Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

ojej Aguś ;:196 ;:168
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Martuś, dzięki ;:196
Kleo, witam Cię serdecznie w moich progach... masz rację, że w upał ciężko pracować w ogrodzie... dobrze, że ja lubię tropiki, więc jakoś sobie radzę, ale prysznic niezbędny kilka razy dziennie - człowiek cały mokry chodzi non stop... dzisiaj zdążyłam skosić w tym ukropie, a teraz spodziewamy się burzy... wieje okropnie i grzmi w oddali...
Dzięki za słowa uznania pod adresem hortensji - chyba moje uczucie do nich jest odwzajemnione :) Zapraszam częściej!
Małgosiu, pracujemy intensywnie przeze mnie, bo wciąż mam nowe pomysły i jakiś niedosyt, który każe wciąż myśleć nad kolejnymi rozwiązaniami. Dzięki za dobre słowo... ;:196
Ewa, Jola - ;:168

Poniżej kilka ujęć dwóch nowych rabat...
Dużą już znacie... do rosnącego już towarzystwa dołączą plamy wrzosów, a w trójkącie choina-brzoza-świerk pojawią się we wrześniu trzy azalie japońskie, posadzone w grupie, by tworzyły masę kwiecia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mała rabata na froncie zyskała całkiem okazały bukszpan, rozmiarem idealnie pasujący do tych rosnących po przeciwnej stronie wejścia do ogrodu... dodam, że kupiony po okazyjnej cenie :) obok niego dosadziłam turzycę Ice Dance, która ma stworzyć niskie, ale okazałe kępy... Za Inversą pojawiły się trzy kępy miskanta cukrowego... Może spodziewaliście się masy kwiecia, ale jak wiecie, ja jestem raczej oszczędna w nasadzeniach i wolę mniej roślin, ale i oddech otaczającej przestrzeni ;-) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aguniu baaardzo ładnie :) :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie i elegancko. Rabata na froncie wygląda jakby zawsze taka była, dopasowałaś świetnie wielkości.
A rabata z rh to strzał w 10. Zdecydowanie lepsze wrażenie robią duże rośliny w mniejszej ilości niż wiele małych. Dobrze to wiem a sama ten błąd ciągle popełniam. To dlatego że na początku tworzenia ogrodu jestem kolekcjonerem, może z czasem się to zmieni ;:223
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ślicznie, oj jak ja bym wszystko dała żeby mieć taki piękny ogród ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak dla mnie...BOMBASTYCZNIE. Elegancko i ze smakiem. Nic dodać, nic ująć, tak ma być!!!

Współczuję smutnej uroczystości, 16lipca byłam na takiej, to była mama moich przyjaciół.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga ;:4 ;:196
Ten rok wyjątkowo obfituje w smutne uroczystości :cry:

Pięknie ;:180 to wymyśliłaś i realizacja ;:215
Zestaw modrzew & floksy zgapię, pozwolisz :)
x-ag-a
---

Post »

Justyno, cieszę się, że Ci się podoba... Zgapiaj, oczywiście :) Muszę popatrzeć, gdzie rośnie Twój modrzew, bo nie pamiętam takiego widoczku :)
Tak, masz rację - w tym roku smutnych uroczystości wyjątkowo dużo... bardzo to smutne, gdy ktoś odchodzi... nam pozostaje tylko zatrzymać się w zadumie...
Marzko, wiem, że Ci się ten kącik z ławeczką podoba... myślę, że nowa rabata nieco go uatrakcyjniła. Dzięki za dobre słowo!
Justynko, Ty już przecież masz piękny ogród :) chociaż rozumiem Cię, bo sama odwiedzając forumowe ogrody, ciągle zmieniam własny ;)
Jolu, powiem Ci szczerze, że mając tyle przestrzeni i drzew co u Ciebie oraz tak trudny teren do okiełznania, byłabym chyba bliższa pozostawieniu terenu w stanie dziewiczym - nie potrafiłabym się tym zająć tak dobrze jak Ty. Powolutku, do przodu i Twój ogród pięknieje w oczach... Miło mi, że mój także Ci się podoba!
Kasiu, dziękuję!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nowe rabaty cudne :lol: i wyglądają tam jakby były w ogrodzie od dawna (ale wy działacie w tempie błyskawic). Cudnie twój ogród to wzór do naśladowania ;:180
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

U mnie modrzew w przedogródku. Możesz go nie pamiętać, bo chyba rzadko pokazuję ;:131
Wysadziła spod niego rozchodniki, bo miały za dużo cienia, myślę, że floksy sobie w tym miejscu poradzą ;:218

Może takie zdarzenia są potrzebne, byśmy się na chwilę zatrzymali...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Justynko masz rację....aby się na chwilę zatrzymać i zadumać potrzeba jest tragedia...przykre ale prawdziwe
x-ag-a
---

Post »

Aga, Justyna - takie życie...
Justynko, floksy wolą słoneczne stanowiska, także jeśli to miejsce jest ocienione, to wybrałabym inną roślinę dla towarzystwa modrzewiowi...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, rabatki wyszły rewelacyjnie ;:138 Zarówno tak przy wejściu, jak i leśna :tan Pięknie dobrałaś roślinki, no i takie duże są, super ;:215 Jakbym ja chciała móc tak bez problemu zdzierać sobie darń i tworzyć rabatki...ehhh... ;:224 Tymczasem muszę pamiętać o tym, że teren będzie podnoszony i sadzić każdy krzaczek wyżej, żeby potem go nie przysypać, albo nie musieć podnosić. :roll:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, będziesz podnosić cały teren? ;:oj Mówisz poważnie? Dziewczyno, dobrze Majutek mówiła, że roboty w ogrodzie masz na najbliższe 30 lat :lol:

Kilka fotek po deszczu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Cześć, Aguniu, już wróciłam, dziś dochodzę trochę do siebie po 32 godzinach w podróży (na dwie raty) i obijam się po kątach... przed chwilką poobijałam się też trochę po Twoim ogrodzie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”