Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

aguniada pisze:Małgosiu, wybierz się do mnie i obejrzyj na żywo - zapraszam serdecznie :)
Dziękuję za zaproszenie :) No ale co z tym oglądaniem z lotu ptaka? Masz szybowiec?
A może widać Twój ogród z pociągu? Bo w poniedziałek będę przejeżdżać przez Wwę z północy na południe...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga ależ ten ogród sie zmieni w tym sezonie , na prawdę dużo zrobiliscie ,nie wyobrażam sobie tego...było przepieknie a teraz jak bedzie ;:oj
Powiem Ci ,ze mi takie ogrodowe działanie bardzo duzo daja radości...tak jakbym cos waznego zrobiła...w końcu zmieniamy rzeczywistośc ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, zrób przystanek - odbiorę Cię z dworca i odwiozę później, co Ty na to? :) Z lotu ptaka widać, ale google earth się rzadko aktualizuje - nie widać nowych rabat ;-))
Jolu, zasypałaś mnie komplementami, na które nie zasługuję; zwłaszcza na ten o wiedzy ogrodniczej... Co prawda sporo czytam literatury, ogromnie dużo inspiracji i porad wynoszę z forum, ale wiedzy zbyt wielkiej nie posiadam najczęściej kierując się intuicją w urządzaniu własnych zakątków... duże oparcie mam w M. w dylematach lokalizacyjnych, bo pragnąc jakiegoś drzewka często nie mam pomysłu gdzie je posadzić, gdy już je zakupię ;-) M. ma świetną orientację w terenie i zawsze wybierze odpowiednie miejsce :)
Jeśli faktycznie moje ogrodowe poczynania są dla kogoś inspirujące, to pozostaje mi się tylko ogromnie cieszyć, że mogę pomóc...
Dziękuję z całego serca za wszystkie budujące słowa, Jolu!
Doris, podobnie podchodzę do naszych działań w ogrodzie - upiększamy otaczającą nas rzeczywistość, dbamy o ekosystem, nasi sąsiedzi mają przyjemne dla oka widoki ;-) Chciałabym, żebyśmy wszyscy dożyli sędziwych lat w dobrym zdrowiu i mogli kontynuować nasze dzieło :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jaaaa ;:173 wyobrażasz sobie Twój ogród za hmmmm 30 lat z ogromnymi drzewami .i wielkimi krzaczorami hortensji i rododendronów kwitnących...łał będzie czadowo ;:oj ja mam bujną wyobraznię to nie ma problemu u mnie :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dorotko, wyobrażam sobie :) A Ty widzisz swój ogród pełen ogromnych, rozrośniętych róż, w zamglonym porannym krajobrazie? Widok romantycznego, angielskiego ogrodu...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś po wydarniowaniu widać wyraźnie wielkość i kształt rabaty - jest falista i wielka.
Rh wybraliście śliczne, do tego magnolia - ona razem z rh czy z bukszpanami z przodu. :?
Ja też dzisiaj darniowałam ale mnie to idzie dużo wolniej bo słaba płeć ze mnie a męska ręka zajęta. Sucho tak bardzo że nawet szpadla wbić nie można, zrobiłam kawalątek a co chwila mnie przeganiał drobny deszczyk. :cry:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiem Ci ze mój klon Flamingo mnie zatrważa juz jest duzy i bardzo myślę nad nasadzeniami.....drzewa mam tylko od północnej granicy...tak że w ogóle mi nie zabieraja swiatła...nie chce potem nic wycinać ,bo by mi serce pękło ....
Agus mysle ,ze będzie fajnie róże i hortensje ...u mnie tylko kilka i te byliny....ściezki z kamienia ,....bedzie fajnie ;:173
ps.zamówiłam róże , cudne ....bardzo ;:167
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś, kilka dni mnie nie było a tu nowa rabata i taaaakie plany ;:224 Podziwiam Twoje zestawienia roślin na rabatach. Mi się nigdy nic nie podoba i wiecznie bym widziała coś inaczej.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus odwaliliscie kawal dobrej roboty ;:108 Ogolnie ten rok macie dosc pracowity ogrodniczo ale jak juz wszystko zrobicie, to bach na lezaczek i ..... :;230 chyba sama nie wierze w to co pisze :lol:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit kilka dni nie zaglądam ,a ty już tyle trawnika wydarniowałas .Będzie kolejna piękna rabata i ma bardzo ciekawe kształty .Co na niej posadzisz oprócz iglaków ?
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Agusiu, od dawna tak patrzyłam na tego samotnego iglaka na trawniku i tak jakoś smutno mi się robiło, że on taki samotny a tu bach...nowa rabatka. Super ;:63
Choć takie samotne iglaki też mają sporo uroku.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kochana, dziękuję bardzo za zaproszenie, ale mam bardzo ograniczony czas na wszystko - jadę po mamę i prawie zaraz z nią wracam. Innym razem na pewno chętnie skorzystam :)
No i muszę się pochwalić: na obiad dziś zrobiłam placki ziemniaczane z grzybami - nie ma to jak sugestywna inspiracja :) (ziemniaki własne i grzyby też!)
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Aga Twoja rabata już bez trawy łoł...zazdroszczę ,bo teraz to już czysta przyjemność Cię czeka.Ja póki co robię rysunki :) mojej różanki ;:108
Czekam na końcowe efekty ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, nie wierzę, że to będzie koniec zakupów na ten rok. Przecież jeszcze tyle przed nami.
Może spotkamy się znowu u Szmita?
A moze w Skierniewicach we wrześniu? No i jest przeciez Zieleń to życie w sierpniu.
Na bank będą inne zakupy :D
Dominika pisała, że mnie by sie też tacy panowie przydali do zmiany trawnika.
Ciekawe ile to kosztuje.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No rabata po prostu rewelacyjna!
...u mnie niestety zazwyczaj odbywa się to w odwrotnym porządku... najpierw sadzę rośliny, bo szybko trzeba coś posadzić albo przesadzić - robiąc kółeczka na trawniku - a potem rwę ziemię spomiędzy tych kołeczek... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”