Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- asiulka-a55
- 50p
- Od: 29 maja 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Jak zwykle masa kwiatów , moc kolorów ,super , a ta hortensja boska, u mnie hortensje w tym roku coś leniwe , ale zobaczymy co z nich będzie 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Gosia przepiekne masz te hortensje
PRZE_CUD_NE
to sa niesamowite rosliny i takie beda sliczne az do wiosny 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Justynko,po bukietówki najlepiej do Szmita,ja mam wszystkie od niego i jestem zadowolona.Kyusyu kupiłam na agrze i jest najmniejsza ze wszystkich.

Uploaded with ImageShack.us
Marzenko,zacznij od jednej i jestem pewna,że na niej nie poprzestaniesz tak jak ja,a jak zobaczysz czałe pole u Bożenki Babopielki to wyjedziesz z nową choroba.

Misiu,dziękuję i uważaj na siebie jak bedziesz latała.

Reniu,byłam,widziałam, i na jednym poprzestanę,przynajmniej na razie.

Ewa,dziękuję.

Asiu,uwielbiam duzo kwitnących,wtedy ogród zyje,przynajmniej ja tak uważam.Zieleń dla mnie jest za monotonna,więc trzeba ja czymś złamać.

Dorotko,mam naddzieję powiększyć swoja kolekcję hortensji jeszcze o 2 sztuki,na tym bedzie koniec w tym roku.

Marzenko,zacznij od jednej i jestem pewna,że na niej nie poprzestaniesz tak jak ja,a jak zobaczysz czałe pole u Bożenki Babopielki to wyjedziesz z nową choroba.

Misiu,dziękuję i uważaj na siebie jak bedziesz latała.

Reniu,byłam,widziałam, i na jednym poprzestanę,przynajmniej na razie.

Ewa,dziękuję.

Asiu,uwielbiam duzo kwitnących,wtedy ogród zyje,przynajmniej ja tak uważam.Zieleń dla mnie jest za monotonna,więc trzeba ja czymś złamać.

Dorotko,mam naddzieję powiększyć swoja kolekcję hortensji jeszcze o 2 sztuki,na tym bedzie koniec w tym roku.

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosieńko...kolorowo , bajkowo , aż miło patrzeć na Twój raj , jaki stworzyłaś w tak krótkim czasie
.
pytałaś mnie co zrobić z siewkami ketmii syryjskiej na okres zimy . Ja zasadziła bym do doniczek , niech nabiorą ' ciała ' , a jak podrosną , to do gruntu . Moje rosną w duzych donicach , ale ja mam pełne dwie odmiany ; Sanchanyo i Leopoldii , moscheutos i Red Heart . Miałam trzy fioletowe metrowe sadzonki , o kwiatach pustych i zmarzły mi podczas zimy .

pytałaś mnie co zrobić z siewkami ketmii syryjskiej na okres zimy . Ja zasadziła bym do doniczek , niech nabiorą ' ciała ' , a jak podrosną , to do gruntu . Moje rosną w duzych donicach , ale ja mam pełne dwie odmiany ; Sanchanyo i Leopoldii , moscheutos i Red Heart . Miałam trzy fioletowe metrowe sadzonki , o kwiatach pustych i zmarzły mi podczas zimy .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960

-- 1 sie 2012, o 22:22 --
Jagódko,dostałam 6 siewek, połowę zostawię w ziemi i zrobie kopczyk,a połowę jesienia może przesadzę do doniczki i wsatwię z fuksjami do garażu i pewnie bedę musiała co jakiś czqas podlewać?
- malgocha1960

Pięknie, kolorowo u Ciebie Małgosi, jednym słowem jak w bajce.
Pozdrawiam Krystyna
Cześć Gosiu
Ja też jestem zadowolona z hortensji, które kupiłyśmy u Szmita... te piękne krzewy bardzo mi odpowiadają i mogłabym mieć ich dużo więcej... problem w tym, że na razie nie widzę dodatkowego miejsca, a taki szpaler bukietówek marzy mi się
Twoje są dorodne i pięknie kwitną, jak i cały ogród...

Ja też jestem zadowolona z hortensji, które kupiłyśmy u Szmita... te piękne krzewy bardzo mi odpowiadają i mogłabym mieć ich dużo więcej... problem w tym, że na razie nie widzę dodatkowego miejsca, a taki szpaler bukietówek marzy mi się

Twoje są dorodne i pięknie kwitną, jak i cały ogród...
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosia no i co z tym kretem? atakuje Ci ogródek?
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Gosiu jak zwykle same piękności pokazujesz ale ja bięgne z pytaniem co to za hortensja na drugim zdjęciu ( w tle grill i pan z brzuszkiem) i to coś co kwitnie na żółto na ostatnim zdjęciu z tego samego postu?
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Małgosiu po przerwie przyszłam się przywitać , pięknie kolorowo u Ciebie , ja mam hortensje jedną ogrodową i szczęśliwa jestem że ją mam , kwitnie co roku , ale nigdy jej nie obcinam , sterczą suche patyki do połowy czerwca i straszą , za to teraz jest pięknie obsypana ogromnymi kwiatami.
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ach jeszcze piekniej u Ciebie ,masz tych róznych kwiatkow chyba wszystkie kwiaty sie od Ciebie przyjely Dzięki
koleusy rosna wstawie je jutro u siebie zeby pokazac a jak bylam w szpitalu to urwalam jeszcze inne koleusy ale zobaczymy zcy sie [przyjma
koleusy rosna wstawie je jutro u siebie zeby pokazac a jak bylam w szpitalu to urwalam jeszcze inne koleusy ale zobaczymy zcy sie [przyjma
- malgocha1960
Krysiu,dziękuję,żeby jeszcze zycie było jak w bajce to byłaby pełnia szczęścia.

Aguś,też uwielbiam bukietówki i podobają mi się tak jak u Szmita w połączeniu z innymi roslinami.Wtedy widać każdej oddzielnie piękno i nie zlewają się w jeden krajobraz.

Marzenko,kupiłam takie zachwalene saszeti i tam,gdzie są powtykane jest spokój,ale przeniósł sie w inne miejsce.W jednym końcu walczę z nim,wtykam saszetki,karbid,leje w tunele wodę,a w drugiej części wychodzi w kombinezonie płetwonurka i masce i woła do mnie heloł

Iwonko,na pierwszym planie jest limelight,a w tle wybarwiona na różowo wanille fraise.To żółte to chyba chodzi ci o nawłoć,muszę wiosną wyjechac poza ogrodzenie z nią,bo za mocno zachaszczy mi rabatę.

Tereniu,tez ogrodowych nie obcinam prędko,czekam do czerwca,ale jak przemarzną pąki kwiatowe z ubiegłego roku to nic nie zrobi się niestety.

Marzenko,nie wiedziałam,że jest aż tyle odmian koleusów,są piękne wszystkie.Dostałam kawałek od Bożenki, poczta od Linetki,mam nadzieję,że też się przyjmą.Nie mogę nigdzie upolować różnych w kolorach czerwonych,bordowych,a kradzione akurat te nie przyjeły się.

Aguś,też uwielbiam bukietówki i podobają mi się tak jak u Szmita w połączeniu z innymi roslinami.Wtedy widać każdej oddzielnie piękno i nie zlewają się w jeden krajobraz.

Marzenko,kupiłam takie zachwalene saszeti i tam,gdzie są powtykane jest spokój,ale przeniósł sie w inne miejsce.W jednym końcu walczę z nim,wtykam saszetki,karbid,leje w tunele wodę,a w drugiej części wychodzi w kombinezonie płetwonurka i masce i woła do mnie heloł

Iwonko,na pierwszym planie jest limelight,a w tle wybarwiona na różowo wanille fraise.To żółte to chyba chodzi ci o nawłoć,muszę wiosną wyjechac poza ogrodzenie z nią,bo za mocno zachaszczy mi rabatę.

Tereniu,tez ogrodowych nie obcinam prędko,czekam do czerwca,ale jak przemarzną pąki kwiatowe z ubiegłego roku to nic nie zrobi się niestety.

Marzenko,nie wiedziałam,że jest aż tyle odmian koleusów,są piękne wszystkie.Dostałam kawałek od Bożenki, poczta od Linetki,mam nadzieję,że też się przyjmą.Nie mogę nigdzie upolować różnych w kolorach czerwonych,bordowych,a kradzione akurat te nie przyjeły się.

- malgocha1960