Ogródek to moje drugie życie
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie
Piękne zdjęcia.Napisz mi co to za roślinki na pierwszym i trzecim zdjęciu po lewej stronie na dolnych zdjęciach?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Na szczęście burza była nie taka groźna i skończyło się tylko na potężnej ulewieLineta pisze:Nie, no, na taki ogród napuścić trąbę powietrzną albo grad?! Ktoś tam na górze musiałby na chwilę stracić zdrowy rozsądek.

- dorcia7
Jeśli chodzi Ci o 2 część zdjęć to podaję nazwy 6 pierwszych zdjęć od lewej do prawej-paramisemper pisze:Piękne zdjęcia.Napisz mi co to za roślinki na pierwszym i trzecim zdjęciu po lewej stronie na dolnych zdjęciach?
armeria Ballerina Purple Red( zawciąg szerokolistny) obok posłonek Amabile Plenum
rozchodnik Mediovariegatum obok goryczka
bodziszek Samobor obok floks
chyba o rośliny z tych zdjęć chodziło

- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No i całe szczęście
U mnie także burze potężne dziś przeszły.
Twój ogród prześliczny

Twój ogród prześliczny

Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
U nas też burze głównie kończą się tylko ulewami ostatnio, więc bez strat, największy plus to konkretne podlanie działki po upalnych dnia:) no i oczywiście mniej pracy przez to. Bo i po takim upalnym dniu to siły szybciej wychodzą a tak miła niespodzianka na koniec dnia - parę razy w tygodniu:) ale to oczywiście jeżeli kończy się tylko deszczem.
A u Ciebie też wszystko widzę ładnie sobie kwitnie i rośni i oby tak dalej:)
A u Ciebie też wszystko widzę ładnie sobie kwitnie i rośni i oby tak dalej:)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana
Zaglądam, zaglądam
i pędzę dalej dokładnie oglądać ten wątek bo jest na co popatrzeć
Ogród jest piękny

Ogród jest piękny

Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Dorotko piękny masz ogród dużo kamieni, u mnie jak na lekarstwo, bardzo drogie.
Nawet oczka nie obłożyłam kamieniami, może w przyszłości zamienię kostkę na kamienie.
Nawet oczka nie obłożyłam kamieniami, może w przyszłości zamienię kostkę na kamienie.
- dorcia7
Dziękuję , moim marzeniem jest wyłozenie ścieżek kamieniami,ale to musiałabym zbierać z 10 latEwa05 pisze:Dorotko piękny masz ogród dużo kamieni, u mnie jak na lekarstwo, bardzo drogie.

Kamienie do ogrodu
wdzięczny temat.
Scenka sytuacyjna:
Pan Mąż: kupiłaś to i to ....
Ja: tak w torebce, weź sam bo trzymam Córę,
Pan Mąż: - słychać w oddali śmiech, po chwili przychodzi z moją torebką - to ja się wcale nie dziwię, że narzekasz że masz ciężką torebkę, kamienie w niej nosisz
Ja: nie noszę, nie noszę, tylko dzisiaj okazyjnie, bo leżały sobie na drodze, a takie ładne

Scenka sytuacyjna:
Pan Mąż: - słychać w oddali śmiech, po chwili przychodzi z moją torebką - to ja się wcale nie dziwię, że narzekasz że masz ciężką torebkę, kamienie w niej nosisz

Ja: nie noszę, nie noszę, tylko dzisiaj okazyjnie, bo leżały sobie na drodze, a takie ładne

Pozdrawiam Justyna
- dorcia7
Dobre!! do mnie by pasowałotynia83 pisze:Kamienie do ogroduwdzięczny temat.
Scenka sytuacyjna:
Pan Mąż: - słychać w oddali śmiech, po chwili przychodzi z moją torebką - to ja się wcale nie dziwię, że narzekasz że masz ciężką torebkę, kamienie w niej nosisz![]()
![]()
![]()
Ja: nie noszę, nie noszę, tylko dzisiaj okazyjnie, bo leżały sobie na drodze, a takie ładne![]()
![]()
Jest czym w razie czego przywalić ewentualnemu napastnikowi. 

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- asiulka-a55
- 50p
- Od: 29 maja 2011, o 14:05
Dorotko pięknie u Ciebie jest , szkoda tylko że cały rok nie możemy się cieszyć ogrodem , ale z drugiej strony wydaje się mi że , znudziło by się nam to po jakimś czasie a tak czekamy na wiosne , a co do kamieni mam to samo tylko ja wrzucam na półki do stawku wszędzie gdzie mogę to podprowadzam kamyki a to panom którzy podsypke u mnie robili pod koste , nieraz przy wykopkach znajde kamyka i buch go do wody a największą paranoją jest to że teraz za kamienie zapłcić trzeba , pamietam jak dzieckiem byłam ludzie kleli na kamienie bo tyle ich było i wrzucali we wszystkie możliwe wykopy w które beton szedł, ja ostatnio zapłciłam 60 zł za parę kamyków więszych rozmiarów , także teraz na szkołę niema czym rzucić bo nawet zwyły kamień swoją wartość ma 

- lukas_ana
- 100p
- Od: 14 cze 2012, o 10:25
heh, to ja tak miałem jak szukałem cegieł na swoją działkę. I cały bagażnik woziłem bo i tu coś sie znajdzie i tam. Kamienie na skalniak to też w sumie zbieranina i wrzucanie do bagażnika:) - a to to jeszcze trwa:)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=57083" onclick="window.open(this.href);return false; - nasz mały ROD - zapraszamy na spacer:)
Lukas & Ana
Lukas & Ana
- dorcia7
Ja tak sobie myślę że to już kamienna mania,jak gdzies znajdę ładny kamień który mogę sobie przywłaszczyć to cieszę sie porównywalnie jak zdobędę nową roślinkę , ale ...każdy ma jakiegoś bzika , juz nie mogę doczekać się popołudnia i relaksu na działeczce