Phalaenopsis henrykus cz.2
Re: Phalaenopsis henrykus cz.2
Lubie te dobre wiadomosci u ciebie czytac Henryku. Piekne kwitnienia. A dendrobium to wtorne kwitnienie czy sklepowe?.
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wszystkie piękne 

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniałe ujęcia cudownych kwiatów 

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Henryku mszę pochwalić Twoje kwiaty, na fotkach które robisz wyglądają pięknie i wcale na nich nie widać że jakiś czas temu panoszyło się u Ciebie choróbsko.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Henryku miło jest wpadać do Ciebie , mimo że nie jest to spotkanie przy
to i tak same korzyści . Miło się ogląda tak perfekcyjnie dopracowane fotografie podopiecznych 

- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Jak zwykle pełna podziwu i zachwytu jestem, gdy zaglądam tutaj
Trzymam kciuki, życzę powodzenia i czekam na kolejne fotki pełne profesjonalizmu

Trzymam kciuki, życzę powodzenia i czekam na kolejne fotki pełne profesjonalizmu

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Henryku cieszę się, bo wszystko wskazuje na to, że choroba poszła w siną dal. Niech idzie i nie wraca!
Cudowne, cudowne DN! Kocham te falbanki. Chyba zabiorę mojej mamie jej dendrobium, bo ona i tak go do kwitnienia nie doprowadzi, a moje mi zmarniało wydając na świat masę keki, u mnie zostały 3, ale jakoś tak średnio rosną; na razie nie wypuszczają żadnych swoich nowych przyrostów
Cudowne, cudowne DN! Kocham te falbanki. Chyba zabiorę mojej mamie jej dendrobium, bo ona i tak go do kwitnienia nie doprowadzi, a moje mi zmarniało wydając na świat masę keki, u mnie zostały 3, ale jakoś tak średnio rosną; na razie nie wypuszczają żadnych swoich nowych przyrostów

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Henryku,wpadłam sobie do Twojego wątku i oniemiałam
...Jakie piękne zdjęcia!
Zresztą nie tylko ja jestem pod wrażeniem, więc nie będę się tu rozpisywać,chcę tylko pogratulować Ci tej umiejętności fotografowania kwiatów
Czekam na następne zdjęcia
.

Zresztą nie tylko ja jestem pod wrażeniem, więc nie będę się tu rozpisywać,chcę tylko pogratulować Ci tej umiejętności fotografowania kwiatów

Czekam na następne zdjęcia

Martika
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Dziękuję Wszystkim ślicznie za pochwały
Dzisiaj pokażę Was co upolowałem tydzień temu w Tatrach.Dla uściślenia dodam tylko jeszcze,że to na szlaku z Kuźnic przez Boczań do Hali Gasienicowej,w okolicach Kopy Królowa.
Pierwszy to moim zdaniem /jako laika/ storczyk męski a drugi?Ale są tu lepsi znawcy.

no i mimo zakazu ale muszę:
I dla tych co lubią białe storczyki,mój już w pełnym kwitnieniu:

Są i tacy co nie lubią białych,wiec i dla nich coś:

i tu niespodzianka,pierwszy raz dwa na raz.

Dzisiaj pokażę Was co upolowałem tydzień temu w Tatrach.Dla uściślenia dodam tylko jeszcze,że to na szlaku z Kuźnic przez Boczań do Hali Gasienicowej,w okolicach Kopy Królowa.
Pierwszy to moim zdaniem /jako laika/ storczyk męski a drugi?Ale są tu lepsi znawcy.

no i mimo zakazu ale muszę:

I dla tych co lubią białe storczyki,mój już w pełnym kwitnieniu:

Są i tacy co nie lubią białych,wiec i dla nich coś:

- orange30
Ja dziś krótko bo z tel komórkowego, awaria sprzętu. Henryku oniemialam z wrażenia
jak będę miała komputer zdrowy to obejrzę jeszcze raz :-)niech wszystko zdrowo rośnie i kwitnie 

Myślę,że pierwszy z upolowanych przez Ciebie storczyków to Gółka długoostrogowa czyli Gymnadenia conopsea,drugi zaś to Kruszczyk rdzawoczerwony czyli Epipactis atrorubens.Nie jest to jednak opinia eksperta a jedynie miłośniczki "polnych kwiatków" 

Martika
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne zdjęcia Henryku, i ze szlaku i z parapetu. Czy to zdjęcie z łąką to ze szlaku Na Stoły? Mam do niego spory sentyment i tak się zastanawiam czy dobrze rozpoznałam?
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Małgosiu,to widok z z okolic Kopy Królowa /szlak Kuźnice-Hala Gąsienicowa/ na część Tatr z Orlą Percią,od Świnicy /z prawej/ po Granaty i Żółtą Turnię.
Kilka par butów tam zdarłem.
A Stoły?Przyznaję,że i mnie zauroczyły widoki tych niby łagodnych Tatr Zachodnich.
Trochę fotek mam,coś planuję pokazać,ale to już w 'wycieczkowym'.
Kilka par butów tam zdarłem.

A Stoły?Przyznaję,że i mnie zauroczyły widoki tych niby łagodnych Tatr Zachodnich.
Trochę fotek mam,coś planuję pokazać,ale to już w 'wycieczkowym'.
- orange30
No i jestem ponownie. Mogę już podziwiać w pełnej krasie perfekcyjne fotki tych jakże uroczych roślin.
Lubię białe storczyki i dzięki serdeczne za fotki
Mój też kwitnie już niezawodnie piąty miesiąc
Pozdrawiam i oczekuję na dalsze fotki kwitnień

Lubię białe storczyki i dzięki serdeczne za fotki

Pozdrawiam i oczekuję na dalsze fotki kwitnień

Henryku, nie rozczarowałam się zaglądając do Ciebie po blisko 2 mies. przerwie.
Kiedyś przewędrowałam wiele kilometrów na Pojezierzu Kaszubskim w poszukiwaniu polskich storczyków. Niestety rosły na terenach
bagnistych.
Twoje fotki z Tatr są urzekające (zawsze czuję tęsknotę za oglądaniem tych okolic na żywo).
Białe i czarne kwitnienia Phal. mogę oglądać w nieskończoność. A może właśnie w tym kontrastowym zestawieniu są szczególnie ciekawe

Kiedyś przewędrowałam wiele kilometrów na Pojezierzu Kaszubskim w poszukiwaniu polskich storczyków. Niestety rosły na terenach
bagnistych.
Twoje fotki z Tatr są urzekające (zawsze czuję tęsknotę za oglądaniem tych okolic na żywo).
Białe i czarne kwitnienia Phal. mogę oglądać w nieskończoność. A może właśnie w tym kontrastowym zestawieniu są szczególnie ciekawe

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III