Dzien dobry Kochani!
Nareszcie piątek! Ehh...jak ja czekałam na ten weekend..
Wczorajsze popołudnie Spędziłam bardzo pracowicie. Zaraz po pracy wskoczyłam w ogrodowe krótkie gatki i uwijałam się jak pszczółka. Ogrodnik też stanął na wysokości zadania - wszystkie rabaty wydarniowane, jeszcze drobne korekty kształtu i będzie ok.
Nie najlepszy jest to moment na zakładanie różanki - upały i nędza w szkołkach, ale mam te róże, które chciałam i miejsce na kolejne, zamówione.
Aguś,
Café jest urocza, szkoda, ze tak szybko przekwita...kolor ma jednak wyjątkowy. Zmęczona jestem, ale na szczęście weekend! Ja niezmiennie kibicuję Tobie przy nowej rabacie
April,dziękuję za miłe słowa, bardzo mi przyjemnie, ze zaglądasz do mnie o poranku na ładowanie bateryjek przed pracą
Reniu, oprysk Topsinem na róże powinien pomóc, w razie czego po dwóch tygodniach zmień środek, na np. Score. U mnie ten sam problem, ciągle tez obrywam porażone liście, ale nie powinno się całkiem ogołocić róży, bo nie będzie miała jak się odżywiać i wzmacniać..
Café kupiłam wiosną u
Kamili, we Floraplant.
Marzenko, dziękuję za odwiedziny. Rabaty tworzą się teraz na dwóch frontach - od północno-wschodniej strony działki, tu bedą okrywowe w dwóch rzędach na tle mieszanego żywoplotu i od strony południowo-zachodniej, gdzie powstaje mieszana rabata różana. Tu w tle są tylko 4 szmaragdy, resztę miejsca zajmą róże (fragment po prawej stronie altany). Miło mi, ze mój ogród jest dla Ciebie jakąś inspiracją, to wielka zaleta Forum, ze możemy dzielić się wiedzą, doświadczenismi, ale też czerpać z pomysłów innych i pokazać swoje propozycje. Jeśli idzie o ścieżkę, to smieję się, że ona nie jest do chodzenia, tylko do patrzenia
Maddy, dziękuję! Miło mi, ze Ci się podoba
Gosia, mam to samo, tylko jak wracam do domu to zaczynam kopać dołki pod róże
Oluniu, prace trwają, upały mi nie straszne! Super, ze Twoja rózanka powstanie jesienią,
jestem jej bardzo ciekawa
Jacku, wypowiedz
Agi była w żartobliwym kontekście, nie bierz tego do siebie

W zasadzie
pudełko nicości jest zapożyczone ze znanego skeczu o tym, jak funkcjonuje męska psychika ( jest też słowo o kobietach, zeby nie było ;-)) - polecam Ci serdecznie, ubaw po pachy! ( wystarczy wpisać w utube "nothing box" i na pewno znajdziesz)
April, kochanie - jesteś moim chyba najwierniejszym gościem o poranku! Dziękuję, dla Ciebie
kilka portretów róż..
Zdjęcia z powstającej rabaty jakies zrobiłam, zładuję po południu.
Tymczasem...inne ogrodowe
Budleja Davidi
Pastella
Ambridge Rose
Sour Emmanuelle
Boule de Neige
Candlelight
Alinka
Aphrodite
I ogólnie
To jest stara część nowej rabaty...
Mój pierwszy mieczyk - dzięki