczu ;:224 Zapowiada jeszcze kilka pięknych kwiatków, już się nie mogę doczekać ;:224
Obrazek

Słoneczna pogoda służy Queen of Sweden
Obrazek Obrazek

Swój jedyny kwiatek pokazuje Maritim ;:224 Jest cudna ;:215 Szkoda tylko, że nie pachnie ;:174
Obrazek Obrazek

Kwitnienie powtarza Astrid Grafin, jej zapach powala ;:180 Rośnie na słonecznym stanowisku i nie ma poparzeń słonecznych.
Obrazek

Pnąca Tiffany Climbing
Obrazek

A na koniec nieznajoma NN. Jeśli ktoś rozpozna ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niesamowite - u mnie Astrid w słońcu ma niestety poparzone płatki. Ciekawa ta Maritim ;:224
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Madziu, przepiękne masz te róże. Miłego dnia. :D
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magda,ja zauważyłam,że przy drugim kwitnieniu Coral Palace nie ma już plamistości
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maritim moze nie pachnie ale ma bardzo dobra "przypadlosc" jak na taka ciemniejsza intensywna roze, kolor ma bardzo stabilny nawet na bardzo slonecznym stanowisku.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Zrywanie kostki przez Ciebie naprawdę mnie frapuje :D to daje całkiem niezłe efekty ;:108

Plany bardzo mi się podobają, też lubię czerwone róże...i niestety potwierdzam to, co pisała Majka o Isabel Renaissance... Natomiast bardzo polecam Lavaglut - kwitnie bez przerwy, ma piękny kolor kwiatów - taki ciemnoczerwony aksamit, bez problemu wytrzymuje słońce.
Co do dodatków - posadziłam w tym roku na jednej rabacie razem z różami rozwary i ...róże zupełnie je zagłuszyły, chyba będę gdzieś je przesadzać. Natomiast bardzo sprawdziły mi się z różami cynie, takie może nietypowe zestawienie, ale kwitną długo i to wtedy, kiedy róże powtarzające mają przerwę...tylko trochę trudno zgadnąć, jaki trafi się kolor (stąd na różowo-czerwonej rabacie znalazła mi się jedna żółta cynia...). Myślę też na przyszły rok o gipsówce.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Śliczna ta ostatnia pomarańczowa.
Ciekawe czy to miniaturka czy wyrośnie na rabatówkę.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witajcie Moi Mili :wit
Właśnie postraszyło deszczem, spadło raptem kilka kropli i przeszło bokiem :evil: Mogło trochę popadać to by wieczorkiem nie trzeba było podlewać ;:224

Moniko też jestem w szoku, bo mnie uprzedzali, a ja i tak po swojemu zrobiłam :;230
Obrazek

Beatko dziękuje bardzo za odwiedzinki ;:196 Specjalnie dla Ciebie
Obrazek

Olu mój póki co zdrowy jest cały czas, Kocham tą różę ;:131

Julciu witam w moich skromnych progach ;:168 Maritim wpadła mi od razu w oko i szkoda tylko, że ma jedną różyczkę ;:131
Obrazek

Ewciu oj chyba ta kostka wszystkim daje się we znaki, ale skoro jest potencjał trzeba go wykorzystać ;:224
Plany i marzenia są po to by je realizować, a ja małymi kroczkami właśnie to czynię ;:224 Efekt pewnie i tak zaskoczy :;230 Delikatnie do zmian przygotowuję M, co by potem wiedział, że trafił pod właściwy adres :;230 Póki co podobają mu się pomysły i chętnie pomaga jak tylko ma czas :tan
Dziękuje bardzo za informację o Isabel Renaissance. Skoro druga osoba mnie uprzedza, to będzie trzeba dokonać zmiany ;:223
Twój Lavaglut jest śliczny, muszę mu się bliżej przyjrzeć ;:224
Co do dodatków to kupiłam nasionka: gipsówki białej, ostróżek i orlików, tylko że kolorki pomieszane i nie wiadomo co gdzie wyjdzie ;:223
Kompozycja z cynii godna rozważenia ;:224
Obrazek

Grażynko sama jestem ciekawa co z niej wyrośnie ;:224 Póki co tak się prezentuje
Obrazek Obrazek

Już niedługo swoje wdzięki po raz pierwszy zaprezentuje
Obrazek

Eden Rose puszcza piękne odrosty :shock: Liczę po cichu, że zakwitnie raz jeszcze ;:224
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Magda, Maritim u mnie kwitla tez jednym kwiatem, do tego w czasie kiedy wyjechalam :twisted: ale moja siedziala w donicy od zeszlego roku, bo jeszcze nie mialam koncepcji gdzie ja posadzic :wink: Wkoncu dostala swoje miejsce ale jak sadzilam, to dosc mocno ja przycielam i w tym roku kwitnac juz nie bedzie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Madziu pytałaś u mnie o liliowce.
Kupuję u naszego Emila - em, Ismeny, Śnieżki i w Czechach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Magda, różyczki w ładne piegi, ale zdrowe :D
Lavaglut jest śliczna, tylko chorowita :( będzie łysa na dole ;:108
Trzymam kciuki za Edenkę i jej drugie kwitnienie ;:168
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Grażynko dziękuje za informacje ;:196 A czy istnieje szansa, że będziesz miała jakieś nasionka liliowców ;:224?

Maju ;:196

Kwitnąco
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Reine des Violettes powtarza kwitnienie, a cały krzaczek jest naprawdę imponujących rozmiarów :tan Obok nieznajoma NN, taka jakaś pomarańczowa.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A o co chodzi z tą Isabel Reinassance,bo nie mogę znależć ;:101 a Lederborg chodzi za mna
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ha, ha, ha. Nie na darmo pierwsze kostki nazywały się Poz-bruk...
Masz ambitne plany, życzę powodzenia w ich realizacji!
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Olu mam w planach kupić Isabel Reinassance, ale dziewczyny mi odradzały, gdyż słabo rośnie ;:174 i teraz nie wiem co robić ;:223 Pozostać przy swoich planach i samemu się przekonać jak będzie rosnąć czy w jej miejsce poszukać innej ;:224
Ledreborg dopiero zaczyna kwitnąć, więc mało mogę o niej powiedzieć ;:224

Asiu dziękuję za odwiedzinki ;:196 Plany ambitne, a pomysły z każdym dniem ewoluują :;230 Aż sama boję się przyszłej wiosny ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”