Moje uzależnienie, nie tylko różane

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje uzależnienie, nie tylko różane

Post »

Witaj Beatko, nie mogę się pozbierać po urlopie, nadrabiam mozolnie zaległości.
U Ciebie widzę roślinki nie urlopują, kwitną na całego. Różanka fantastyczna i szykuje się nowa :uszy
Fajne to zdjęcie z tarasu, niemal jak obraz namalowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilse Krohn Superior, jest jednak zjawiskowa ;:167 Zdjecia widoku z tarasu, normalnie jak urlopowe... teraz jest chyba najbujniejszy okres rozwojowy naszej zieleniny. Wszedzie gaszcz widac i wszystko zarasta na potege.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dobry wieczór. :D
Miałam mieć wolne, byczyć się i lenić, a ledwie mam czas tu zajrzeć. Ja się tak nie bawię, to nie jest sprawiedliwe i to w dodatku, jak jest taka ładna pogoda.

Jula, fakt Ilse jest super, a moja jeszcze młodziutka, więc dopiero pokaże co potrafi
Jola, po urlopie to człowiek jeszcze myślami, gdzie indziej :D Powoli niestety wrócisz do rzeczywistości.
Oliwko, wydaje mi się, że Whiter to wielokwiatowa, ale głowy sobie nie dam uciąć, natomiast jak na razie ma same zalety, zdrowa jak rydz i piękne kwiaty. ;:108
Ewagajowa, dziękuję, masz rację, uwielbiam przebywać na działce, nawet, jak jest dużo do zrobienia, to i tak wypoczywam psychicznie.
Majeczko, napisz mi co Ty robisz, że Twoje róże są, jak pod linijkę? Choć dobieram pod względem rozmiarów,to mam góry doliny. :;230
Ewobina12 cieszę się, że Ci się podoba. :D
Madziu, z koleżanką będę pamiętała o Twojej propozycji. 8-) Z nową rabatką coś będę musiała wymyślić, czekam na przypływ weny.
Mariolko, zaglądałam do Ciebie, tylko nic nie pisałam, masz ogórki, pomidory. Wiesz, że mnie korci, w następnym roku coś posadzę, udzielisz wskazówek?
Kasiu, no nie będę miała wyjścia, trzeba będzie poszerzyć, zastanawiam się tylko gdzie? Kup sobie Herkulesa, naprawdę w tamtym roku zastanawiałam się, gdzie się nim tak zachwyciłam, że kupiłam, zwyczajnie mi się nie podobał. Kwiatki marne, koloru ściery, a w tym chodzę chucham i dmucham. :D
Nelu, witaj i dziękuję, fajnie, że podoba Ci się mój kawałek szczęścia. :D

Parę aktualnie kwitnących:

to różyczka,która dopiero teraz zakwitła, jest cudna. Oczywiście tradycyjnie nie do końca pamiętam, co w tym miejscu wsadziłam. :oops: Stawiam na Poker

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

NN

Obrazek

Crocus Rose

Obrazek

Occhi di Fata

Obrazek

Let's Celebrate

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Przepiękny festiwal róż :wink:
Czy Susanna Tamaro w realu jest tak samo piękna jak na zdjęciu? Wracałam do niej kilka razy, cudo ;:173
Beatko, czy wszystko musi być pod linijkę? Moim zdaniem róże są tak piękne, że każda obroni się sama, bez względu na to, czy wzrostem przystaje do sąsiadek. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Beatko, lubię oglądać piękne róże ;:180
Zgadzam się z Helenką, róża jest tak piękna, że chyba my nie powinnyśmy im przeszkadzać w
wykazywaniu tego piękna. Jak szusuje do góry, to niech to robi, co najwyżej przygiąć jej trochę
badylek, nich wypuszcza kwiaty na całej swojej długości. Lubię jak pnące róże przeginają się same,
wtedy one praktycznie dorównują do wysokości pozostałych. U mnie tak rośnie właśnie Laguna.
Na przewieszonym pędzie ma wypuszczonych kilka gałązek..... czekam teraz na kwiatki na tych gałązkach.
:D
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek
Let's Celebrate

Zdziwiłam się widokiem tej róży. Na zdjęciach u sprzedawcy wygląda zupełnie inaczej, ma kolor raczej fioletowy niż różowy i jest bardziej paskowana. Ale ta też jest piękna. ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Upalne dzień dobry :wit
Beatko, róże piękne, zwłaszcza ta pierwsza nn... ale ja mam pytanie o Twoje plany na jesień/wiosnę... są na liście kolejne damy?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry kochani :wit
Helenko, Susanna Tamaro jest rzeczywiście piękna, choć to zupełnie inna róża,niż ta którą zamierzałam kupić. Ma do tego ładny zapach. :D Pod linijkę nigdy mi nie wyjdzie, za bardzo zwariowana jestem. :roll:
Majeczko, jesteś zadowolona z Laguny?Ja muszę się przyznać, że bardzo. Od czerwca kwitnie, jak na razie bez najmniejszej przerwy.
Kleo,ona rzeczywiście wygląda trochę inaczej niż u sprzedawcy, paskowana jest, ale nie tak intensywnie, jak to było pokazane. Kwitnie jednak nieprzerwanie.
Aguś, na jesień zamówiłam 9 u Petrovica i na tym na razie koniec. O czymś więcej pomyślę na wiosnę. :D Zamówiłam hortensje, no nie mogłam się powstrzymać,jak się u Ciebie naoglądałam. Przypomnisz mi nazwę tej co kupiłaś w ty roku? Tak bardzo mi się podoba. :D

Miłego dnia,wczoraj napodlewałam się, jak głupia,a później popadało. No rzesz. :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tym podlewaniem to podobnie jak u mnie ;:223 Jak M się bierze żeby wspomóc nawodnienie to ja pędzę zbierać pranie z suszarki :;230
Właśnie pojawił się u mnie nowy objaw chorobowy. Patrzę na te róże i patrzę i postanowiłam na wiosnę posadzić ze dwie donice z białymi na tarasie ;:172
No najwyraźniej się nie da tylko patrzeć
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sie tez napodlewalam wczoraj a w nocy burza sobie przyszla i leje do tej pory :twisted:
Beti co to za rozyca z tymi rozowawymi brzegami?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p

Post »

Jolu i to jest dobry pomysł. Już widzę, jak będzie pięknie. A jaką odmianę wybrałaś?
Jula, wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, że to jest Jubilee du Prince de Monaco.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze nie wybrałam, do wiosny trochę czasu i już zapowiedziałam Jule że będzie MUSIAŁA pomóc :;230 Jestem otwarta na propozycje bo zupełnie się na nich nie znam. Jak masz jakiś pomysł to śmiało, będę robić notatki ;:180
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, wlasnie tak myslalam. Tez ja mam ale moja ma bardzo wasko te brzegi wybarwione i zastanawiam sie, czy to dlatego ze to dopiero pierwsze kwiaty czy czasem nie inna roza.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

A teraz moje ochy i achy ;:oj do Twojej Occhi di Fata , cudne sa te puste róże ;:224
Beti moja let's Celebrate w pąkach ,jeden kwiat sie rozwinął, duzo ładniejszy niż pierwsze kwiaty ,które takie jakies nijakie były ....może one potrzebuja czasu na takie wybarwienie w paseczki....poczekam , bardzo zdrowa rózyczka u mnie ;:333
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Tylko 9 róż przy 160... czyli jak ja zamawiam póki co 1-ą, to proporcje są zachowane ;-))
Beata, piszesz że Whiter Shade of Pale zdrowa... u mnie łapie plamistość niestety.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”