Teraz jest -2 więc one raczej hibernują, niż żyją.
Krzepka młodzież - Westerlandy i damasceny, mają już pewnie metrowe korzenie i niewiele je rusza zmiana temperatury na tym poziomie.
Nowe - są wyściółkowane porządnie, ale...no małe pierniki z nich

Stąd ten rachityczny rozwój- niedorozwój.
A z drugiej strony - pokazuje to dobitnie, jak różne warunki klimatyczne Polski, wpływają na rozwój roślin.
Przecież sadziłyśmy w jednym czasie

Faktycznie masz zimno, aż poszłam sprawdzić na swoim termometrze, u mnie + 8, też żadne szaleństwo
 Faktycznie masz zimno, aż poszłam sprawdzić na swoim termometrze, u mnie + 8, też żadne szaleństwo  Wkleiłam coś dla Ciebie w moim ogródku, idź się ogrzać
  Wkleiłam coś dla Ciebie w moim ogródku, idź się ogrzać 

.  Na porannym obchodzie oglądam dokładnie moje Warwick i cóż widzę: każda z róż ma pąki na każdym pędzie.  Matyldo nie musisz się już martwić. Pewnie twoje też zakwitną jak nie w tym roku to w następnym jak moje. Teraz pozostaje tylko czekać czy to będzie Warwick czy inna. Nie ma to jak trochę ponarzekać i zaraz wszystko jest ok
 .  Na porannym obchodzie oglądam dokładnie moje Warwick i cóż widzę: każda z róż ma pąki na każdym pędzie.  Matyldo nie musisz się już martwić. Pewnie twoje też zakwitną jak nie w tym roku to w następnym jak moje. Teraz pozostaje tylko czekać czy to będzie Warwick czy inna. Nie ma to jak trochę ponarzekać i zaraz wszystko jest ok