A potem tak z 30 min piec z pianą i startym ciastem.
Mój piekarnik elektryczny już gorzej piecze tak że muszę obserwować i tak z wyczuciem
Podstawa to cukinia i cebula reszta to warzywa korzenne a więc marchew, pietruszka i seler na koniec duża garść natki pietruszki lub kolendry a ilości no cóżasma pisze:jakie warzywa i w jakich orientacyjnie proporcjach smażysz?
podobnie ze mną-wyjdzie mi jakiś super eksperyment,ekscytacja,ochy achy,mniam,mniam,a potem zapominam jak to byłowosiek67 pisze:
... ze mną jest zawsze problem jeśli chodzi o ilość składników bo przepisy modyfikuję na bieżąco zależy co akurat mam w domu
to nasze mniamniusie danie częściej z maślanką bo mleka do ukwaszenia nie ma juz w naszych sklepachwosiek67 pisze:
Pamiętacie z dzieciństwa taki letni obiad młode ziemniaki z koperkiem jajo sadzone lub jajecznica i zsiadłe mleko teraz nieosiągalne
no widzisz a moje dzieciaki wolą miasto i "wyfrunęły" do Katowic, ale jedzonkiem nie gardząBogumilka pisze:Juda, ale szczęściara z Ciebie, że masz swoje...ile ja bym dała, żeby mieszkać na wsi i mieć kawałek ziemi i duży piec w kuchni i ......ech .....rozmarzyłam się