Wow odeszłam na chwilkę od kompa , a tu już tyle gości

o jak dobrze , że tyle miejsca na tarasie do siedzenia... bardzo miło ,że do nas zaglądacie...Wszystkim dziękuję za odwiedziny
mm-complex Danuś Ty lubisz moje zakątki , a ja Twoje brzozowe krajobrazy

i to jest bardzo fajne, że tego czego nie ma u nas możemy podziwiać u innych

A co do tarasu to jest to nasze ulubione miejsce wypoczynku...wyjście od salonu jest wciąż otwarte więc taras to nasz sezonowy salonik

czuje się tu bezpośredni i bliski kontakt z przyrodą... A mamcia tylko przyjedzie w odwiedziny to buszuje po rabatkach
andrzejek Uwierz , że i u mnie są chwaściory zwłaszcza tam gdzie nie jest jeszcze zakończone przerabianie rabatek. Ale tak jak już kilka razy pisałam w ogólnym ładzie i porządku mnie bardzo pomaga włóknina, kora i żwirek. Andrzejku ty się nie załamuj czas szybko leci i Twoje roślinki szybciutko opanują ogród tak , że będziesz tu i tam musiał przerywać , przesadzać i przycinać, a wtedy chwaściki nie będą już tak narastały.
ewa_tuli Ewciu ławeczka trafiła pod wierzbę przez przypadek , a właściwie to nic nie dzieje się przypadkiem

, bo kiedy sama ją tam zataskałam i z wysiłku na niej spoczęłam od razu wymyśliłam , że tam powinien stać jeszcze malutki okrągły stoliczek i w jednej chwili zrodził się plan na pomościk nad oczkiem z romantycznym miejscem na kawkę... ale to w przyszłości. Ścieżki estetyczne, łatwe do zrobienia i przerobienia, stosunkowo tanie, szybkie do wykonania i praktyczne ja jestem szalenie z nich zadowolona.
dkny Anetko moje pierwsze wysypane kamyczki leżą u mnie już kilka lat i nie uległy żadnej przemianie, nie kruszą się i nie brudzą, są łatwe do zagrabienia i wyglądają tak jak świeżo wysypane warunkiem jest grubsza warstwa. Tam gdzie jest cieniutka łatwo dostają się nasionka różnego zielska i wtedy kiełkują. A co do cięcia to spokojnie można wykonać nawet pierwsze formowanie. Ja swoje tnę do późnego lata

Na wiosnę to już puszczą nowe przyrosty i będą się ładnie zagęszczały.
sweety ławeczek i różnych miejsc do siedzenia w naszym ogrodzie jest pod dostatkiem w każdym kąciku więc zapraszam zmieścimy się
OLUNIA Olu taki efekt uporządkowanego ogrodu daje biały żwirek na ścieżkach do tego kamienne obwódki tzn "krawężniki" oddzielające żwir i korę na rabatkach. A w naszym ogrodzie jest kilka miejsc do odpoczynku "w każdym kąciku po małym stoliku" więc jak potrzeba więcej miejsc to łączymy zestawy i można biesiadować

W tym roku kwitnące w donicach podlewam odżywką do

pomidorów

ponieważ została na początku sezonu takowa zakupiona , a żeby się nie zmarnowała to ja ją wykorzystam. A do pomidorów przecież już mamy eko kurzak
Pozdrawiam i zapraszam ponownie Jola.