A gdzie foty Anabellek? Z moich w tym roku nich nie bedzie
ogród Agaty (sure) - cz.4
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.4
Czekoladka slodka ale domagam sie usilnie Szaraka i stawiam veto, podejrzewajac Cie o jednostronniczosc
bo jak mi sliwke mszyce zaatakowaly, to tak je spadz zalala, ze mi padly i musialam je wszystkie sciac przy ziemi. Cos tam wybija ale ten rok mam z glowy.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko,Sure pisze:...A wiecie, że moje Anabelki trzymają się całkiem prosto? W tym roku niczym ich nie podpieram!
...........................
pierwszy pomponik!!![]()
A jaka to róża ?
Czy to Popmponelka R.
Jak wyglądają pozostałe z zamówionych ?
U mnie najsłabiej prezentuje się Elsmhorn. Z pozostałych jestem zadowolona, a najbardziej pokochałam Charlesa Austina.
Za piękne kwiaty i zapach. Doczytałam też , że jest odpowiednią różą na strefę już 5b.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja domagam się zdjęć obydwu kociaków. Są słodkie.
Skąpisz.
A może nie nawałnica, tylko coś sobie legowisko urządziło w tej trawie?
Skąpisz.
A może nie nawałnica, tylko coś sobie legowisko urządziło w tej trawie?
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jule, Małgoś, postaram się zrobić jakieś sensowne zdjęcia Szarakowi i Czekoladce, najchętniej,gdy zmieni się pogoda. Na razie można je oglądać podczas snu głównie... choć kiedy przyszła paczka z wrzosami, trochę się ożywiły!

...i dziab!
widać - kto pierwszy, tego pudełko

a dla zainteresowanych pierwotną zawartością przesyłki - wrzosy zamawiałam u Majewskich

...i dziab!
widać - kto pierwszy, tego pudełko

a dla zainteresowanych pierwotną zawartością przesyłki - wrzosy zamawiałam u Majewskich
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure

Krysiu, wyglądają całkiem nieźle. Ta Pomponelka wypuszcza coraz więcej pomponików, niedługo postaram się ją pokazać. Nawet Ballerina jakieś pączki zawiązuje, jest szansa, ze zakwitnie (a chciałam ja wyrzucać w lipcu), obie Królowe, ta z R. i marketowa Q. of England sporo podrosły, choć chyba nie zakwitną. W sumie nie jest źle!Ignis05 pisze:A jaka to róża ?
Czy to Popmponelka R.
Jak wyglądają pozostałe z zamówionych ?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Agata - Ty się nie czepiaj płota! Ja tam najbardziej lubię takie drewniane i jak trafię szóstkę w totolotka to w pierwszej kolejności wywalę moją ohydną siatkę i wstawię sobie piękne sztachety
Mam takiego dzwonka jak Twój octopus. Już nie kwitnie, ale był cudny.
Czekoladka z pazurkami - taka słodka że mam ochotę ją schrupać
Moja Mary Rose wypuszcza trzeci zestaw pączków ( na razie co prawda sztuk jeden, ale dobre i to
) więc i U Ciebe też są szanse na kolejne kwitnienie.
Mam takiego dzwonka jak Twój octopus. Już nie kwitnie, ale był cudny.
Czekoladka z pazurkami - taka słodka że mam ochotę ją schrupać
Moja Mary Rose wypuszcza trzeci zestaw pączków ( na razie co prawda sztuk jeden, ale dobre i to
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwielbiam Szaraka
Az mordka mi sie cieszy jak go ogladam - teraz zdalam sobie sprawe, ze juz troche lat nam w naszej netowej znajomosci towarzyszy 
- Sure

Maryś, jak ja trafię szóstkę w totka, to też w pierwszej kolejności wymienię płot. A potem chyba dach... i tak po kolei!
Mój dzwonek tez już nie kwitnie, ale fajny był... ciekawe, czy się łatwo rozsiewa?
Jule, szarak ma 3 lata, w lipcu skończył. No to rzeczywiście już trochę...
(i ja też go uwielbiam)
a to moja Pomponelka, nie do uwierzenia, że takie z nią były problemy!

Mój dzwonek tez już nie kwitnie, ale fajny był... ciekawe, czy się łatwo rozsiewa?
Jule, szarak ma 3 lata, w lipcu skończył. No to rzeczywiście już trochę...
(i ja też go uwielbiam)
a to moja Pomponelka, nie do uwierzenia, że takie z nią były problemy!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Agatko! Trawy się podniosły? Ależ te kociaki słodkie...
Pisałaś o przesyłce od Majewskich - czy jesteś zadowolona ? Jak duże są wrzosy ? Może zamówiłaś też jakieś rh ? Muszę wejść na ich stronę i przejrzeć ofertę.
Napisz coś o swoich doświadczeniach z brukentalią. Planuję kupić, ale nigdzie nie mogę dostać.
Czy strzyżesz ją?
Pisałaś o przesyłce od Majewskich - czy jesteś zadowolona ? Jak duże są wrzosy ? Może zamówiłaś też jakieś rh ? Muszę wejść na ich stronę i przejrzeć ofertę.
Napisz coś o swoich doświadczeniach z brukentalią. Planuję kupić, ale nigdzie nie mogę dostać.
Czy strzyżesz ją?
- Sure

Izo, trawy podnoszą się i kładą na przemian, bo ostatnio często przechodzą burze...
A z przesyłki od Majewskich jestem raczej zadowolona, wrzosy w cenie 3.50, doniczka 9 cm. Czyli jakieś super duże nie są, ale zdrowe i rosną w normalnym podłożu. Są lepsze niż te od Wolskiego, które chyba były wyjmowane z tych zbiorczych doniczek, bo miały wąski system korzeniowy, wyglądało to jak filc jakiś... i były po 5!
Zamawiałam też dwie białe azalie - Schneeperle i Eisprinzessin, jestem ciekawa, jak u mnie się sprawdzą. Sadzonki niestety miały odłamane pojedyncze gałązki, poprosiłam, żeby następnym razem lepiej je zabezpieczyli...

Mogę jutro zrobić lepsze zdjęcie, jeśli chcesz?
A z przesyłki od Majewskich jestem raczej zadowolona, wrzosy w cenie 3.50, doniczka 9 cm. Czyli jakieś super duże nie są, ale zdrowe i rosną w normalnym podłożu. Są lepsze niż te od Wolskiego, które chyba były wyjmowane z tych zbiorczych doniczek, bo miały wąski system korzeniowy, wyglądało to jak filc jakiś... i były po 5!
Zamawiałam też dwie białe azalie - Schneeperle i Eisprinzessin, jestem ciekawa, jak u mnie się sprawdzą. Sadzonki niestety miały odłamane pojedyncze gałązki, poprosiłam, żeby następnym razem lepiej je zabezpieczyli...

Mogę jutro zrobić lepsze zdjęcie, jeśli chcesz?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Su, zastanawiałam się nad zamówieniem od Majewskiego, ale u siebie mam ich wrzosy po 4zł... jeśli kupię 30szt, co planuję, dostanę rabat... chyba nie ma sensu bawić się w tej sytuacji w przesyłki?
Piękny Szarak i Czekoladka
Mój Greebo wyzdrowiał i chociaż jeszcze przez tydzień muszę podawać mu lek, to po złym stanie zdrowia śladu nie ma... ogromnie się z tego powodu cieszę 
Piękny Szarak i Czekoladka
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Agato moja mistrzyni w internetowych zakupach
a jak tam zakup naszej wymarzonej Geishy? sprawdzałaś tą szkółkę w Mierzeszynie[czy jakoś tak]?
- Sure

Aga, w takim razie wcale nie opłaca Ci się zamawiać, szczególnie że na miejscu możesz obejrzeć i wybrać, co się podoba, zdjęcia to jednak nie to samo.Ja nie mam w pobliżu dobrego miejsca z wrzosami, szczególnie jeśli szukam konkretnej odmiany.
Cieszę się, że kotkowi się poprawiło, zawsze żal zwierzaka, jak choruje...
moje (odpukać) na razie cieszą się dobrym zdrowiem. A ja poproszę o nowe fotki Twoich niebieskich piękności, można?
Iza, Geishę - krzaczek jest bardzo trudno spotkać. W okolicy i sklepach w necie tylko formy szczepione, Mierzeszyn będzie miał też takie i to dopiero jesienią. Jedyne krzaczaste znalazłam w ofercie Krzywaczki, jeśli będą, jesienią możemy poprosić Pawła, żeby nam kupił, jeśli nic wcześniej się nie trafi...
Cieszę się, że kotkowi się poprawiło, zawsze żal zwierzaka, jak choruje...
moje (odpukać) na razie cieszą się dobrym zdrowiem. A ja poproszę o nowe fotki Twoich niebieskich piękności, można?
Iza, Geishę - krzaczek jest bardzo trudno spotkać. W okolicy i sklepach w necie tylko formy szczepione, Mierzeszyn będzie miał też takie i to dopiero jesienią. Jedyne krzaczaste znalazłam w ofercie Krzywaczki, jeśli będą, jesienią możemy poprosić Pawła, żeby nam kupił, jeśli nic wcześniej się nie trafi...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Jasne, zrobię im zdjęcia przy okazji
Greebowi odrasta futerko na nóżkach (próby zakładania wenflonu), więc do fotek się już nadaje ;-))
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pięknie kwitnie Pomponelka. Widać, że zdrowa.
Czyli możesz więcej różyczek kupować. Dobrze im u Ciebie
Kociaki urocze.
A swoją drogą co te pudełka mają w sobie, że one tak je lubią?
Czyli możesz więcej różyczek kupować. Dobrze im u Ciebie
Kociaki urocze.
A swoją drogą co te pudełka mają w sobie, że one tak je lubią?