Kwiatuszki Filigranowej cz.III
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.III
Ty to masz rękę do kwiatów
, no i nowy nabytek śliczny 
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Tilandsia pięknie się prezentuje na tym pniu a nowy nabytej jaki ładny i gęsty 
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zroślicha pięknie się wybarwia
. Widać, że słońce bardzo jej odpowiada
.
Różnica między pictusami jest kolosalna
. Wiedziałam, że różnią się ilością bieli na liściach, ale żeby aż takie różnice w wielkości liści
Super
.
Różnica między pictusami jest kolosalna
izabela skula To coś robisz nie tak, bo to bardzo proste kwiaty w hodowli.
Dagna,tesia39,IkaD Dziękuję
Wiktoria_W Postaram się później wkleić zdjęcie tej zroślichy różowej z zimy to zobaczycie jaka blada była:). Dokładnie jeden pictus ma drobniutkie listeczki, a drugi ma liściory niektóre większe od moich dłoni;)
Byłam wczoraj odwiedzić babcię i zerknąć na moje zielone. U niej wszytsko szaleje i pięknie się rozrasta.
Skrzydłokwiat gigant wypuścił w krótkim czasie 4 nowe listkipo kwitnieniu

Dagna,tesia39,IkaD Dziękuję
Wiktoria_W Postaram się później wkleić zdjęcie tej zroślichy różowej z zimy to zobaczycie jaka blada była:). Dokładnie jeden pictus ma drobniutkie listeczki, a drugi ma liściory niektóre większe od moich dłoni;)
Byłam wczoraj odwiedzić babcię i zerknąć na moje zielone. U niej wszytsko szaleje i pięknie się rozrasta.
Skrzydłokwiat gigant wypuścił w krótkim czasie 4 nowe listkipo kwitnieniu

- tesia39

Tego skrzydłokwiata to masz super 
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Zroślicha jak marzenie
chyba zachoruję na nie ..oby nie ... a epipremnum obydwa bardzo ciekawe 
Trzynastka jak coś to mam oba epi w nadmiarze
nika28 i chyab za niedługo kolekcja marant mi się powiekszy i calathei:)
Robiłam dzisiaj totalne porządki w doniczkach, jakby ktoś chciał wkłady do doniczek wielkości po storczykach i o rozmiar większe to chętnie prześlę za zwrot kosztów przesyłki , parę większych i mniejszych też się znajdzie, jak coś to piszcie średnicę i sprawdzę czy mam;)
Mam również te zawieszki do doniczek wiszących takie plastikowe co sie zaczepia o doniczkę też oddam;)
Niedawno oncidium fioletowe przekwitło i już nowy pędzik wypuszcza, za rok zakwitnie:)

Jeden z moich ukochanych dziurawców, znaczy się filodendron dziurawy;)

nika28 i chyab za niedługo kolekcja marant mi się powiekszy i calathei:)
Robiłam dzisiaj totalne porządki w doniczkach, jakby ktoś chciał wkłady do doniczek wielkości po storczykach i o rozmiar większe to chętnie prześlę za zwrot kosztów przesyłki , parę większych i mniejszych też się znajdzie, jak coś to piszcie średnicę i sprawdzę czy mam;)
Mam również te zawieszki do doniczek wiszących takie plastikowe co sie zaczepia o doniczkę też oddam;)
Niedawno oncidium fioletowe przekwitło i już nowy pędzik wypuszcza, za rok zakwitnie:)

Jeden z moich ukochanych dziurawców, znaczy się filodendron dziurawy;)

- tesia39

Też bardzo lubię tego dziurawca, co prawda mój nie jest taki okazały, ale się stara 
Daj mu trochę czasu to się pięknie rozrośnie 
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
Patrycja to nie tak, ja już rozgryzłam w czym problem - latem będą mi pięknie rosły a zimą padną - storczyki niestety lubią ciepło, a zimą u mnie nie ma stałej temperaury, są wahania i to nawet do 10 stopni w ciągu dnia, po prostu nie ma nam kto w piecu palic, żeby nie wygasało, jak pójdziemy do pracy a mała do opiekunki to w domu nie ma żywej duszy, potem koło 17tej rozpala się w piecu i prawie do rana jest cieplutko - storczyki tego niestety nie tolerują
Masz bardzo ciekawe rośliny
Multiflora super, słonik z ceropegą woodie pięknie się prezentuje

Multiflora super, słonik z ceropegą woodie pięknie się prezentuje
- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Przyłącze się do zachwyconych tillandsii, napisałaś że to zdjęcia z archiwum, masz może jakieś aktualne?
Pan słoń bardzo reprezentacyjny, wita przechodniów w okienku. Z corpegią mu do twarzy.
Pan słoń bardzo reprezentacyjny, wita przechodniów w okienku. Z corpegią mu do twarzy.
Iza no faktycznie nie ciekawie masz z tym ogrzewankiem przy kwiatuszkach.
eva-dzękuję
AnnaAgnieszka zdjęcie tillandsi jest z lipca:) teraz jest cała zielona, jak będę u babci to pstryknę jej zdjęcie
A słonik faktycznie przyciągfa uwagę spacerowiczów, poniewaz ja na parterze mieszkam;)
eva-dzękuję
AnnaAgnieszka zdjęcie tillandsi jest z lipca:) teraz jest cała zielona, jak będę u babci to pstryknę jej zdjęcie
A słonik faktycznie przyciągfa uwagę spacerowiczów, poniewaz ja na parterze mieszkam;)
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
tzn większości moich roślin to nie przeszkadza, bo zimno nie jest, ale temperatura ma dośc duże wahania - za duże jak dla storczyków, na szczęście jest jeszcze dużo pięknych kwiatów, które mnie lubią