Krzyżowanie (P/S)
H003 x (Ch. silvestrii x L. famatimensis)
Czas najwyższy pokazać moje podboje z wysiewami. Są to głównie rośliny z rodzaju Echinocereus, Echinopsis, Lobivia oraz Acanthocalycium z chwytliwą nazwą gatunkową A. ferrari. Ta kępka na drugim zdjęciu to Parodia hybrid (ta obficie i niezawodnie kwitnąca).

na jakiś ogromny sad
 na jakiś ogromny sad  a jak równo wszystko posadzone
 a jak równo wszystko posadzone  no może tylko w tym pierwszym sektorze na pierwszym zdjęciu mała trąba powietrzna przeszła, ale co tam za to drugie zdjęcie już bez zarzutu
 no może tylko w tym pierwszym sektorze na pierwszym zdjęciu mała trąba powietrzna przeszła, ale co tam za to drugie zdjęcie już bez zarzutu  a to w środku to jakaś studnia głebinowa? Nawet Egipcjanie by lepiej tego nie zrobili:) I tam same krzyżówki? Każdy z każdym bez ograniczeń? To dopiero będzie widok jak zakwitną
 a to w środku to jakaś studnia głebinowa? Nawet Egipcjanie by lepiej tego nie zrobili:) I tam same krzyżówki? Każdy z każdym bez ograniczeń? To dopiero będzie widok jak zakwitną 
 Agnieszka
 Agnieszka 
 , "książkowy" wygląd poletek z sadzonkami, pikowane pod "sznurek"
 , "książkowy" wygląd poletek z sadzonkami, pikowane pod "sznurek"   

. A o tyle, że - jak na razie - żadnych nowych form/variet stanowiskowych nie odkryto (chyba że o czymś nie wiem). Jakby były formy o żółtych, białych, pomarańczowych, fioletowych etc. to nie byłoby sensu mieszać
. A o tyle, że - jak na razie - żadnych nowych form/variet stanowiskowych nie odkryto (chyba że o czymś nie wiem). Jakby były formy o żółtych, białych, pomarańczowych, fioletowych etc. to nie byłoby sensu mieszać  (choć pewnie i tak by mieszano)
 (choć pewnie i tak by mieszano)

Nie to żebym był jakimś brudasem, ale o pedantyzm też nie można mnie posądzić - ot złoty środek
 Nie to żebym był jakimś brudasem, ale o pedantyzm też nie można mnie posądzić - ot złoty środek